Domov

Sobotni športni napovednik

18 maja 2019 Šport


O 39. mednarodnem maratonu treh src  v Radencih, ki je danes najbolj množična prireditev v Sloveniji  poročamo  danes na Murskem valu  v živo od ranega jutra  zato bomo v nadaljevanju pregledali ostali program športnih tekmovanj ta konec tedna.

V 34. kolu prve slovenske nogometne lige  Telekom bo  nocoj  ob 20. v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Gorico slednja   je na predzadnjem mestu in se bori, da bi se izognila kvalifikacijam za obstanek v prvi ligi.  Mura , ki je na četrtem mestu ,  se je zdaj pojavila med kandidati za nastop  v kvalifikacijah v ligi Evropa. Tudi tekmo med Muro in Gorico bomo zvečer spremljali na Murskem valu z neposrednimi javljanji.

V  29.kolu druge slovenske nogometne lige bo  danes  ob 16. Nafta 1903 gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke, ki je četrta na lestvici. Beltinci bodo  prav tako  ob 16.  pred domačimi gledalci v Beltincih gostili ravenski Fužinar, ki je sedmi na lestvici uspešno  pa ga   trenira   prekmurski rojak Miha Bukovec iz Kobilja.

V  25.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta  na sporedu kar dva derbija vodilnih ekip.   V nedeljo ob 17.30 bodo vodilni Odranci  gostili četrto ekipo  na lestvici Polano;  drugi na lestvici Grad  bo v nedeljo ob 17.30 gostil nogometaše Avto Rajha Ljutomer, ki so tretji na lestvici. V  uvodni tekmi 3. slovenske lige, vzhod bo danes  ob 17.30 tekma Radgona – Turnišče, v nedeljo ob 17.30 pa bosta še nogometni  tekmi:  Tromejnik Kuzma – Črenšovci in Hotiza Veržej.

V 25.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo danes ob 11. Mura na igrišču  z umetno travo v Murski Soboti  gostila Aluminij iz Kidričevega. Nogometaši Vipolla iz Veržeja  bodo danes  gostovali v Velenju pri nogometaših Rudarja

V 20.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo  nove državne prvakinje igralke Telemacha GMT Beltinci  v nedeljo ob 15. gostovale pri igralkah Radomelj.

 V 19.kolu pomurske nogometne lige  je bila tekma med  vodilnim Rakičanom in  Radensko Slatino že odigrana, zmagal je Rakičan z 2:1. V preostalih tekmah  bodo jutri  ob 17. igrali: Dobrovnik – Bogojina, Bistrica – Križevci v Prekmurju in  Čarda Martjanci – Goričanka Rogašovci.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes   na 14 steznem strelišču  v Murski Soboti gosti finale Kekčevega pokala za mlade strelce. Za  strelsko tekmovanje v Murski Soboti je prijavljenih 16 strelskih društev, danes bo tekmovanje poteka    med 8.30 in 13. uro.

V okviru priprav za evropsko prvenstvo v hokeju na travi  bo  jutri ob 16. v Lipovcih  prijateljska hokejska   tekma ženskih reprezentanc Slovenije in Madžarske.

V 3. kolu   druge slovenske teniške lige  bo danes  ob 10. v Murski Soboti dvoboj med ekipo Teniškega kluba Murska Sobota in ekipo Krškega. V prvih dveh kolih so igralci Murske Sobote izgubili proti Goji iz Hajdoš in prepričljivo s 4:1 premagali Hoče.

V soboškem kopališču bo letos   od 31. maja do 2. junija že tretjič  srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za igralce stare do 18 let. Tokrat so  že prijavljeni igralci iz sedmih držav.

 Kvalifikacijski  odbojkarski turnir za posebna  vabila  s strani organizatorja tako za igralke kot igralce  za nastop na   evropskem  turnirju  v odbojki na mivki bo v soboškem kopališču v torek 21. maja v popoldanskih urah.

V soboški Diani bosta  ta konec tedna na programu dve šahovski ligi za članice.

Sinoči je v 5. kolu  ženska ekipa Radenske Pomgrada  v državni ženski šahovski ligi  premagala  Komendo z 2:1, danes  ob 16. bo dvoboj med Radensko Pomgradom in  Železničarskim šahovskim klubom Maribor,  v nedeljo zadnji dan državne šahovske lige  bo ob 10.  dvoboj med Kočevjem in Radensko Pomgradom. Ta dvoboj bo zelo zanimiv saj za Kočevje igra tudi Prekmurka Maja Vučko iz Ižakovec. 

Danes  ob 10.  se bo v Diani  začelo še  dvodnevno tekmovanje v prvi slovenski ženski šahovski ligi za katero je prijavljenih 17 šahovskih ekip. Med prijavljenimi ekipami so tudi pomurske ekipe in to  šahistke Rokade iz Lendave, Gornje Radgone in Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.

Pomurski planinci bodo  danes  pripravili pri Tinekovem brodu ob  reki Muri na Gornji Bistrici »Dan pomurskih planincev«.  Začetek pohoda je bil  ob 8.30 na otoku ljubezni v Ižakovcih,  okrog 11.ure pa bo  v Ižakovcih  še krajši kulturni program. Organizatorji bodo pripravili  tudi družabne igre in prijetno planinsko  zabavo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.