Domov

Sobotni športni napovednik

31 avgusta 2019 Šport


Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote bo na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih na Goričkem jutri  ob 10. pripravilo  predzadnjo dirko za državno prvenstvo v motokrosu za  sezono 2019. Organizator pričakuje na tekmo  i v Mačkovce  okrog 100 tekmovalcev med njimi bosta tudi dva domača tekmovalca. V kategoriji MX 125 bo  na  motorju znamke KTM nastopil Anej Ilič iz Hrastje Mote,  v kategoriji  MX open pa bo na kawasakiju tekmoval  še  Niko Topolovec.

Nad pomursko pokrajino  poteka odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni na katerem sodeluje  37 posadk iz 16 držav. Med tekmovalci, ki imajo za seboj tri tekmovalne dni    so tudi tekmovalci iz Kitajske, Brazilije, Združenih držav Amerike, Rusije in drugih držav.  Poleti bodo še  zvečer ob 18. in predvidoma zadnji tudi v nedeljo ob 6.zjutraj.  največkrat s soboškega letališča na njem pa nastopata tudi  Branko Ambrožič in Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, za   Balonarski  klub Roto iz Murske Sobote   pa tekmuje  Radoš Švagelj. Množična  udeležba na odprtem državnem prvenstvu je zaradi tega, ker je tekma  predpriprava   za svetovno prvenstvo, ki bo  od 19. do 26. septembra  v letu 2020 nad pomursko pokrajino.  Organizator tekmovanja je Balonarski klub Roto iz Murske Sobote z ostalimi deležniki. Slovesni zaključek prvenstva bo v nedeljo  ob  12. na dvorišču dvorca Rakičan.

Namiznoteniški klub Sobota bo danes  in  jutri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravil 5. memorialni turnir v namiznem tenisu v spomin na starejšega Mirka Ungerja izjemnega športnega delavca na področju namiznega tenisa.  Danes   . bo uvodoma  50. odprto prvenstvo Murske Sobote za najmlajše kadete, ki se bo začelo ob 10.. popoldne ob 14. pa bodo nastopili še kadeti in mladinci, skupno je prijavljenih 99 tekmovalcev  iz 14 klubov iz Hrvaške in Slovenije.  V nedeljo ob 10. pa se bo začelo namiznoteniško  tekmovanje za člane in članice ter veterane.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo  danes  ob 10. pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu državno prvenstvo v streljanju na glinaste golobe za veterane. Tekmovalci bodo morali biti stari nad 50 let in bodo razdeljeni v  starostne  kategorije, skupno  jih čaka na tekmi 75  strelov,  torej trikrat po 25 letečih tarč.

V 8.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura  nocoj  ob 20.15 zvečer gostovala v Kidričevem pri ekipi Aluminija, ki je veliko presenečenje letošnjega prvenstva.  Na lestvici  vodi Aluminij  s 15.točkami in  je brez poraza, Mura na četrtem mestu ima 12 točk in tekmo manj in je tudi brez poraza, žal  bo v Kidričevem zaradi rdečega kartona proti Olimpiji pri Muri  manjkal Luka  Šušnjara.

V 6.kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Klima Tratnjek Beltincih danes  ob 19. gostovala na Bonifiki pri Kopru, Nafta 1903  bo   že ob 17. igrala  v gosteh proti  Rolteku Dobu.

V 2. kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bodo danes  ob  17. Odranci pred domačimi gledalci  gostili Kety emmi Bistrico, Avto Rajh Ljutomer  bo gostil ob 17. Šmartno. Veržej bo  ob 17. gostoval pri Dravinji v Slovenskih Konjicah, Radgona pa bo gostovala pri ekipi Šampiona.

V 3 .kolu pomurske nogometne lige, kjer nastopajo številni nekdanji tretjeligaši , je bila  prva tekma že včeraj  v Radencih  ko je rogaševska Goričanka premagala   Radensko Slatino s 5:1. Danes  ob 17. bo tekma Črenšovci – Čarda Martjanci in  jutri  ob 17. bodo igrali: Bogojina – Olimpija Dolga vas, Križevci – Rakičan, Grad – Polana, Hotiza – Tromejnik Kuzma in Turnišče – Aluvar Gančani.

Nogometni klub Kema Puconci bo danes  v  okviru delovanja Nogometne šole Kema  pripravil nogometni turnir za mlajše selekcije. Med 8. in 13. uro  igrajo  9  in 11 letniki , med 14. in 19.uro pa bodo igralci v Puconcih nogometni  turnir mladi 13 letniki.

Nogometni klub Gančani  bo  danes  pripravil v Gančanih nogometni turnir za igralce kategorije U – 7, ki bodo igrali ob 13.30, ob 9. so začeli igrati  9 letniki in sočasno bodo igrali tudi igralci starostne kategorije U – 11.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote ,ki začenja z novo  sezono v dveh prvih državnih B ligah v moški in ženski konkurenci  bo tudi ta konec tedna pripravil na kegljišču Vikenda v Radencih  mednarodni turnir »Tri srca« v moški in ženski konkurenci.  Danes in  jutri  bodo kegljaške tekme po 120 lučajev mešano  med 10. in 22. uro, zaključek turnirja bo v Radencih  prihodnjo  soboto 7. septembra. Trenutno vodita v Radencih Mitja Marin iz Korotana s 566. keglji in Sonja Tibaut iz Radenske s 498. podrtimi keglji.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih  Murska Sobota je danes  od 8.  ure  dalje  v športnem centru v Lipovcih  organizator maratonu v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne. Za  tekmovalni preizkušnjo, ki bo trajala 12 ur  je  prijavljenih osem ekip iz  soboškega medobčinskega društva pa bodo nastopile tri ekipe s po tremi tekmovalci.

Športno društvo Gornji Slaveči na Goričkem bo  danes med 10. in 18.uro pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih  turnir v odbojki na mivki. V ekipi bodo lahko nastopili po trije igralci v ekipi, prijave pa zbira v imenu društva Damir Hajdinjak, tri najboljše ekipa bodo dobile pokale.

V Kobilju bo danes zvečer ob 18.30  33. nočni tek po ulicah Kobilja. Mladi tekači bodo od 18.30 do 19. ure tekli na progah dolgih  od 200 do 1500 metrov. Člani in članice bodo imeli začetek teka za pomurski pokal v Kobilju ob 19.20, članice na 7 in člani na 9 km dolgi progi.

Kolesarka sekcija Športnega društva Sveti Jurij na Goričkem bo  danes ob 13. na poligonu Trebaš pri Osnovni šoli Sveti Juri v Občini Rogašovci  že sedmo leto zapored pripravila kolesarski dvoboj, atraktivno disciplino gorskega kolesarstva s skoki in zanimivimi prehitevanji. Pričakujejo okrog 50 kolesarjev, finalna preizkušnja pa bo med 15. in 16.uro.

Strelsko društvo Lendava, ki ga zdaj vodi predsednik Danijel Tkalec bo  danes  pripravilo na strelišču v Lendavi  22.  tekmovanje s standardno in serijsko zračno puško za prehodni pokal Strelskega društva Lendava.  Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci in to danes    od 8. do 14.ure.

Teniški klub Murska Sobota bo danes  v soboški Fazaneriji ob 9. pripravil 4. letošnji rekreativni turnir. Jutri  ob 9.  bo na programu pomursko prvenstvo v teniških dvojicah.  Sicer  imajo v Murski Soboti prihodnjo soboto 7. septembra na programu teden tenisa, ko bo na programu tudi pomursko moštveno prvenstvo.

Turistično kulturno športno društvo Ivanovci bo  danes  ob 10. z začetkom pred vaško gasilskim domom Ivanovci pripravilo 13. Ivanocijev pohod na 10 km dolgi progi.

Športni napovednik tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.