Domov

Sobotni športni napovednik

3 avgusta 2019 Šport


Kasaški klub Ljutomer bo  jutri  ob 15. pripravil  v počastitev 63. praznika Občine Ljutomer kasaške dirke na katerih se bo gledalcem v  osmih dirkah predstavilo 67 kasačev, nastopili pa bodo  v posebni dirki tudi  poniji, ki postajajo vse bolj popularni  med gledalci.   V Ljutomeru  bosta posebej zanimivi dve  kasaški dirki in sicer  peta dirka ob 17.15,  ko bo na programu  kvalifikacijska dirka za 29. kasaški derbi  – elitno dirko štiriletnih kasačev. Med vozniki bodo tudi  znana imena kasaškega športa v Prlekiji in Sloveniji med katerimi bo Jože Sagaj mlajši, Dušan Zorko, Rene Hanžekovič, Milan Žan in drugi – skupno bo v tej dirki nastopilo deset kasačev.  V šesti dirki  ob 17.45  bo  na 2160 metrov dolgi progi kvalifikacijska dirka za triletne kasače. Med  sedmimi kasaškimi vozniki bo zanimiv tudi dvoboj bratov Janka in Jožeta Sagaja , sicer pa bodo zraven v tej dirki tudi Rene Hanžekovič, Branko Seršen in drugi.

V Lipovcih že od nedelje poteka evropsko prvenstvo III. skupine v hokeju na travi za članice na katerem sodeluje sedem reprezentanc.  Slovenske hokejistke, ki so bile  uvrščene na turnirju v A skupino so med tednom  dve uvodni srečanji proti Franciji in  Hrvaški izgubile. Toda prvenstvo še ni končano. Hokejistke Slovenije  so včeraj v tretji tekmi izgubile proti  Slovaški z 2:1, danes ob  11. pa bodo v Lipovcih igrale zadnje tekmo proti  Madžarski, ki je podobno kot Slovenija doslej brez zmage.

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  Mura v soboški Fazaneriji  nocoj  ob 20.10 gostila evropski Maribor, ki pa v prvih treh kolih v slovenski ligi še ni zmagal. Prekmursko štajerski nogometni derbi bomo zvečer spremljali tudi na Murskem valu. 

V Beltincih bo  jutri ob 17.30 prekmurski derbi v 2. slovenski nogometni ligi, ko se bosta pomerila  Klima Tratnjek Beltinci in Nafta 1903. V prvem kolu so Lendavčani pred domačimi gledalci premagali Brežice, Beltinčani pa so po pričakovanju ostali brez točk proti Gorici, ki je med resnimi kandidati za prvaka.

V Kuzmi na Goričkem  bo  danes  in  jutri  13. memorial Milana Sukiča v nogometu.  Danes  prvi dan turnirja bo ob 13. tekma trinajstletnikov   med ekipo Feričanci iz Hrvaške in Tromejnikom iz Kume. Ob 14. se bodo pomerili 8 letniki Tromejnika in soboške Mure.

V Kuzmi bo  danes  15. popoldne bo članska nogometna  tekma med Gradom in Hodošem, zvečer ob 17. pa se bosta pomerila Serdica in Tromejnik. V nedeljo bodo v Kuzmi na programu tekme članskih ekip za prvo in tretje mesto.

Labda team v Beltincih bo danes  ob 10. pripravil v beltinskem športnem parku finalni turnir v odbojki na mivki, ki  bo privabil številne  znane odbojkarje. Med udeleženci bodo tudi Urban Drvarič, Tin Vrabl,  Blaž Grabar, Uroš Kovačec, Blaž Ajlec,  Miha Žalig in drugi.  Tekmovanje v odbojki na mivki poteka v Beltincih že sedmo leto zapored, letos pa so v predtekmovanju sodelovale samo moške dvojice.

V  sredo 7.   avgusta ob 20.45 bo v soboški Fazaneriji ekipa Ženskega nogometnega kluba Pomurje, ki je včeraj v Bratoncih premagala Split s 3:1,   igrala prvo kvalifikacijsko tekmo za  uvrstitev v ligo prvakinj proti  Cardiffu iz Walesa. V sredo ob 16. bo v Beltincih tekma med  ekipama Hiberniana  iz Škotske  in  ekipo Nike iz Gruzije.   Sicer pa bomo  o vseh tekmah Pomurk podrobno poročali tudi na Murskem valu.

Slovenska moška reprezentanca v hokeju na travi bo od torka 6.avgusta do  nedelje 11. avgusta v Helsinkih nastopila na evropskem prvenstvu skupine 4, kar bo za slovenske amaterske hokejiste težavno gostovanje.  V prvi tekmi 6. avgusta se bo Slovenija pomerila s Finsko nato pa naslednji dan  z Madžarsko, v  petek 9. avgusta bo Slovenija igrala proti  Norveški in  v nedeljo 11.avgusta bo Slovenija merila moči še s hokejisti Cipra.

Prijatelji rekreacije  bodo imeli v devetih slovenskih  krajih  na voljo za 8. Triglav tek ,ki bo letos 7. septembra na Brdu organizirano vadbo. Ena takih vadb bo tudi v Murski Soboti, ki se bo začela v ponedeljek 5. avgusta  ob  19. na atletskem stadionu pri Osnovni šoli I v Murski Soboti.  Vadba bo na programu dvakrat tedensko, v Murski Soboti pa jo bo vodil Boris Kaučič.

Pomurski poletni festival, ki  bo v Veliki Polani  od  danes  do  10. avgusta  obiskovalcem ponudil  tudi  zanimiv športni  program. Danes  ob 14. bo v Veliki Polani kolesarjenje po kolesarski poti evropske Amazonke. Prireditev ima naslov »Vsi klačimo s Pücki« V ponedeljek  ob 16. bo   tekmovanje v balinanju, ekipe  bodo lahko imele po dva člana.  Iz ponedeljkovega programa velja  še povabilo na  nogometno tekmo med predstavniki medijev  in predstavniki občin, tekma se bo v Veliki Polani  začela ob 17.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.