V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Sobotni športni napovednik

2 marca 2019 Šport


Danes  ob 16.30 bo s posebno  slovesnostjo ob otvoritvi reflektorjev v soboški Fazaneriji  praznik nogometa  na prvi letošnji uradni  nogometni tekmi v Murski Soboti. Med 16.30 in 17.uro bo na Fazaneriji zelo pestro, tako bo po informacijah  Stanka Prelca ki je zadolžen za obveščaje javnosti.  Kot uvod v  21. kolo prve slovenske nogometne lige Telekom  bodo med drugim nastopili za ogrevanje nogometašev in gledalcev  govoreči bobni, vse zbrane  bosta še pred tekmo pozdravila  župan Mestne občine Murska Sobota  Aleksander Jevšek in predsednik nogometne Mure Robert Kuzmič.  Povejmo, da so Domžale na  3. mestu  prve lige s 30.točkami, Mura na šestem mestu pa  ima 25 točk in obeta se izjemna nogometna predstava.  Dogajanje na  večerni nogometni tekmi v Murski Soboti  bomo spremljali v živo  tudi na Murskem valu.

Jutri  ob 15. bo v športnem parku v Beltincih prijateljska   nogometna tekma med Beltinci in Rogaško.

V Odrancih bo jutri  ob 14.uri prijateljska nogometna tekma med Odranci in Simer Šampionom iz Celja.

V Kuzmi na Goričkem bo danes  ob 14., še pred tekmo Mure v Murski Soboti, nogometna  tekma med Tromejnikom, ki ga vodi Štefan Škaper in Gradom ki ga  trenira Bogdan Črnko.

V  18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo  danes   ob 19. tekma med Panvito Pomgradom in Hočami, ki je zadnje na lestvici zanje pa igra nekdanji soboški odbojkar Urban Drvarič.

V ženski konkurenci bosta obe pomurski  odbojkarski ekipi, ki nastopata v prvi ligi gostovali. Ljutomerčanke bodo  danes  ob 18.30 gostovale v Hočah  pri ekipi Formule Formisa, odbojkarice  Roko Keme bodo   že ob 16.30 gostovale v Kamniku pri II. ekipi  Calcit Volleya.

V 14.kolu v  2. slovenski odbojkarski ligi  vzhod za članice so   igralke Sobote  že sinoči v Murski Soboti premagale Benedikt s 3:0. 

V  15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod so  Radenčani  v četrtek  gostili odbojkarje  II. ekipe Sip Šemptera in zmagali s 3:0 .

Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote bodo v 15. kolu 3. lige vzhod danes  ob 16.uri gostili  v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti  odbojkarje Karvoley Mislinje.

V  18. kolu prve  B slovenske rokometne lige za člane bo  soboško Pomurje danes  ob 19. gostovalo pri rokometni ekipi Brežic.

V 9. kolu zaostalega srečanja 2. slovenske rokometne lige bo radgonski Arcont  danes ob 16.30 v Radencih gostil rokometaše Metlike.

Tekmovanje v pomurski košarkarski ligi prehaja v svojo končnico.

Jutri  ob  15. bo v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in Košarkarskim klubom Ljutomer.  Jutri  ob 17. bo v telovadnici  Dvojezične srednje šole v Lendavi bo košarkarska  tekma Lindau Lendava –  Športno društvo Murska Sobota. Prihodnjo soboto 9.marca bodo  na programu povratne košarkarske tekme.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki mu predseduje Zdenko Maučec bo v ponedeljek 4. marca ob 18.pripravilo v penzionu Letališče v FRakuičanu  redno letno skupščino. Ob koncu skupščine bodo podelili tudi priznanja trenerjem za njihovo delo na trenerskem področju  v letu 2018.

V Murski Soboti je bil včeraj  mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir za mesec marec  na katerem je zmagal Dani Lenček Kranjec.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote bo  jutri  ob 9. v gostišču Špirić Černelavci pripravil  4. mednarodni konectedenski šahovski turnir  na katerem pričakujejo okrog 60 šahistov.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.