Domov

Sobotni športni napovednik

13 julija 2019 Šport


V Dobrovniku bodo iz sobote na nedeljo  pripravili 3. evropsko prvenstvo  z naslovom  cestni kolesarski maraton. Start dirke bo  danes  ob 12. v Dobrovniku, starterja  bosta  izjemna športnika ; kegljavka Marika Kardinar in  kolesarski ultramaratonec Marko Baloh. Dirka bo potekala po 11 km dolgi  krožni progi skozi občini Dobrovnik in Turnišče zato bosta tik pred startom kolesarjem zaželela dobrodošlico tudi župana Dobrovnika Marjan Kardinar in letos prvič  novi župan Turnišča  Borut Horvat. Zmagovalci bodo ob koncu  v treh kategorijah in sicer na v 6, 12  in  po 24 urah kolesarjenja. 

Speedway tem Lendava bo na stadionu v Petišovcih danes ob 18.30 pripravil  sklepno dirko letošnjega  državnega prvenstva posameznikov v spidveju. Na odprtem državnem prvenstvu bo v 22 vožnjah  nastopilo  17 tekmovalcev iz osmih držav. Med udeleženci bodo tudi  tekmovalci   iz treh  slovenskih klubov  in sicer Krškega, Ljubljane in Lendave za slednjo  bosta nastopila  Dalibor Bot in Dario Vogrinec. Kako resno so vzeli nekateri spidvejisti dirko v Petišovcih priča podatek o tem, da je aktualni večkratni državni prvak Matej Žagar iz Ljubljane  že med tednom treniral v Petišovcih.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes  in v nedeljo ob isti  uri ob 9. pripravilo na olimpijskem strelišču v Rakičanu pri Büdinskem mlinu člansko in mladinsko državno prvenstvo v trapu  za posameznike.  Uradna tekma za  prvih 75 tarč bo na programu danes  od  9. ure dalje., zadnjih 50 tarč in pa finalni nastop pa bosta na programu  jutri  od 9. ure dalje. Za prvenstvo je prijavljenih 42 najboljših slovenskih strelcev z lovsko puško šibrenico , naslov članskega prvaka pa bo branil Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.  

Nogometaši Mure so v prvem pred kolu lige Evropa  v četrtek  v Haifi v Izraelu utrpeli poraz proti gostiteljskemu Macabiju z 2:0 čeprav nisi bili tako podrejeni kot kaže rezultat. Povratna tekma bo v četrtek 18. julija ob 20. v soboški Fazaneriji.

Danes se začenja s tekmo  Tabor Sežana – Aluminij Kidričevo 29.  sezona v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Mura bo zaradi četrtkove tekme v Izraelu igrala tekmo prvega kola šele v nedeljo zvečer ob 19.,  ko bo gostovala pri Celjanih, kjer igra tudi nekdanji nogometaš Mure Mitja Lotrič.

Nogometaši Nafte , člani 2. slovenske nogometne lige  bodo danes  ob 17. v športnem parku v Lendavi gostili madžarsko drugoligaško ekipo Tisza kecske.  Med tednom so Lendavčani premagali prvoligaško ekipo ZTE-ja iz Zalaegerszega zato se  tudi  danes   v Lendavi obeta kvalitetna nogometna predstava

Lokostrelski klub Lendava bo  danes  med 10. in 17.uro pripravil na  gradu Lendava in v okolici gradu na parceli za grajsko kletjo  lokostrelsko tekmovanje s tradicionalnimi loki z naslovom »Lokostrelstvo brez meja«. Na programu bo tekmovanje od mladih  lokostrelcev starih 7 let do veteranov, nastopile pa bodo tudi članice.

Slovenski hokejisti se pripravljajo za dve evropski prvenstvi in sicer reprezentanca  članic  bo imela  prvenstvo od 28. julija do 3. avgusta v Lipovcih in člani od 6. do 12. avgusta Helsinkih. V okviru priprav za ti dve prvenstvi bosta obe reprezentanci odigrali tudi nekaj prijateljskih pripravljalnih srečanj. Ženska reprezentanca bo danes  ob  10.30 17. igrala v Lipovcih tekmo proti  Hrvaški.   V nedeljo ob 16. bo še tekma med žensko  reprezentanco Slovenije in Madžarske.  Članska reprezentanca Slovenije, ki bo odšla na evropsko prvenstvo za dekleti v Helsinke,    bo  v nedeljo ob 11. v Lipovcih v prijateljski tekmi gostila reprezentanco Madžarske.

V  Turnišču bodo danes  ob 13.  pripravili 14. festival športa, umetnosti in mladinske kulture z naslovom Švicanje 2019. Na programu bodo tudi številne športne tekme  med njimi tiste tradicionalne v odbojki na mivki, ulični košarki, tenisu, vlečenju vrvi in balinanju. Na programu  bodo tudi preizkušnje v manj znanih panogah.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga   in Prostovoljno gasilsko društvo Vučja vas bosta v nedeljo ob 14. pripravila 25.  tradicionalno tekmo v vlečenju vrvi med Prekmurci in Prleki. Tudi v  25. srečanju  se bo po 25 tekmovalcev iz vsake strani reke Mure spopadlo  v vleki vrvi  čez reko Muro, lani so bili zmagovalci Prleki.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo v sredo 17. julija ob 19.  pripravila v soboški Zvezdi podelitev nagrad tekmovalnih ekipam za  sezono 2018/2019 in po podelitvi nagrad bo tudi žrebanje parov za tekmovanje v soboški   medobčinski nogometni ligi kjer bo sodelovalo  15 ekip, igralo pa se bo po dvokrožnem sistemu. V sredo 17. julija bo tudi žrebanje parov za pokalno tekmovanje v novi sezoni.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.