Domov

Sobotni športni napovednik

8 aprila 2017 Šport


Športno društvo Videm bo danes  ob 12.uri pripravilo  tradicionalni mednarodni  15. Blaguški tek, ki se točkuje za   za štajersko koroški pokal v rekreativnih tekih in sočasno tudi v akciji Slovenija teče za zdravje. Glavni tek članov in članic  na   Blaguškem teku  se bo začel ob 14.uri, člani bodo tekli na 9 in članice na 6  km dolgi progi. Med 12. in 13. uro bodo otroški teki na progah dolgih od 300 do 2000 metrov. Po glavnem teku članov in članic  bo ob 16.uri na 15. Blaguškem teku še občinski tek.

Košarkarice Pomurja bodo v 17. kolu mednarodne košarkarske lige LPI.si popoldne  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile  ekipo Kranjske Gore.

Strelsko društvo Štefan Kovač  – trap iz Murske Sobote bo danes  ob 10.uri pripravilo na strelišču  pri Büdinskem mlinu v  Rakičanu prvo kolo prve državne lige, vzhod v streljanju z lovsko puško šibrenico. Nastopilo bo 8 strelskih ekip med njimi bodo tudi strelci Murske Sobote in Gornje Radgone. Žal bodo soboški strelci zaradi poškodbe olimpijca Boštjana Mačka danes  v Rakičanu tekmovali oslabljeni.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na 14. steznem strelišču v Murski Soboti  že od včeraj dalje organizator finalnega regijskega  tekmovanja v streljanju z zračno puško za cicibane, mlajše pionirje in pionirje. Skupno je za strelsko tekmo prijavljenih  11 strelskih društev  iz severovzhodne regije. Strelska tekma mladih  bo končana danes okrog 14.ure.

V  21.kolu  druge vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke danes  ob 18.30 gostovale pri Prevaljčankah. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo II. ekipa Prevalj  popoldne  ob 15.30 gostila odbojkarice Murske Sobote. Murania bo zvečer ob 18.uri v telovadnici dvojezične srednje šole v Lendavi gostila odbojkarice Mežice  , II. ekipa Keme  že sinoči  v Puconcih gostila odbojkarice II. ekipe Kostmana iz Slovenj Gradca in utrpela  poraz z rezultatom 3:0.

V 22. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane  bodo Radenci  danes ob  16.uri v športni dvorani v Radencih gostili  odbojkarje II. ekipe Maribora.

V  20. kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  jutri ob 16.30 v Veržeju tekma: Farmtech Veržej – Triglav Kranj.

V 18.kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bo osrednja pozornost namenjena današnji  večerni nogometni tekmi v Lendavi, kjer se bosta ob 19.uri pomerila vodlilni ekipi lige : Nafta 1903 in soboška Mura, kar vse diši po nekdanjem prvoligaškem derbiju teh dveh ekip. Danes  popoldne ob 16.uri  bo v Ljutomeru še tekma: Avto Rah Ljutomer- Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma.  Jutri  ob 10.30 bo tekma:  Rakičan – Križevci v Prekmurju, popoldne ob  16.uri pa bodo igrali: Čarda  Martjanci – GMT Bogojina, Polana – Hotiza, Grad – Odranci in Luš Beltinci – Turnišče.

 V 2. slovenski kadetski nogometni ligi, vzhod bo  danes  ob  14.uri v soboški Fazaneriji tekma: Mura – Malečnik ob 16.uri pa bo še mladinska tekma med Muro in Malečnikom. Vipoll iz Veržeja bo v kadetski ligi  jutri  ob 14.uri gostil Brežice, ob  16.uri pa bo  jutri še mladinska nogometna tekma: Vipoll Veržej – Brežice.

V 17. kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane bo radgonski Arcont  zvečer  ob 19.30 v Radencih gostil Grosuplje. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote   bodo  danes  ob 18.uri gostovali  pri Ajdovščini.

Kolesarski center Murana v Čentibi  bo danes  med 10. in 12.uro pripravil v Kolesarskem centru Murania,  po vzoru smučarskih,  tokrat kolesarski sejem. Organizatorji bodo na kolesarskem sejmu  ponudili tudi prodajo rabljenih koles, na voljo bo tudi  hitri kolesarski servis in obiskovalci bodo   spoznali  številne tudi novosti s področja kolesarstva.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote bo  v nedeljo  v soboški Diani pripravil številne  plesne aktivnosti, ki bodo trajale  med 9. in 14.uro. V nedeljo popoldne ob 15.uri bo profesor Matej Tušak imel predavanje o dejavnikih uspeha v športu in življenju. Ob 16.30 bo fizioterapevtka Helena Sok  pripravila vaje za stabilizacijo hrbtenice in ob 17.30 bo dietetičarka Marina Zakić  govorila še o energijski in hranilni potrebi rekreativcev.

Društvo žena in deklet v Kruplivniku bo jutri ob 14.uri pripravilo Pohod po Kruplivniku. Načrtovan je skupinski start pred gasilskim domom v Kruplivniku, udeležence pa čaka 8 km dolga pot. Na vmesni postaji bodo organizatorji pripravili prigrizek, ob koncu pohoda pa še  toplo malico.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je sinoči pripravilo v klubskih prostorih mladinski hitropotezni šahovski turnir za mesec april, kjer je med 12.šahisti zmagal Enej Meglič.

V Hotelu Diana  v Murski Soboti je sinoči  5.kolu  v prvi ženski državni šahovski ligi,  ekipa Prevodi dvojka iz Kranja premagala šahistke Radenske  Pomgrada z rezultatom 2:1.  Danes ob 16.uri bodo šahistke Radenske  igrale proti Kočevju, jutri ob 10.uri pa bo na programu zadnje 7. kolo.

Danes  ob 11.uri se bo začelo  v hotelu Diana  v Murski Soboti  še dvodnevno  tekmovanje v 2. slovenski ženski šahovski ligi, kjer bo sodelovalo skupno  20 ekip med njimi bodo tudi šahistke  Gornje Radgone in lendavske Rokade.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.