Domov

Sobotni športni napovednik

27 julija 2019 Šport


Zveza za hokej na travi Slovenije bo v Lipovcih od jutri  dalje pripravila  evropsko prvenstvo za članice skupine  III na katerem bo sodelovalo 7 hokejskih  reprezentanc. Ženska reprezentanca Slovenije, ki igra v skupini A  bo igrala prvo tekmo v nedeljo ob 18. proti reprezentanci  Francije, drugo tekmo v skupini A bo Slovenija igrala  v Lipovcih  v sredo 31. julija  ob  18. proti reprezentanci Hrvaške. V B skupini bodo igrale štiri reprezentance, prva hokejska tekma  bo v Lipovcih na programu  že v nedeljo ob 13.30, ko se bosta pomerili reprezentanci Litve in Slovaške. Po  31. juliju in do  3. avgusta pa bodo nato sledile  hokejske tekme odvisno od razvrstitev reprezentanc v A in B skupini.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci  bodo po četrtkovi  prijateljski  nogometni tekmi proti Šturmu iz Gradca, ko so igrale v Beltincih  3:3  danes ob 17. gostile v Beltincih  v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi    še avstrijsko ekipo Landhaus  iz Dunaja, ki je bila tretja v minulem avstrijskem prvenstvu.

Nogometaši Mure bodo tekmo  tretjega  kola   prve slovenske nogometne lige Telekom  proti  Domžalam igrali šele  v četrtek  12.  septembra v gosteh.

Začenja  se nova tekmovalna sezona v 2. slovenski nogometni ligi, kjer bosta iz naše pokrajine nastopali dve ekipi. V prvem kolu bo v Lendavi Nafta 1903 pod taktirko  slovaškega trenerja  Mariana Sluke  danes  ob 17.30 gostila nogometaše Brežic. Nogometaši Klime  Tranjek Beltinci pa bodo poda taktirko  Radovana Karanovića v prvem kolu  nove sezone druge lige gostovali v Ajdovščini in se tam  prav tako  danes  ob 17.30 pomerili z bivšo prvoligaška ekipo Gorice.

Praznik nogometa bo danes  in  jutri  pri Gradu na Goričkem. Na  nogometnem turnirju bo sodelovalo šest ekip. Jutri prvi dan turnirja bodo po skrajšanem igralnem času v I. skupini na programu naslednje tekme; ob 15. Hodoš – Goričanka Rogašovci, ob 16. Goričanka  –  Tromejnik Kuzma in ob 17. Tromejnik Kuzma – Hodoš. Ob 18. bo tekma Križevci – Kleparstvo Šinko Serdica, ob 19. Grad – Križevci in ob 20. bo zadnja sobotna tekma: Kleparstvo Šinko Serdica – Grad. V nedeljo bodo na programu tekme za razvrstitev od prvega do šestega mesta.

Nogometni klub Čarda  bo v Martincih v nedeljo ob 16. pripravil  odprto občinsko prvenstvo v nogometu za pokal Občine Moravske Toplice. Nastopile bodo  ekipe Bogojine, Čarda in kot gostje še nogometaši Gančan. Igralo se bo po skrajšanem sistemu 2 x 30 minut.

Teniški klub Murska Sobota je danes  na teniških igriščih v soboški Fazaneriji  organizator tretjega  rekreativnega teniškega  turnirjas, ki se je začel že ob 8. zjutraj.

Ob 63. prazniku Občine Ljutomer  bodo na programu tudi številne športne prireditve. Danes  med 8. in 20. uro bodo na letnem kopališču  v Ljutomeru  in v okolici na programu  Športno rekreativne igre.

Ob 14. se bo na letnem kopališču v Ljutomeru  začel turnir v malem  nogometu na travi  in na programu bo tudi tekmovanje v streljanju kazenskih strelov.  Ob 10. se bo začelo  v Ljutomeru tekmovanje v košarki 3 x 3 in tekmovanje trojk.

 Turnir v balinanju  se je  ob Domu starejših občanov v Ljutomeru začel že  ob 9.;  v odbojki nas mivki se bo turnir začel na letnem kopališču ob 10.

V Ljutomeru bodo danes  zanimive tudi 8. kopališke igre na vodi,  ki se bodo začele popoldne ob 16. na programu pa bo v Ljutomeru še nekaj drugih športnih aktivnosti,  prikazali pa bodo na letnem kopališču tudi reševanje utopljenca.

Športna zveza Beltinci bo  v Ižakovcih pripravila  danes  ob 13.00. športne igre krajevnih skupnosti na katerih bo sodelovalo vseh osem krajevnih skupnosti.

V Ižakovcih se bodo udeleženci  športnih iger preizkušali v  nošenju plastenk, v hoji s hoduljami, v vlečenju vrvi, zadevanju stožcev z žogo, pripravili bodo tudi igro presenečenja, finale v vlečenju vrvi pa bo v Ižakovcih jutri  zvečer okrog 19.30.

Na nogometnem igrišču Pušče bo ekipa Bufu pod taktirko Romea Horvata – Popoja danes ob 11. pripravil tudi v mini  malem nogometu, kajti veliki nogomet je na Pušči  po včerajšnjem uradnem sporočilu prekinil z aktivnostjo.

Medobčinska nogometna zveza Lendava bo   v torek 30. julija ob  17.30 na igrišču  v Odrancih pripravila finalno nogometno tekmo za pokal lendavske nogometne zveze, pomerili pa se bosta ekipi Odranec in Nafte 1903.

Vmes bo  ob polčasu nogometne tekme v torek , okrog 18.15  v Odrancih  slovesna podelitev priznanj najboljšim ekipam strelcem in najbolj discipliniranim ekipam v minulem prvenstvu. Ekipe ki so osvojile  prvo mesto v discipliniranosti bodo dobile za nagrado 10 nogometnih žog, druge ekipe v tem točkovanju bodo dobile  pet žog in tiste, ki so zasedle tretje mesto bodo v Odrancih dobile po tri nogometne žoge. Najboljši strelci: Anej Horvat  iz Turnišča med 15 letniki, Julian Lebar iz Čentibe v medobčinski ligi in Rok Bencik iz Čarde za prvo mesto v pomurski nogometni ligi pa bodo dobili  posebne nagrade za uspešne nogometne igre v minuli sezoni.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.