Domov

Sobotni športni napovednik

4 maja 2019 Šport


Ribiška družina Murska Sobota bo danes  in  jutri na Ledavskem jezeru v Kraščih z začetkom ob 10. pripravila prvi letošnji  dve tekmi državne članske A  lige posameznikov v športnem ribolovu. Skupno bo sodelovalo 60 tekmovalcev, ki bodo tekmovali v štirih sektorjih,  med njimi  bodo tudi člani ribiških družin Gornja Radgona in Murska Sobota. Začetek tekmovanja bo danes in jutri ob 10.

Lokostrelska zveza Slovenije in  Lokostrelski klub Lendava bosta jutri  ob 10.   pri lovskem domu v Dolini pri Lendavi  pripravila odprto  drugo letošnjo tekmo za slovenski 3 D pokal na kateri  pričakujejo organizatorji okrog  120 lokostrelcev iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.  Med tekmovalci, ki bodo merili v makete živali bodo številčno močno udeleženi tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Tekmovanje v Dolini pri Lendavi bo v nedeljo ponudilo tekme v šestih slogih lokov, nastopili  bodo tekmovalci od dečkov in deklic do članov in članic.

Znova bo danes  in  jutri bogat nogometni program.

V  31. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  jutri  ob 14.30 v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Rudarjem iz Velenja.  Po osvojeni točki Mure med tednom v gosteh proti Domžalam  se je zanimanje  gledalcev za dobro uvrstitev nogometne Mure znova  povečalo.

V 26. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Nafta 1903 bo danes ob 17. gostovala pri nogometni ekipi Rogaške, Beltinčani  bodo potovali danes  ob istem času na Ptuju k nogometni ekipi Drave.

V 23-.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta danes ob 17. dve nogometni tekmi. V Ljutomeru bosta merila moči Avto Rajh Ljutomer in Polana, v Gornji Radgoni  bo tekma: Radgona – Tromejnik Kuzma. V nedeljo ob 17. bodo igrali  Hotiza – Turnišče , Odranci – Črenšovci in Grad – Veržej.

V   pomurski nogometni ligi   je Rakičan  že  igral vnaprej srečanje 19.kola proti  Radenski Slatini in zmagal z 2:1.  V 17.kolu  bo Radenska Slatina danes  ob 17. gostila Goričanko iz Rogašovec, v nedeljo ob 10.30 bo Rakičan gostil Križevce, popoldne ob 17. pa bosta še tekmi: Čarda Martjanci – Bogojina in Dobrovnik – Bistrica.

V  23. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo danes ob 11. v Ljubljani tekma Ilirija – Mura, pred mladinsko tekmo bo ob  11. še kadetska nogometna tekma med Ilirijo in soboško Muro.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo Mura danes  ob 11.  v Murski Soboti gostila Brežice, Vipoll iz Veržeja  bo  gostoval pri nogometaših Dravograda.

V  18.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob  17.  ekipa Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci gostovala pri ekipi Krima.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 10. na osnovni šoli I v Murski Soboti pripravil polfinalni odbojkarski turnir za kadete na katerem bodo sodelovale štiri ekipe. V prvi tekmi v nedeljo ob 10. se bosta pomerili ekipi Panvite Pomgrada in Triglava iz Kranja. V drugi tekmi  po  soboško  – kranjski bo tekma med Strdinom iz Maribora  in Salonitom Anhovo iz Kanala.

Tudi hokejisti bodo aktivni prvo nedeljo v maju. V nedeljo ob 16.30 bo v Predanovcih tekma  Triglav –  Lipovci. Na delu bodo tudi članice v nedeljo ob 15. bo v Predanovcih ženska tekma v hokeju na travi med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

V Zdravilišču Radenci  se danes končuje  29. posamično  državno  prvenstvu standardnem  v šahu, kjer nastopa tudi precej pomurskih šahistov. Kolo pred   koncem vodi Boris Markoja iz Turnišča s 7.točkami, tretji pa je Ljutomerčan  Jernej Skuhala  s 6.točkami,ki je v 8. kolu premagal velemojstra Mateja Šebenik iz Ljubljane. Priložnost za visoko uvrstitev ima tudi Luka Šolmarje iz lendavske Rokade,ki je na 7. mestu s 5,t točkami.  Današnje zadnje 9. kolo se bo začelo v Radencih ob 10. 

Turistično društvo Rogašovci bo danes  ob 10. z začetkom pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem pripravilo 19. Florjanov pohod   na 13 km dolgi poti.

Krajevna skupnost Krnci bo nocoj  ob 22. z začetkom   pred vaško gasilskim domom v Krncih pripravila  8. nočni pohod na 9 km dolgi progi,

Športno društvo Kovačevci bo jutri  ob 9.  v športnem centru  Kovačevci  pripravilo pohod po Kovačevcih, proga za rekreativne pohodnike bo dolga okrog 13 km.

Teniški klub Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Iztok Škraban bo v sredo 8. maja ob 17. v prostorih Obrtne zbornice v Murski Soboti na Lendavski 13 pripravil  redni letni občni zbor, kjer bodo ocenjevali delo v letu 2018 in se pogovorili o aktivnosti soboškega  teniškega kluba v letu 2019.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.