V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Sobotni športni napovednik

23 februarja 2019 Šport


Odbojkarice Roto Keme bodo v 17. kolu prve A slovenske  odbojkarske lige  danes  ob 18. v zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Luke Koper. Ljutomerčanke bodo šele v nedeljo ob 18. pred domačimi gledalci gostile II. ekipo Calcita iz Kamnika.  

V nižjih odbojkarskih ligah, tako za člane kot članice,  bodo zaradi zimskih počitnic odbojkarji tokrat počivali.

V 20. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo danes  ob 17. v štajerski prestolnici  srečanje med vodilnim Mariborom, ki ima  45 točk  in  soboško Muro, ki je kot novinec  na 6. mestu s 24. točkami.  V tretji tekmi sezone 2018/2019  je zanimivo, da Maribor Mure  v tej sezoni  še ni premagal. V Mariboru je bil v prvi tekmi izid 0:0,  v Murski Soboti  je Mura bila boljša kar s 4:1. Maribor bo igral brez mladega Luke Zahovića in Mura brez Alena Kozarja, oba bosta počivala zaradi rumenih kartonov. Kako bo potekala tekma med Mariborom in Muro  tudi pred blizu 2000 gledalci iz Pomurja, bomo  s posebno reportersko ekipo spremljali v živo tudi na Murskem valu.

Drugoligaši se tudi  že   ogrevajo za nadaljevanja tekmovanja  v 2. slovenski nogometni ligi, ki se bo nadaljevala 10-marca.  Beltinci bodo jutri  ob 11.uri v športnem parku v Beltincih gostili nogometno ekipi Serdica Kleparstvo Šinko.  Nogometaši Nafte 1903  so že včeraj  v Lendavi gostili tretje ligaško  nogometno ekipo Odranec in zmagali z 8:1.

V 15.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je ekipa Sobota tekmo proti Mariborčanom odigrala že v četrtek   in utrpela poraz s 5:1.   I. ekipe Keme  bo  danes  ob 17. gostovala pri ekipi Interdiskonta na Ravnah na Koroškem, kjer je prvi igralec po kvaliteti nekdanji igralec Keme  Pucončan Mitja Horvat.

V ženski konkurenci 15.kola prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo igralke  puconske Keme zvečer  ob 17. gostovale pri  ekipi  Ljubljane.

V 15.kolu  v  prvi B slovenski kegljaški ligi za člane bo ekipa Radenska iz Murske Sobote danes  ob 12. na kegljišču Vikenda v Radencih gostila ekipo Bela Krajine iz Kočevja. Dekleta Radenske bodo tekmo  proti dekletom Bele Krajine  igrala  v Radencih danes ob  18.30.

V 10. kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod za članice bodo kegljavke Lendave danes  ob 12.30 gostovale pri kegljavkah Ruš.

V  17. kolu prve  B slovenske rokometne lige za člane  bo  zvečer  ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Pomurjem in  Slovenj Gradcem.

Rokometaši v 2. slovenski rokometni ligi bodo prihajajoči konec tedna počivali.

Nogometni klub  Radenska Slatina bo danes  in jutri  pripravil v športni dvorani v Radencih 3. nogometni turnir dečkov v štirih starostnih kategorijah.  Danes dopoldne bo turnir za 7 letnike in popoldne še za 10 letnike. V nedeljo dopoldne bo turnir za 9 letnike in popoldne še za 13 letnike. V vseh kategorijah bodo organizatorji nagradili po tri najboljše ekipe ter  igralca, strelca in vratarja.  Za nogometni turnir mladih v Radencih je prijavljenih   50 ekip iz 23 klubov iz Hrvaške in Slovenije z okrog 560. nogometaši.

Medobčinska nogometna zveza Lendava  bo danes  in jutri  pripravila v telovadnici Dvojezične srednje šole Lendava  v okviru akcije Rad igram nogomet turnir mladih nogometašev v štirih starostnih kategorijah.  Danes  ob 8.30 se je začel  turnir za 11 letnike in ob 10.30 bo še turnir za starostno kategorijo U – 9. V nedeljo ob 8.30 bo v Lendavi turnir v dvoranskem nogometu za 9 letnike  in ob 12. bodo igrali še mladi starostne kategorije U – 7. Skupno je za turnir mladih nogometašev v Lendavi prijavljenih  21 nogometnih ekip.

Kasaški klub Ljutomer bo jutri  ob 9. v gostilni Zorko v Borecih pripravil redni letni občni zbor Kasaškega kluba Ljutomer, ki ga je sklical predsednik  Janko Slavič.  Na zboru bodo člani sprejeli tudi program dela za leto 2019. Letos bodo po sedanjih podatkih prve kasaške dirke v Sloveniji,   od skupno 21. že 7. aprila na ljubljanskem hipodromu Stožice, prve kasaške dirke v Prlekiji  bodo po običaju  na velikonočni ponedeljek  22. aprila.

Pikado klub Gaj Murska Sobota bo danes ob 17. pripravil v Murski Soboti  sklepni turnir v posamični konkurenci za igralce 2. pomurske pikado lige.  V moštvenem delu je zmagala ekipa Pikado kluba Gaj iz Murske Sobote.

Pikado klub Dado od Grada bo nocoj  ob 17.30 v gostišču Raj  pripravil 6. rang turnir za igralce pomurske medobčinske pikado lige, na petem turnirju je bil zmagovalec  Tomaž Grah iz Pikado kluba Goričanci Radovci.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona  gosti na    7 steznem strelišču v Gornji Radgoni   5.turnir regijske pionirske  lige za mlajše pionirje in cicibane v streljanju z zračno puško.  Danes  v soboto  bo tekmovanje trajalo med 9. in 13.uro. Skupno je za tekmo v Gornji Radgoni  prijavljenih okrog 60 strelcev.

Športno strelsko društvo Murska Sobota, ki ima člansko ekipo letos v prvi B državni ligi in odlične mlade strelce bo imelo v  četrtek 28. februarja  ob 19. v  prostorih Občinske strelske zveze Murska Sobota v Mladinski ulici 3  redni letni  zbor članov.  Na letni inventuri aktivnosti bodo govorili tudi o  bogatem programu dela za leto 2019 – soboške strelce vodi predsednik Igor Makari.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.