Domov

Sobotni športni napovednik

17 avgusta 2019 Šport


Okrog Soboškega jezera pri Expanu bo nocoj ob 20. prvi nočni glow tek na dveh progah.  Za tekaško  prireditev je prijavnih  374 tekačev  iz celotne Slovenije, ki bodo imeli na voljo krajšo 4,35 km dolgi progo in daljšo dolgo 8,7 km. Prireditev bo zanimiva ne samo za tekače  ampak tudi za obiskovalce saj bodo vsi tekači označeni s svetlečimi označbami, kar bo prava paša za obiskovalce.

Prihajajoči konec tedna bodo v ospredju številne nogometne tekme saj bodo nogometaši   po sredinih pokalnih nogometnih tekmah zdaj na delu  tudi v ligaškem tekmovanju.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo v  nedeljo ob 18. v soboški Fazaneriji nogometna  tekma med Muro in Rudarjem iz Velenja, v katerem so bili v zadnjem obdobju pa čeprav smo na začetku sezone številni kadrovski pretresi.

V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Klima center Beltinci bo gostovala danes  ob 17. pri ekipi Kalcer Radomlje, Nafta 1903 iz Lendave pa bo jutri  ob 19. gostovala na Bonifiki pri Kopru, kjer uspešno igra tudi nekdanji igralec Mure Dare Vršič.

V  prvem kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige bo Mura  jutri  ob 17. gostovala pri ekipi Iliriji, kadeti Mure pa bodo proti Iliriji v Ljubljani igrali že ob 15.

V prvem kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15  bo Mura danes  ob 11. v soboški Fazaneriji gostila vrstnike iz Maribora. Beltinčani bodo  jutri  ob 11. v Gančanih igrali proti ekipi Dravograda,  Vipoll iz Veržeja pa bo danes  ob 11.  gostoval pri mariborskem Taboru.

V prvem kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod je  Nafta 1903 včeraj  v Lendavi gostila ekipo Rogaške/Rogatca. Vipol bo  jutri  ob 15.30 gostil Tabor iz Maribora, Beltinčani pa bodo gostovali pri ekipi Šampiona na Vranskem.  Mladinske ekipe  Nafte so  igrale proti Rogaški/Rogatcu  že včeraj  mladinci Vipolla iz Veržeja bodo proti Taboru iz Maribora igrali  jutri  ob 17.30 in Šampion iz Celja  bo gostil Beltinčane  danes  ob 15.30.

Začenja se nova sezona v 14. članski pomurski nogometni ligi, ki bo za gledalce izjemno zanimiva.   V prvem kolu bo  danes  ob 16. tekma Turnišče – Črenšovci, v nedeljo ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Olimpija Dolga vas. Jutri  popoldne ob 17.30 pa bodo tekme: Bogojina – Polana, Križevci –  Goričanka Rogašovci , Grad- Tromejnik Kuzma, Radenska Slatina – Aluvar Gančani in Hotiza – Čarda Martjanci.

Nogometni klub Rakičan bo  danes  ob 9.  pripravil  v Rakičanu mednarodni nogometni turnir za selekcijo  U – 11.  Med gosti  na turnirju bodo tudi mladi nogometaši iz Paračina, številčno pa bodo močno zastopanje tudi pomurske ekipe.   Žal turnirja v nižji starostni kategoriji med nogometaši  v kategoriji U – 9 ne bodo pripravili zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip.

Hokejski klub Moravske Toplice bo od ponedeljka 19. do petka 23. avgusta v Moravskih Toplicah pripravil že 13. leto zapored  tradicionalni hokejski tabor.  Organizator tabor priporoča fantom in dekletom do 16. leta starosti, na taboru pa bodo mladi zraven hokeja spoznavali tudi druge značilnosti športnih panog, vmes pa ne bo manjkalo tudi kopanja.  

Kegljaški klub Radenska   je že razpisal tradicionalni mednarodni kegljaški turnir »Tri srca« , ki bo na programu na kegljišču v Radencih od prihodnje sobote 24. avgusta do sobote 7. septembra. Organizator je za najboljše posameznike v moški in ženski konkurenci pripravil tudi denarne nagrade.  Tekmovanje bo na programu ob delavnikih med 13. in 22. uro ter ob sobotah in nedeljah med 10. in 22.uro.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo v ponedeljek 19. avgusta ob 19. pripravila v prostorih Medobčinske nogometne zveze  v Slovenski ulici 25 v Murski Soboti  podelitev nagrad za tekmovalno sezono  sezoni 2019/2020. Prvo mesto v minuli sezoni je osvojila ekipa Old boysov  iz Murske Sobote, v ponedeljek pa bo na programu tudi žrebanje parov za novo sezono v veteranski ligi malega nogometa.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.