Domov

Sobotni športni napovednik

7 septembra 2019 Šport


V Predanovcih se bo danes ob 10.  začel  dvodnevni 11. mednarodni memorial v spomin na igralca hokeja na travi  Saše Fajsa. Letos bo udeležba nekoliko skromnejša a vendar bo v Predanovcih  danes  in jutri   turnir  za mlade v štirih  starostnih kategorijah za mlade   ter v kategoriji veteranov. Letos so prijavljeni hokejisti iz  Slovaške, Avstrije in Slovenije.  Najbolj zanimiv na turnirju bo turnir veteranov  danes med 18. in 20.uro. Turnir v hokeju na travi ,ki ga pripravlja Hokejski klub Triglav,  bo  v Predanovcih končan v nedeljo okrog 17.ure.

Športno kulturno turistično društvo Kroške tikvi bo  danes v Krogu s startom in ciljem na igrišču Kluba malega nogometa Krog pripravilo 8. Bezgov tek, ki se tudi letos točkuje za pomurski pokal v rekreativnih tekih. Med 9. in 10. uro bodo tekli v Krogu mladi  na progah dolgih od 250 do 1000 metrov. Člani bodo imeli začetek teka ob 11., čaka pa jih 8 km dolga proga, članice bodo v Krogu tekle z začetkom  podobno kot člani  ob 11. na  krajši 5 km dolgi progi. Za najhitrejše tekače so  v Krogu pripravili  medalje za starejše tekače in pisna priznanja za mladino.

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo imeli zaradi  petkove tekme proti Poljski ,ki jo je Slovenija dobila z 2: 0 in ponedeljkove proti Izraelu  v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prosto.  Prvenstvo  v prvi slovenski  ligi se bo nadaljevalo šele  v nedeljo 15. septembra ob  18.  ko bo Mura v Murski Soboti gostila Tabor iz  Sežano in teden dni pozneje 22. septembra še Celje.   

V 7.kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  Nafta 1903 danes  ob 16.30 v Lendavi gostila ekipo Vitanest Bilje,  Beltinčani bodo pred domačimi gledalci danes   gostili ob 16.30  ptujsko Dravo.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo  danes  ob 16.30 Veržej gostil pred domačimi gledalci, po hudem porazu v Slovenski Konjici,  tokrat ekipo Podvincev. V Gornji Radgoni bo danes  ob 16.30  Radgona v pomurskem derbiju gostila Odrance, kjer pa so gostje veliki favoriti za vse tri  točke.  Avto Rajh Ljutomer  bo  gostoval pri ekipi Korotana na Prevaljah.

V 3. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  jutri  ob 11. gostovale pri ekipi Maribora. V 3. kolu slovenske ženske lige U – 17  bo  danes  ob 11. v Bratoncih tekma med Pomurjem in Mariborom.

V 5.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  Vipoll danes  ob 11. gostil v Veržeju nogometaše Rudarja iz Velenja, Aluvar Gančani bo jutri  ob 11. v Gančanih igral proti ekipi Šampiona iz Celja, Mura  bo danes  gostovala v Slovenski Bistrici pri ekipi Kety Emmi Slovenska Bistrica.

V 4.kolu pomurske nogometne lige  bodo vse tekme v nedeljo. . Uvodna tekma  bo jutri ob 10.30 bo med Rakičanom in Gradom. V ostalih srečanjih  bodo v nedeljo popoldne ob 16.30  igrali: Olimpija Dolga vas – Čarda Martjanci, Aluvar Gančani – Črenšovci, Tromejnik Kuzma – Turnišče, Goričanka Rogašovci – Hotiza, Polana – Radenska Slatina in  Bogojina  – Križevci.

Krajinski park Goričko bo  danes  ob 9. pripravil z začetkom pred gradom Grad na Goričkem 14. mednarodni kolesarski rekreativni maraton  Trideležni park Goričko . Raaab – őrseg.  Za kolesarske rekreativce  so organizatorji pripravili dve progi, krajšo dolgo  53 km, ki bo delno  speljana tudi po Avstriji in Madžarski, cilj pa bo pri Gradu na Goričkem. Daljša proga bo dolga 93 km in bo tudi speljana po Avstriji in Madžarski. Vsi udeleženci kolesarskega  maratona bodo na cilju dobili tudi malico vmes pa bodo za kolesarje  na voljo tudi okrepčila.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bo danes in jutri sklepni del  mednarodnega kegljaškega turnirja »Tri srca » v moški in ženski konkurenci, kot priprava za tekmovanje v državnih kegljaških ligah.  Danes zadnji dan  turnirja  pa se bodo zadnje kegljaške tekme v Radencih začele ob 12.uri.

Zelo bogato ponudbo bodo imeli ob koncu tedna tudi prijatelji pohodništva. Danes ob 9.30 bo  na programu  19. pohod Gostilne Marič v Sebeborcih na 12 km dolgi progi.

V Kuštanovcih na Goričkem bo  danes  ob 15. popoldne 10. Meklarski pohod, ki ga pripravlja Športno društvo Kuštanovci, proga bo dolga 10 km, začetek  bo v športno rekreacijskem  centru v Kuštanovcih.

Društvo za razvoj in promocijo  turizma  Občine Grad » Skouriš« bo jutri  ob 9. pred vaško gasilskim domom Radovci pripravilo   Pohod po graščakovi poti na 13 km dolgi progi.

V Hotelu Diana v Murski Soboti  se je včeraj  ob 17. začelo tekmovanje v dveh  državnih šahovskih ligah.  V elitni državni šahovski ligi je Radenska Pomgrad premagala Ig s 5:1. V prvi slovenski šahovski ligi, vzhod pa je  Žalec premagal Rokado iz Lendave s 3,5:2,5, II. ekipa Radenske Pomgrada  je premagala Zagorje ob Savi s 4,5:1,5.

Danes ob 15. bo v soboški Diani v elitni šahovski ligi  v 2.kolu Radenska Pomgrad igrala proti šahistom novomeške Krke, ki so v prvem kolu premagali Triglav iz Krškega s 4:2.  V drugem kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod  bo II. ekipa Radenske Pomgrada prosta, Rokada iz Lendave pa bo  ob 15. igrala proti Šentjurju.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.