Domov

Sobotni športni napovednik

10 avgusta 2019 Šport


Športno društvo Radenci bo jutri  ob 10. pred Lovskim domom v Radencih  s svojo kolesarsko sekcija pripravilo 39. mednarodni  kolesarski maraton Tri srca 2019. Za udeležence kolesarskega maratona so organizatorji pripravili štiri dolžine prog. Najkrajša  kolesarska proga bo dolga štiri kilometre in bo namenjena otrokom. Mali maraton z dvema vzponoma bo dolg   28 km in bo imel dva vzpona. Maraton bo v Radencih dolg 54 km in bo imel na progi  štiri vzpone.  Najbolj vzdržljivi kolesarji bodo v Radencih imeli na voljo veliki maraton ,ki bo dolg  75 km , proga  bo imela  sedem vzponov.

V Murski Soboti in Beltincih so od srede dalje na programu  kvalifikacijske nogometne tekme 3. skupine  kvalifikacij  za uvrstitev v žensko ligo  evropskih prvakinj.  V prvem kolu so v Beltincih  prvakinje Škotske premagala prvakinje Gruzije s 3:0,  v Murski Soboti  so prvakinje Walesa bile boljše od slovenskih prvakinj igralk Ženskega nogometnega kluba Pomurja z 1:0.

V drugem kolu danes  ob 11. bodo v Belincih prvakinje Škotske igrale proti Valižankam, popoldne ob 17.  bo v Beltincih Pomurje  igralo proti prvakinjam Gruzije.

V tretjem zadnjem kolu v  torek 13. avgusta  bosta obe tekmi ob istem času ob 17. uri. V Beltincih bodo slovenske prvakinje igralke Pomurja igrale proti  prvakinjam Škotske, ki so odlično začele kvalifikacijski turnir. V Murski Soboti  bo ob 17. uri tekma med prvakinjami  Gruzije in Walesa.

Kvalifikacijski turnir bo negotov vse do zadnjega kola, kajti v nadaljnje tekmovanje se bo iz 3. kvalifikacijske skupine uvrstila le prvouvrščena ekipa.

V  5.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo danes  ob 17.30 v Kranju tekma med ekipo Triglava, ki je tretji na lestvici in soboško Muro, ki je s tekmo manj četrta in prav tako brez poraza.

V  3. kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903,ki je osma na lestvici s tremi točkami v Lendavi  zvečer  ob 17.30 gostila Koroško Dravograd, ki je še brez zmage.  Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci bodo danes  ob 17.30 gostovali  pri  Brežicah, ki so na 15. mestu še brez točk, Beltinčani so na 9. mestu s tremi točkami.

V prvem kolu pokala Nogometne zveze Slovenije za sezono 2019/2020 bodo v sredo 14. avgusta  ob 16 .uri na delu štiri pomurske  ekipe. Pri Gradu na Goričkem bodo pokalni  podprvaki soboške nogometne zveze nogometaši Grada  gostili Krško. V Odrance k  podprvaku lendavskega  nogometne zveze   v sredo ob 17.30 prihaja  Aluminij  iz Kidričevega.

Dve pomurski nogometni ekipi bosta v prvem kolu nove pokalne sezone gostovali.  Klima Tratnjek Beltincih bo v sredo 14.avgusta  gostovala pri ambiciozni ekipi Kopra. Nafta 1903 pa bo v sredo potovala na pokalno nogometno tekmi k ekipi Tineksa v Šenčur.

V soboški medobčinski nogometni zvezi  so že začeli igrati pokalne nogometne tekme nove sezone.  Tako so nogometaši Tromejnika iz Kuzme že  med tednom v gosteh premagali Ižakovce s 6:2.

Danes  ob 16.30 bodo  na programu naslednje pokalne nogometne tekme:  Cven – Dokležovje ,  Roma Vanča vas – Križevci in Cven – Dokležovje.

Jutri  ob  17.30 pa bodo igrali: Rakičan – Hodoš, Kema Puconci – Serdica Kleparstvo Šinko, Lipa – Goričanka Rogašovci, Bogojina – Aluvar Gančani, Čarda Martjanci – Cankova, Grad – Tišina in Bakovci – Šalovci.

Športno društvo Labda Beltinci in Zveza za kulturo, turizem in šport Murska Sobota  bosta ob Soboškem jezeru pri Expanu  danes  ob 10.uri . pripravila 1. slovenski roundnet open turnir – tekmovanje ob okrogli mreži. Nastopile bodo ekipe iz treh držav, ekipe bodo sestavljene iz dveh igralcev, organizatorja pa imata napovedanih za uvodno tekmo v Sloveniji že 12 ekip.

Športno kulturno društvo Mladost na Pertoči bo  jutri  ob 13. pri podružnični osnovni šoli na Pertoči pripravilo  vaško kmečke igre. Nastopile bodo lahko štiričlanske ekipe, za igre  pa je med krajani precej zanimanja.

Lovska družina Križevci v Prekmurju bo jutri  ob 9.pripravila v Križevcih tradicionalno strelsko tekmovanje na glinaste golobe. Tudi letos bodo organizatorji pripravili tekmovanje v moštveni in posamični konkurenci, najboljši  strelci pa bodo dobili tudi zanimive praktične nagrade.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.