Domov

Sobotni športni napovednik

29 junija 2019 Šport


Športno  društvo  Team torbo Tropovci in Občina Šalovci bosta  danes  ob 10. družno pripravila  kolesarsko dirko za pokal Občine Šalovci in državno prvenstvo za amaterje, masterje in ženske.  Skupno je prijavljenih kar 209 kolesarjev.  Start dirke bo  jutri pri Osnovni šoli Šalovci s prvim startom ob 10. na krožni progi, ki bo dolga 12,4 km in bo imela 140 metrov višinske razlike. Z dirko  bodo začeli dečki in deklice v različnih kategorijah. Amaterji bodo imeli progo dolgo 99,2 km  in bodo startali ob 12.tih .  Nekoliko krajše progo, dolgo  62 km bodo imeli na programu masterji in ženske   njihova dirka pa se bo začela ob 12.05

Rokometni klub Krog bo  z veteransko ekipo danes  ob 15. pripravil na  asfaltnem igrišču v Krogu pri osnovni šoli turnir ob 60 letnici  rokometa v Krogu. Organizatorji so na turnir povabili rokometne veterane  Monoštra iz Porabja, Poleta iz Murske Sobote in Bakovec. Povabilo za udeležbo so organizatorji    poslali tudi vsem nekdanjim rokometašem iz tega območja   kajti zraven rokometnega turnirja načrtujejo v Krogu tudi družabno srečanje.

Nogometaši Nafte 1903 bodo danes   ob 18. v Lendavi igrali prvo pripravljalno nogometno tekmo za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi. V Lendavo bo prišla  mladinska ekipa Krasnodarja iz Rusije, ogled tekme v Lendavi pa bo brez plačila vstopnine.

Klub malega nogometa  Pečarovci bo  jutri  ob 9.pripravil  v Pečarovcih tradicionalni turnir v malem nogometu za pokal Kluba malega nogometa Pečarovci. Na turnirju  bodo ob koncu  trem najboljšim ekipam podelili nagrade in pokale,  posebej  bodo nagradili v Pečarovcih tudi najboljšega igralca, vratarja in strelca.

V športnem parku v Melincih že od  ponedeljka dalje poteka  Pomurski športni festival. Danes  ob 10. bo  na programu 29. dnevno nočni turnir v malem nogometu za katerega imajo organizatorji prijavljenih že 19 malonogometnih ekip. Štiri najboljše ekipe bodo organizatorji  v Melincih nagradili, med posamezniki pa bosta deležna posebnih nagrad še najboljši vratar in igralec  turnirja.

Klub malega nogometa Strukovci bo danes  ob 14.pripravil  v Strukovcih slovesnost ob 40 letnici delovanja kluba.  Po slovesnosti  bo na programu tudi turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo 8 ekip.

 Zavod za turizem kulturo in šport Murska Sobota bo  danes  ob 15. pripravil na letnem kopališču v Murski Soboti 3. rekreativno tekmovanje za pokal Murske Sobote  v skokih v vodo. Ob 15.bodo na programu skoki za trening,  ob 17.uri pa se bo začelo pravo tekmovanje  Tekmovalo se bo v različnih kategorijah  skokov nagrajeni pa bodo skakalci za najboljši tehnični skok, za najbolj  atraktiven in najbolj  smešen skok. Prijave bo organizator zbiral neposredno pred začetkom tekmovanje na Mestnem kopališču  v  Murski Soboti.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči  bo  nocoj ob 17.30 pripravilo v Športno rekreacijskem centru Slavček v Gornjih Slavečih 4. tradicionalni poletni turnir v elektronskem pikadu.  Ob 17.30 bo najprej tekmovanje dvojic, ob 20.uri pa bo še posamično tekmovanje v moški in ženski konkurenci.

Košarkarski klub Radenska Creativ bo  danes  med 9. in 13. uro pripravil v dvorani osnovne šole I v Murski Soboti in  na zunanjih igriščih  zaključek tradicionalne košarkarske šole na kateri sodeluje 55 udeležencev.  Udeleženci soboške košarkarske šole  bodo ob koncu   pet dnevnega druženja prejeli spominsko medaljo,  pisno priznanje in spominsko majico.

V soboški Fazaneriji  bo od ponedeljka do petka med 8. in 15.30 uro Murin nogometni tabor za katerega se je prijavilo kar 105 udeležencev iz obeh bregov reke Mure. Organizatorji nogometnega tabora  so poskrbeli tudi za varstvo otrok.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote   bo od ponedeljka do petka med 8. in 15.uro pripravilo  odbojkarski tabor ki bo na programu v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

Tudi Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote  načrtuje od ponedeljka do petka  rokometni tabor, ki bo na programu v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, program bo trajal med 8. in 15.uro.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.