V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Sobotni športni napovednik

16 marca 2019 Šport


V 23. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji  danes  ob 17. uri tekma med Muro in Krškim. Mura pričakuje prvo letošnjo zmago z gosti iz Krškega je  Mura še brez zmage  – nogometno tekmo bomo z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 19.kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri  že ob  13.uri v Lendavi prekmurski drugo ligaški derbi med Nafto 1903 in Beltinci.

V 16.kolu 3. slovenske nogometne lige  vzhod bo danes  ob 15.30 v Športno rekreacijskem centru v Ljutomeru tekma: Avto Rajh Ljutomer –  Radgona. Jutri  ob 15.30  bodo igrali: Odranci – Črenšovci , Turnišče – Veržej, Tromejnik Kuzma – Hotiza in Polana – Grad.

V  17.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  danes ob 11.uri v Lendavi na igrišču z umetno travo tekma Nafta 1903 – Vipoll Veržej, po kadetski tekmi bo ob 13.uri še mladinska tekma med Nafto in Vipollom.

Po tem ,ko so igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  med tednom dobile po odločitvi tekmovalne komisije tekmo proti Mariborčankam s 4:0 jih  jutri  ob  16. v 14.kolu prve slovenske lige čaka gostovanje pri Ajdovščini. V 12. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta U – 17 bodo igralke  Telemacha GMT  danes  ob 11. gostovale pri ljubljanski Olimpiji.

Judo klub Murska Sobota bo družno z Judo zvezo  Slovenije danes  ob 10.  pripravil  53. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Murske Sobote ter sočasno 8. memorial Antona Tončka Kosa.  Tekmovanje judoistov  bo  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Najprej bodo ob 10.  bo na programu tekmovanja za   starejše dečke in deklice , ob 14. pa se bo začelo še tekmovanje  za mlajše kadete in kadetinje. Skupno pričakujejo v Mursko Soboto blizu 200 judoistov med njimi tudi goste iz Hrvaške in Avstrije. Naslednji teden,  v soboto 23. marca,   bo Judo klub Lendava pripravil v Lendavi še člansko  državno prvenstvo v judu.

V prvem kolu zelene skupine prve državne odbojkarske lige za člane  bo  danes  zvečer  ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in Črnučami.

V  17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige bodo vodilni Radenci  zvečer  ob 19.30 v športni dvorani v Radencih igrali proti Korvoley Mislinji. II. ekipa soboške Panvite Pomgrada  bo zaradi zasedenosti dvoran v Murski Soboti tekmo proti II. ekipi Maribora igrala danes   ob  14 igrala . v telovadnici osnovne šole v Beltincih.

V drugem kolu  zelene skupine prve državne odbojkarske lige  so  odbojkarice Roto Keme  sinoči  gostovale  v Kopru pri odbojkarski ekipi Ankaran Hrvatini in izgubile s 3:1.  Ljutomerčanke bodo nocoj  ob 19. gostovale v Zrečah pri ekipi Swatycomet Zreče.

V  17. kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice so  odbojkarice Sobote, ki so  tretje na lestvici ,   sinoči  v Murski Soboti  premagale   Turbino iz Selnice s 3:0.

V  16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania iz Lendave v  telovadnici  srednje šole v Lendavi danes  ob  15.30 gostila  II .ekipo Swaty iz  Zreč.

V 16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  bo Radenska iz Murske Sobote danes  ob  12. gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  Rudar iz Trbovelj. V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bodo kegljavke Radenske  zvečer  ob 18.30 v Radencih gostile kegljaško ekipo novomeške Krke.

V 20. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo nocoj  ob 19. soboško Pomurje gostovalo pri ekipi Krškega.  V 14.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo popoldne  že  ob  17. v Radencih  rokometna tekma med Arcontom iz Gornje Radgone in  Alplesom iz Železnikov.

V okviru praznovanja 22. Jožefovih dni na Cankovi  bosta na Cankovi na programu tudi dve zanimivi športni prireditvi.   Športno društvo Studenec ki ga vodi  Drago Habot  bo   danes  ob 9.30  pripravilo  17. Jožefov pohod na 13 km dolgi progi. Začetek pohoda bo pri vaško gasilskem domu na Cankovi.

Jutri   ob 15. bo na igrišču z umetno travo  na Cankovi pri osnovni šoli  tradicionalni nogometni turnir na katerem bodo na programu  štiri nogometne tekme. Ob 15. bo tekma  med Policijsko upravo Murska Sobota  in veterani Kluba malega nogometa Cankova. Ob 15.40 bo tekma med reprezentanco  duhovnikov Pax Slovenije in reprezentanco županov. Po uvodnih nogometnih tekmah bosta  poraženca igrala ob 16.20 tekmo za tretje mesto in ob 17. bo  na Cankovi še nogometna tekma za prvo mesto.

Ženski košarkarski klub Pomurje je  v ženski košarkarski ekstra ligi  sinoči  v Murski Soboti premagal  košarkarice Feliksa iz Zasavja s 55:43;   v nedeljo ob 16.  bodo v Murski Soboti gostovale še košarkarice Kranjske Gore.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo nocoj ob 18.uri v občinski dvorani v  Turnišču pripravilo  volilni občni zbor, ki ga je sklical predsednik  društva Edvard Špilak.

Nocoj  ob  20. bo  vodstvo Ravenske lige malega nogometa  na Tišini v Kulturni dvorni Občine Tišina slovesno pripravilo  slovesno  sejo ob 10 letnici delovanja Ravenska lige v malem nogometu. Na slovesnosti bodo zaslužnim članom za ustanovitev in delovanje lige  podelili   posebna priznanja.

Zavarovalnica Generali in nogometaši Mure bodo v ponedeljek 18. marca med  9. in 11. uro  v Splošni bolnišnici  Murska Sobota na  oddelku za transfuzijsko medicino pripravili  družno akcijo darovanja krvi.

Namiznoteniški klub Soboto bo v ponedeljek ob 18.30 pripravil v telovadnici osnovne šole III  prvo prvenstvo Mestne občine Murska Sobota na katerem bodo lahko igrali samo igralci namiznega tenisa ,ki imajo bivališče na območju Mestne občine Murska Sobota.

Dvojezična osnovna šola  I v Lendavi bo v sredo 20. marca ob 13.25 pripravila v telovadnici Dvojezične osnovne šole I  v  Lendavi pomursko  moštveno osnovno šolsko prvenstvo v badmintonu na štirih igriščih. Tekmovanje bo na programu za  kategorizirane in ne kategorizirane igralce badmintona.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote bo  jutri ob 9.pripravilo v Gostišču Anice Vučko v Ižakovcih 6. mednarodni konec tedenski šahovski turnir.

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.