V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni športni napovednik

22 junija 2019 Šport


Košarkarski klub Radenska Creativ bo  danes  ob 10.  na igrišču  Osnovne šole I v Murski Soboti namesto na igrišču Srednje tehnične in poklicne šole v Murski Soboti   pripravil košarkarski praznik s tekmovanjem  v košarki 3 x 3.  Na vročem, soboškem košarkarskem igrišču bo nastopilo skupno  45 ekip iz celotne Slovenije v šestih starostnih kategorijah.  Za popestritev košarke  bodo poskrbele tudi mažoretke iz Bakovec.

Košarkarski klub Radenska Creativ  iz Murske Sobote  bo  po sobotnem košarkarskem turnirju od torka  25. do sobote 29. junija pripravil tradicionalno poletno košarkarsko šolo pod taktirko Petra Juteršnika. Na košarkarski šoli bodo sodelovali mladi rojeni leta 2014 in mlajši.  Prijave za poletno košarkarsko šolo še niso zaključene.

V športno rekreacijskem centru Stara nova vas bo  jutri  ob 10.tih  turnir za pomurskega prvaka v malem nogometu. Nastopile bodo ekip iz pomurske lige na travi: Trnje, iz Ravenske lige Borejci, iz radgonske medobčinske lige Lomanoše, iz Goričke lige Gornji Petrovci, iz zahodne Goričke lige Gornji Senik, iz moravskotopliške lige Mlajtinci,  iz križevske lige Ključarovci in iz puconske lige malega nogometa Puževci.

V Krogu na igrišču malega nogometa bo  danes v soboto ob 10. na programu sklepni turnir   Ravenske lige  malega nogometa za veteranske ekipe. V štirih skupinah bo skupno sodelovalo 12 ekip.  Polfinale bo v Krogu na programu danes  ob 17.20, tekma za tretje mesto bo ob 18.45 in ob 19.15  bo v Krogu tekma za naslov veteranskega  prvaka Ravenske lige v malem nogometu .

 Klub malega nogometa Ključarovci bo danes  ob 11.pripravil v Športno rekreacijskem centru Ključarovci sklepni pokalni turnir Medobčinske lige malega nogometa Križevci.  Organizatorji načrtujejo  polfinalne tekme in tekmi za tretje in prvo mesto v poznih popoldanskih urah.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo  danes ob 13. v Športno rekreacijskem centru Gornji Slaveči pripravilo  ob 15 letnici delovanja mednarodne veteranske lige  odprti občinski turnir v malem nogometu za pokal Občine Kuzma. Na tekmi za občinskega prvaka bodo nastopile ekipe Matjaševec, Gornjih Slaveč, Trdkove, Kuzme in Doliča.

Klub malega nogometa Strukovci bo danes  ob 14.  v nedeljo med 9. in 19.uro pripravil turnir v malem nogometu za naslov pokalnega prvaka v puconskih ligah.  V nedeljo bodo najboljšim ekipam v obeh puconskih ligah malega nogometa podelili tudi odličja za njihove tekmovalne dosežke.

Klub malega nogometa Carioke bo v Markovcih danes  ob 12. pripravil sklepni turnir v malem nogometu za klube Goričke lige malega nogometa. Organizatorji načrtujejo finalni tekmi za tretje mesto okrog  19. in za prvo mesto okrog 20. ure.

Motoklub veterani Murska Sobota bo danes  ob 10. pripravil pred Ljubljansko banko v Murski Soboti razstavo starih motornih vozil. Sočasno   bo Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota pripravilo pred soboško ljubljansko banko slovesnost ob 70 letnici delovanja soboških šoferjev in avtomehanikov s podelitvijo priznanj

Danes  ob 18.uri bo v Športno rekreacijskem centru v Bakovcih prijateljska pripravljalna nogometna tekma med ruskim Uralom in soboško Muro, ki bo v Bakovcih  tako odigrala že tretjo pripravljalno nogometno tekmo za novo sezono.

Iz Nogometnega kluba Tišina  so nas obvestili, da so nogometni turnir Kekec za mlade  U – 9 in U – 11  za  danes  22. in  za jutri  23. junija zaradi slabe vremenske napovedi  preložili na 31. avgust in prvi september.

Klub malega nogometa Sebeborci bo v torek 25. junija pripravil v Sebeborcih 15. turnir v malem nogometu v spomin na Simona Forjana za  katerega je prijavljenih 16 ekip.  Turnir  v malem nogometu v Sebeborcih  bo v torek trajal med 9. in 20.uro.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo v torek 25. junija med 7.30 in 15.30 pripravilo odprto mednarodno tekmovanje za pokal Dobrovnika v streljanju  s pištolo in revolverjem.  Za  torkovo tekmovanje v Dobrovniku  je prijavljenih že 170 strelcev in strelk ter kar 30 strelskih ekip.  Slovesna razglasitev rezultatov bo v Dobrovniku ob 15.30 pri Lovskem domu v Dobrovniku.

Od ponedeljka 24. junija do nedelje 30.junija bo v športnem parku v  Melincih na programu  Pomurski športni festival, kjer bo mogoče spremljati in tudi aktivno sodelovati v različnih športnih panogah.  V ponedeljek  se bo ob 15.30 najprej začel turnir v malem nogometu za starostni skupini U- 7 in U 9.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider