Domov

Sobotni športni napovednik

20 julija 2019 Šport


Kasaško društvo Križevci bo v nedeljo ob 14. na hipodromu v Križevcih pripravilo tradicionalne kasaške dirke, ki pa bodo še posebej zanimive za mlade gledalce saj bo na programu tudi dirka ponijev – majhnih konjičkov. Skupno bodo gledalci v Križevcih lahko spremljalo kar devet dirk. Pet kasaških dirk in štiri malih ponijev. V Križevcih bo ob 16.45 na programu tudi memorialna dirka Tomaža Osterca  na kateri bodo kot vozniki nastopili: Andrej Antolin, Vlado Žnidarič, Špela Majcen Sok in Rok Heric. Veliki finale za dirko ponijev pa bo v Križevcih na programu v nedeljo ob 17.15. Po kasaških dirkah bo v Križevcih še revijalna nogometna tekma med kasaškimi rejci in vozniki ter reprezentanco županov Slovenije.

Aeroklub Murska Sobota in Letalska zveza Slovenije bosta v nedeljo ob 9. pripravila  zaključek in razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov najboljšim  pilotom na  28. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju na katerem so med 31 piloti  sodelovali tudi piloti iz Češke in Avstrije ter dva člana soboškega aerokluba.  Piloti imajo danes  na programu  zadnjo tekmovalno nalogo. Tako je vzletanje letal predvideno  okrog  12. ure  in pristajanje med 15. in 17.uro.

Kolesarski  klub Lendava bo  jutri  ob 9. pripravil pred Termami Lendava, začetek 16.  Panonskega  kolesarskega maratona treh dežel ,kjer organizatorji pričakujejo,  da bo na treh progah kolesarilo blizu 500 kolesarjev.  Prvi   bodo točno ob 9. imeli start v Lendavi kolesarji na 100 km dolgi progi, drugi bodo ob 9.10 startali i na 50 km dolgi progi in na 15 km dolgi progi bo start za kolesarje ob 9.20.  Proga bo na velikem in srednjem maratonu  delno speljana tudi po Madžarski in Hrvaški, vsi udeleženci  bodo dobili ob koncu  spominsko medaljo, bon za kopanje in topli obrok ter okrepčila ob progi v Železni gori na Hrvaškem, v Dobrovniku in v Lentiju na Madžarskem.

Danes  ob 18. bo na programu  kljub poletnemu času 17. mednarodni tek prijateljstva Štrigova – Razkrižje, ki se točkuje tudi za pomurski rekreativni pokal.  Mednarodni tek organizira jo Turistične skupnosti Občine Štrigova, začetek teka  bo zvečer  ob 18. pri gasilskem domu Štrigova. Mladi tekači bodo tekli med 18. in 18.45 na progah dolgih od 300 do 1500 metrov.  Člani in članice bodo imeli začetek teka ob 19., proga pa bo tako za člane kot članice dolga 10 km. Trije najboljši tekači bodo dobili tudi pokale.

V 2. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura v soboški Fazaneriji v jutri ob 18. gostila novinca v ligi Bravo iz Ljubljane.  Nogometaši Mure so v četrtek v Murski Soboti v evropski tekmi gostili izraelskega podprvaka Macabi iz Haife in  izgubili tudi povratno tekmo  tokrat s 3:2 tako da so s skupnim  rezultatom 5:2 napredovali  v nadaljnje tekmovanje nogometaši Macabija iz Haife.

Včeraj se je v Odrancih  začel  mednarodni nogometni turnir za 4. pokal Občine Odranci  V prvi tekmi je Polet iz Martina na Muri  na Hrvaškem premagal Odrance z 2:0, v drugi pa je bila Nafta 1903 iz Lendave boljša od Beltinec z 2:0..  V nedeljo bo v Odrancih na programu  ob 16.  tekma za tretje mesto ,ko bosta igrala Odranci in Beltinci  in ob 18. se bosta pomerila Nafta 1903 in Polet iz Martina na Muri za naslov prvaka turnirja.           

Nogometašice Ženskega nogometnega kluba Pomurje bodo v okviru priprav za  kvalifikacijske tekme v pokalu državnih prvakinj ,ki bo v Pomurju od 7. do 13. avgusta,    jutri  ob 17. na igrišču v Bratoncih gostile madžarsko prvoligaško ekipo  Victorie  Haladas.

Lovska družina Prosenjakovci  bo jutri  ob 9. pripravila v  Prosenjakovcih  tradicionalno strelsko tekmovanje na glinaste golobe. Tekmovanje bo  na programu  posamično in moštveno, najboljše tri posameznike in ekipe  bodo organizatorji tudi nagradili.  

V Strukovcih bodo jutri  med 9. in 20. uro pripravili 13. memorial Damjana Vučaka v malem nogometu.  V Strukovcih bo  organizator   najboljšim trem ekipam podelil tudi pokale in praktične nagrade.

Športno društvo Inter iz Doliča, član Goričke lige v malem nogometu, bo danes ob 10. pripravilo v Doliču 5. memorial Joška Baranje v malem nogometu.

V Vanča vasi   bodo  jutri  ob 12. uri na programu  12. vaške igre Občine Tišina , ki jih bodo pripravila krajevna društva vključno z Nogometnim klubom Roma. Nastopilo bo  13 ekip, ki se bodo pomerile v širih tekmovalnih preizkušnjah , med njimi bo najbolj športna tekma v slalomu z žogo.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.