V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Sobotni športni napovednik

30 marca 2019 Šport


Jutri  ob 10. bodo znova brneli motokros motorji v Mačkovcih na Goričkem, kjer bo na 1380 metrov dolgi progi   prva  letošnja  motokros dirka za pokalno in rekreativno prvenstvo Slovenije. Soboško avto moto društvo Štefan Kovač pričakuje v Mačkovce, osrčje Goričkega , okrog 100 tekmovalcev, ki se bodo pomerili v sedmih  kategorijah in skupno 14 vožnjah. V Mačkovcih bodo nastopili tudi dirkači domačega avto moto društva in sicer  Anej Ilić, ki bo tekmoval na motorju KTM v kategoriji MX 125, Niko Topolovec bo nastopil v razredu MX open na kawasakiju, Aleš Gutmacher pa bo tekmoval na yamahi v kategoriji MX 2.

Pikado zveza Slovenije je  družno s Pikado klubom Top Gun Grlava v zdravilišču Radenci  do nedelje  organizator  18. državnega  prvenstva v elektronskem pikadu na katerem bo nastopilo v posamični in moštveni konkurenci  okrog 800 igralcev  in 78 ekip, ki se bodo borili za državne naslove v štirih članskih kategorijah. Organizatorji so za tekmo pripravili kar 30 igralnih avtomatov.  V Radencih bodo  tekmovali tudi mladinci .   Danes in jutri se bo tekmovanje začelo   ob 9.   Med tekmovalci bo tudi precej igralcev in igralk iz Pomurja, ki so že vrsto let tudi stalni člani slovenske  reprezentance v pikadu.  

V 24. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v Murski Soboti Mura, ki je na šestem mestu prvoligaške lestvice,   jutri ob 17.uri gostila Aluminij iz Kidričevega, ki je četrti na lestvici in  ga uspešno vodi nekdanji trener Mure Oliver Bogatinov.

V 21.kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 po spodrsljaju na Ptuju proti Dravi  danes ob 16. v svojem športnem parku gostila ekipo Ankaran/Hrvatini. Beltinčani bodo   danes  ob 16. gostovali v Ljubljani pri ekipi Ilirije.

V 18. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta v pomurski pokrajini danes  ob 16. dve tekmi. Avto Rajh Ljutomer bo pred domačimi gledalci v Prlekiji gostil v prleškem derbiju nogometaše Veržeja. V Gornji Radgoni  bo  ob 16. tekma Radgona – Hotiza.  Jutri  ob 16. bodo na programu naslednje  nogometne tekme: Polana – Odranci , Turnišče – Grad in Tromejnik Kuzma – Črenšovci.

V  12. kolu pomurske nogometne lige, prvem spomladanskem kolu, bodo vsa srečanja na programu  jutri  ob 16. ko bodo igrali: Bistrica – Križevci, Bogojina – Radenska Slatina, Dobrovnik- Rakičan in Goričanka Rogašovci – Čarda Martjanci.

V 18.kolu prve slovenske nogometne lige  vzhod U – 15 bo  Vipoll iz Veržeja danes  ob 11. gostoval v Celju pri nogometni ekipi Šampiona, soboška Mura bo tekmo 18.kola igrala šele  v ponedeljek 1. aprila ob 17.30 v soboški Fazaneriji na igrišču z umetno travo  in to proti ekipi Rudarja iz Velenja.

V 19.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige , vzhod bo  danes  ob 13. uri na Hotizi pomurski nogometni  derbi  med Nafto 1903 in Vipollom iz Veržeja, že ob 11.uri bo na Hotizi nogometna tekma kadetskih ekip Nafte in Vipola.

V 18. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane  bo ekipa Sobote  danes  že ob 11.uri gostovala pri I. ekipi Mengša.  I. ekipa Keme bo v Puconcih danes  ob 17. gostila II. ekipo Mengša. Članice Keme bodo danes  ob 17. gostile v zeleni dvorani v Puconcih ekipo Vesne.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi  bo 8.  zadnjem kolu za člane  bo II. ekipa puconske Keme danes ob 10.gostovala pri ekipi Cirkovc. 

Namiznoteniški klub Sobota bo v nedeljo ob 10. pripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti 2. članski TOP turnir v namiznem tenisu, jer bodo  sodelovali tudi pomurski igralci. Med člani  v I. skupini  bo  igral Mitja Horvat , v 2. skupini pa so prijavljeni Bojan Ropoša, Luka Norčič, Tomaž Pelcar ter Damjan Zelko. Med članicami so v 2. skupini prijavljene igralke Keme: Staša Matis, Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič.

V 5.kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice  je sinoči v Puconcih  ekipa Roto Keme v prekmursko prleškem derbiju premagala Ljutomerčanke s 3:2 .

V 3. kolu  zelene v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo  Panvita Pomgrad v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  nocoj že  ob  19. gostila odbojkarje Šoštanja Topolšice, ki vodijo na lestvici zelene skupine med štirimi ekipami.

V  18.kolu  2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  bodo odbojkarice Sobote, ki so tretje na lestvici  danes ob 16.30 gostovale pri odbojkaricah II. ekipe Sipa Šempetra, ki je drugi na lestvici .

V  18. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Muranie  danes ob 15.30 gostile v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi II. ekipo Prevalj, ki je tretja na lestvici.

V  18. kolu  3.slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo Radenci  nocoj  ob 19.30 v domači  dvorani gostili odbojkarje II. ekipe Maribora.  II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote  je tekmo proti ekipi TAB Mežice že odigrala in bila poražena s 3:0. 

Nova ljutomerska športna dvorana bo danes  od 10.ure dalje gostila  sklepni turnir najboljših štirih ekip za naslov pomurskega prvaka v košarki.  Danes  ob 10. bo tekma Sistemorg Beltinci – Košarkarski klub Ljutomer,   ob 12.uri bosta igrala Košarkarsko društvo Ljutomer  in Športno društvo Murska Sobota. in  popoldne ob 16. bo tekma Lindau Lendava  – Tropicano Bistrica.  Zvečer  ob 18. bo v Ljutomeru tekma za tretje mesto in ob 20. bo še finalna košarkarska tekma za naslov pomurskega prvaka.

Na teniških igriščih v Radencih bo  danes ob 16. uri  šesti teniški turnir zimske lige. Po petih kolih vodita Gorazd Kozic in Dani Strah na tretjem mestu pa je Vitja Podlesek.

Ob koncu pa še tole sporočilo; iz sobote na nedeljo bomo znova, verjetno zadnjič,  premaknili urne kazalce  za eno uro naprej kajti prešli bomo  iz zimskega na poletni čas. Naš napovednik  športnih tekmovanj  je že prilagojen novim časovnim spremembah,

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.