V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

15 aprila 2017 Šport


Športno strelsko društvo Murska Sobota je danes  že drugi dan organizator   finalne tekme Kekčevega pokala v streljanju s serijsko zračno puško. Skupno pričakujejo v Mursko Soboto  12 strelskih društev iz celotne Slovenije. Med pomurskimi strelskimi ekipami bosta v Murski Soboti nastopili tudi strelski ekipi Varstroja iz Lendave in gostiteljskega Športno strelskega  društva Murska Sobota.  Tekmovanje na 14 steznem strelišču v Murski Soboti  bo danes  na programu med  9. in 13.uro popoldne.

V  5. kolu zelene skupine  prve slovenske odbojkarske lige za članice so   igralke Keme  že  gostovale pri odbojkaricah Mislinje in zmagale z rezultatom 3:0.  Zadnjo  odbojkarsko tekmo pred domačimi gledalci bodo igralke Keme igrale v sredo  19.aprila ob 19.uri, ko bo  v Puconce  pripotovala odbojkarska ekipa Luke Koper.

V 22. kolu druge vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bo v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  nocoj  ob 19.uri  tekma med Ljutomerčankami in Mozirjem. Šlo bo za derbi sosednjih ekip na lestvici.

V  22.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  je že  sinoči bila tekma med   Mursko Soboto, ki je druga na lestvici  in Črno, ki je na tretjem mestu, zmagale so Sobočanke s 3:1.  Odbojkarice Muranie iz Lendave so včeraj  gostovale v Slovenj Gradcu pri  II. ekipi Kostmana.  II. Ekipa Keme  je   v tem kolu prosta.

V 2. slovenski nogometni ligi za člane bodo igralci Farmtecha ta konec tedna prosti, prihodnjo  nedeljo 23. aprila pa bodo gostovali pri  Zarici v Kranju.

V  19. kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bodo gledalci lahko znova spremljali derbi srečanje ekip z vrha lestvice. V soboški Fazaneriji bo danes  ob 16.30 tekma med  Muro in Luštom Beltinci.  Vsa preostala srečanja bodo prav tako na programu danes  in sicer ob 16.30, ko se bodo pomerili: Grad – Avto Rajh Ljutomer, Križevci – Čarda Martjanci , GMT Bogojina – Polana, Odranci – Rakičan, Turnišče – Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma in Hotiza – Nafta 1903.

V  20. kolu prve slovenske  nogometne lige, vzhod U – 15 bo  danes  ob 11.uri Mura gostovala pri ptujski Dravi, Veržej pa  pri mladih nogometaših Krškega.

V 20. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  popoldne  ob 16.uri Mura gostovala pri Zavrču, že ob 14.uri pa bo kadetska nogometna tekma med Završčem in Muro. Mladinci Vipolla iz Veržeja, ki so med tednom postali pokalni prvaki na območju Pomurja,  bodo šele  v ponedeljek 17.aprila ob 16.uri gostili Malečnik, že ob 14.uri  bo v Veržeju kadetska tekma med Vipollom in Malečnikom.

V  14. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo danes  ob 11.uri v Beltincih tekma med Ženskim nogometnim klubom Teleing GMT in Mariborom.

Slovenska malonogometna zveza je v prvi slovenski malonogometni ligi na travi v ligi ENA pripravila že dve četrtfinalni tekmi. V četrtek so Černelavci v gosteh premagali  Bubko bar Gofar  Brežice z rezultatom 2:0,  Videm pa je  bil v Vučji vasi  boljši od Ribnega prav tako z 2:0. Danes zvečer ob 20.uri bo v Ključarovcih tekma med Transpakom Ključarovci in ekipo Smole iz Gorenjske.  V nedeljo  bo v Begunjah še tekma med ekipo Begne in Ekosenom s Kapele. Po prvih četrt finalnih nogometnih tekmah bodo na programu še povratne tekme v malonogometni ligi ENA.

Golf klub Moravske Toplice bo v ponedeljek  ob 9.30 pripravil na igrišču Golf Livade prvi letošnji klubski turnir v golfu. Turnir bo odprtega tipa in organizator pričakuje na ponedeljkovo tekmo v golfu okrog 40 golfistov.

 Kasaški klub Ljutomer bo  v ponedeljek ob  14.uri pripravil  na prleškem hipodromu  v  Ljutomeru prve letošnje kasaške dirke, kjer bodo obiskovalci lahko spremljali pet dirk. Med vozniki bodo vsi najboljši kasaški vozniki iz domačega kasaškega kluba  med njimi Jože in Janko Sagaj, Marko Slavič in  Rene Hanžekovič,  nastopila pa bo tudi edina domača kasaška voznica Damjana Antolin.  Na progi  bo tudi zmagovalec lanskega kasaškega derbija Luther King pod taktirko Jožeta Sagaja. 

Bowling klub Lendava ,ki z dvema ekipama nastopa v dveh državnih ligah, bo v ponedeljek 17. aprila ob 17.uri  pripravil v Bowling centru Maximus v Murski Soboti  tradicionalni velikonočno turnir v bowlingu v posamični konkurenci.

Kulturno turistično društvo Moščanci bo v družni organizaciji z Goričkim društvom  za lepše vütro od Grada ter Zvezo kulturnih in turističnih društev Občine Puconci   na 8 km dolgi progi z začetkom v ponedeljek  ob 10.uri pripravilo tradicionalni Velikonočni pohod »Z brejga na brejg«  Ponedeljkov pohod je vključen v točkovanje pohodov po Goričkem in po Občini Puconci.

V torek  18. aprila ob 14.uri bo Športno društvo Radenci z organizacijskim odborom 37. Maratona treh src    v Domu penine v Gornji Radgoni pripravilo , konferenco za novinarje  kjer bodo organizatorji predstavili značilnosti letošnje tekaške prireditve Tekaški praznik v Radencih  bo v soboto 20. maja v Radencih in   zanj je že  prijavljenih 4.300  udeležencev kar  znova  nakazuje na rekordno udeležbo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.