Domov

Sobotni športni napovednik

6 julija 2019 Šport


Po današnji  tekmi na Soboškem jezeru bo jutri  ob 10. znova tekmovanje v kajakih in kanujih v spustu in veleslalomu  a tokrat na reki Muri v  Krogu, kar bo pripravil  kadrovsko prenovljen Kajak kanu klub Mura iz Kroga, ki mu zdaj predseduje Janko Vohar.   Tekma na reki Muri  bo veljala tudi za slovenski pokal. Proga za tekmovalce na nedeljski tekmi na  reki Muri  bo dolga okrog 800 metrov tekma bo predvsem za mlade tekmovalce stare do 16 let.

Kajak kanu klub Rotoattivo in Zavod za kulturno turizem in šport Murska Sobota bosta danes  ob 10.30 na Soboškem jezeru ob Expanu pripravila  tretjo tekmovanje v kajakih in kanujih na mirnih vodah za leto 2019  in za pokal mesta Murska Sobota.  Organizatorja pričakujeta okrog 80 tekmovalcev med katerimi bo tudi  okrog 10 članov domačega Kajak kanu kluba Rotoattivo, za katere skrbi trener Benjamin Sakač.

Športna zveza Moravske Toplice bo  jutri  ob 10. pripravila   25. kolesarski maraton  po Občini Moravske Toplice, ki spada v koledar prireditev »Slovenija kolesari 2019«. Začetek kolesarskih aktivnosti bo pred Termami 3000.  Kolesarji  bodo imeli na voljo tri dolžine prog.  Veliki maraton bo dolg 48, mali 22 in družinski maraton 10 km.  Ob spominski majici in malici bodo najhitrejši na 48 in 22 km dobili v Moravskih Toplicah  tudi praktične nagrade.

 Danes z začetkom  ob 10.uri bo  pred paviljonom Soboškega jezera ob Expanu  začetek  rekreativnega kolesarjenja.  Kolesarji imajo v  načrtu okrog 60 km kolesarjenja , prireditev pripravljata  Kolesarski klub Pomurje iz Murske Sobote in Zavod za  kulturo turizem in šport Murska Sobota.

V okviru priprav za evropsko prvenstvu v hokeju na travi za članice, ki bo od  28. julija do 3. avgusta v Lipovcih   bo slovenska  ženska reprezentanca igrala tudi nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo prihodnji četrtek  11.julija ob 17., ko bo v Lipovce pripotovala reprezentanca Slovaške, naslednji dan v petek 12. julija ob 17. bo v Lipovcih povratna hokejska tekma med Slovenijo in Slovaško.

V  Lendavi,  v neposredni bližini Hotela Lipa,  bo danes  med 11. in  19.uro na programu 4. pomurski galop, ki bo  hkrati kvalifikacijska  konjeniška dirka  za  nastop na nacionalnem galopu v Budimpešti.

V Beltincih bo danes  ob 18. prijateljska nogometna tekma med ekipo Beltinci Klima Tratnjek  in soboško Muro. Nafta 1903 bo v Lendavi danes  že ob 11. gostila B ekipo Krasnodarja iz Rusije. Tudi dekleta bodo začela z igranjem prijateljskih pripravljalnih nogometnih tekem.  Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci bo jutri  ob 17. gostil v Bratoncih  Ferencvaroš iz Madžarske.

Zvedeli smo že za pare v prvi, drugi in tretji slovenski nogometni ligi vzhod. Kako pa bo s pari v pomurski nogometni ligi, ki bo v novi sezoni imela  14 ekip  bo znano v ponedeljek zvečer ob 19. po žrebanju v hotelu Cubis , bivšem hotelu Elizabeta,  v Lendavi. Za pomursko nogometno ligo je zanimivo, da bo v njej igral tudi Grad, ki je v minuli sezoni zmagal v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod.

V enotni lendavski nogometni ligi bo nastopilo 12 ekip, žrebanje za novo  sezono 2019/2020 bodo opravili v Lendavi v hotelu Cubis v ponedeljek  8. julija okrog 20.ure po žrebanju parov za tekme v pomurski nogometni ligi.

Kako bo s tekmovanjem v soboški medobčinski nogometni ligi  bo dokončno odločal izvršni odbor soboške medobčinske nogometne zveze na torkovi seji.

V Šalamencih bo Klub malega nogometa Šalamenci jutri  ob 9.uri  pripravil 10. Robijev memorial.    Na turnirju bodo  tri najboljše  ekipe nagradili, nagrade pa bodo  v Šalamencih dobili tudi   najboljši igralec turnirja, strelec in vratar.

V ponedeljek 8. julija  se bo v Moravskih Toplicah začel  že 13. hokejski tabor  za mlade od 8. do 16. leta starosti za dekleta in fante. Dnevne aktivnosti,  a ne samo hokejske , bodo na programu  med  8. in 16.uro.

V Filovcih bodo pripravili  24. vaške igre za območje Občine Moravske Toplice, ki se bodo začele  danes  ob 12. v športno rekreacijskem centru v Filovcih. Na programu bodo  med drugim  tudi preizkušnje v vlečenju vrvi , sestavljanju kmečkega voza, lovljenje krompirja,   skakanje v vreči , vožnja tovora v mlin in še  v dveh preizkušnjah.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.