V etru
Reklame, obvestila
Domov

Sobotni športni napovednik

22 aprila 2017 Šport


Pikado zveza Slovenije   bo  v Zdravilišču Radenci  še  danes   in jutri organizatorica   16. državnega  prvenstva  v elektronskem pikadu. Na 26.tih igralnih avtomatih bo tekmovalo 705 igralcev iz 78 društev iz celotne Slovenije. Na tej množični prireditvi bo nastopilo skupno  precej pomurskih igralcev pikada.  Včeraj   ob 10.uri je bila  v Radencih  slovesna otvoritev  državnega prvenstva v pikadu , nato pa tekmovanje dvojic, po tekmi  dvojic  se je  začelo tekmovanje v posamični konkurenci za moške in ženske.  Danes  ob 8.45  se je začelo   moštveno   tekmovanje  v »A« in »B« skupini. Jutri    ob istem času bo  še tekmovanje žensk in  ekip v »C » slovenski pikado ligi.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo v  športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi,  na osmih igriščih , pripravil  danes in jutri  12. mednarodno tekmovanje z naslovom: » Srebrna žogica Lendave 2017«, kjer bo sodelovalo  195 igralcev iz Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Romunije in Slovenije.  Mladi igralci badmintona bodo tekmovali v štirih starostnih kategorijah U – 11, U – 13, U – 15 in U – 19. Med to pisano mednarodno druščino bo imel lendavski trener Denis Pešehonov tudi 18 mladih igralcev badmintona iz Lendave. Včeraj se je  tekmovanje v Lendavi  začelo  ob 15.uri , danes in  jutri pa bo začetek tekmovanja   ob 9.30.

Znova bodo na delu tudi igralci  hokeja na travi.  Jutri  ob  14.uri bo v Moravskih Toplicah tekma ženskih ekip Moravskih Toplic in zagrebške Mladosti.  V Predanovcih   jutri ob  14.uri  ne bo načrtovane tekme   med Triglavom in zagrebško Concordio,  ki je preložena. Moška ekipa Moravskih Toplic  bo jutri  ob  16.30 gostila Lipovce.

Znova bo popoln program v nogometu. V  22. kolu 2. slovenske nogometne lige bo  v nedeljo ob 17.uri  Zarica v Kranju gostila ekipo Farmtecha iz Veržeja.

V 20.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta danes  dve tekmi. Ob 16.30 bo v Ljutomeru tekma: Avto Rajh Ljutomer – Turnišče, zvečer ob 19.uri bo v Lendavi še tekma: Nafta 1903 – GMT Bogojina. Jutri  ob 10.30 bo prva nogometna  tekma med Rakičanom in Gradom, popoldne ob 16.30 pa bodo igrali: Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Mura, Lušt Beltinci – Hotiza , Polana – Križevci in Čarda Martjanci – Odranci.

V 21. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Vipoll  danes  ob 17.uri gostil Šampion iz Celja, Mura  bo  popoldne ob 15.uri gostovala pri Celju.

V 15. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo  ob 11.uri  v Ljubljani derbi kola  med Olimpijo in Teleingom GMT Beltinci. Beltinčani bodo na pot v Ljubljano odpotovali kar z dvema avtobusoma, kjer navijačev ne bo manjkalo.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 bodo igralke Teleinga GMT Beltinci danes  ob 11.uri v Beltincih gostile Radomlje.

Tekmovalno sezono bodo ta konec tedna končali v 2. slovenski rokometni ligi  tudi rokometaši Pomurja iz Murske Sobote, ki bodo  nocoj  ob 20.uri  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostile  ekipo Kronosa, ki je   z dvema točkama zadnja na lestvici.  Rokometaši Arconta bodo v zadnjem kolu prosti.

Mladinsko društvo Černelavci bo  danes  ob 10.15 pripravilo v Černelavcih prvo tekaško prireditev z naslovom » Černelavski kros«. Udeleženci bodo imeli v Černelavcih na voljo  5  in 10 km dolgi progi. Organizatorji  so takšno tekaško preizkušnjo pripravili kot eno od priprav za 37. maraton treh src, ki bo v Radencih sicer šele v soboto 20.maja.

Ta konec tedna so  bile  in še bodo  na programu  povratne  četrtfinalne malonogometne tekme v okviru prve  slovenske malonogometne lige na travi – liga Ena. V končnici    nastopajo tudi pomurske ekipe: Športno društvo Černelavci, Klub malega nogometa Videm ,  Nogometni klub Ekosen Kapela ter Transpak Ključarovci.  Že v četrtek   je Ribno v Ribnem pri Bledu premagalo Videm s 5:1, Černelavci so premagali Bubko bar Gofar iz Brežic z 2:1  in Smola je bila v Podnartu poražena od  Transpaka Ključarovci  z rezultatom 6:1.  Jutri  popoldne ob 15.uri  bo še zadnja  povratna  nogometna tekma med  Ekosenom Kapelo in ekipo Begne. Ekipi  Černelavec in Transpaka Ključarovci sta se že uvrstili v polfinale, ki bo na programu 11. maja.

Golf klub Moravske Toplice bo danes  ob 10.uri  na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah pripravil državno prvenstvo za amaterske golfiste. Organizatorji pričakujejo okrog  60 tekmovalcev, pravico nastopa pa imajo  igralci, ki so stari nad 30 let.   Med tekmovalci na državnem prvenstvu bodo tudi pomurski golfisti.

Akrobatski  motorni pilot Peter Podlunšek, ki je na drugi letošnji  tekmi  Red Bull Air race s svojo ekipo PP 37   v San Diegu  z drugim mestom dosegel v mastersu   uspeh pilotske kariere  ,  bo pripravil  danes popoldne ob 15.uri na soboškem letališču   sprejem za prijatelje in navijače, ki so ga  že doslej  in ga bodo podpirali  še na prihodnjih tekmah, ki bodo sledile;  prva naslednja tema  bo na Japonskem.

V naši pokrajini bosta  danes  in jutri  tudi dva odbojkarska turnirja mladih igralcev.. Panvita Pomgrad bo s   starejšimi dečki danes  ob 10.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila ekipe: Hoč, Brezovice  in Benquik Volleya iz  Ljubljane.  Ženski odbojkarski klub Kema    bo  jutri  ob 10.uri  gostil v Zeleni dvorani v Puconcih polfinale odbojkarskega turnirja za deklice, kjer bodo ob 10.uri igrali: Kema, Ankaran, Nova Kreditna banka Maribor  in Grosuplje.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo jutri  ob 9.uri pripravilo na Janževem Vrhu 8.  mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Na turnirju organizatorji pričakujejo okrog 60 šahistov – med katerimi bodo tudi šahisti iz tujine.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.