V etru
Pesem tedna
Domov

Sobotni športni napovednik

14 septembra 2019 Šport


Kasaški klub Ljutomer bo  jutri  ob  14.pripravil  v Ljutomeru kasaške dirke, ki bodo gledalcem ponudile šest  dirk. Največ zanimanja bo  za peto dirko, ki bo na programu ob 16.45 v njej  bo na programu državno prvenstvo za triletne kasače. V dirki za naslov državnega prvaka bodo sodelovali tudi ljutomerski kasaški vozniki ob njih pa  še gostje iz Ljubljane, Stožic in Krima. Skupno bo nastopilo 8 kasačev za katere  bodo skrbeli  znani vozniki: Mitja Slavič, Janko in Jože Sagaj  ter morda znova  kdo od tistih, ki jih ne omenjamo posebej.  Zanimiva bo tudi kasaška  dirka za pokal Občine Križevci pri Ljutomeru, ki bo na programu ob 16.05 v kateri bo nastopil kot voznik tudi veteran Marko Slavič.

Aeroklub Murska Sobota bo   družno z Letalsko zvezo Slovenije  na letališču soboškega aerokluba pripravil danes  in  jutri  22. državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih 4 WAY za leto 2019. Na zanimivi padalski preizkušnji bodo tekmovali tudi pomurski padalci, ki bodo razdeljeni v dve pomurski ekipi. Na tekmi  bodo sodelovali: David Borko, Rok Balažic, Robert Doler, Petra Knaus, Janez Kovačič, Tomaž Lazar, Drago Lipič, Matjaž Matjašec, Aleš Matuš in Niko Vereš. Tekmovanje bo trajalo danes med 9. in 17. uro in  jutri  med 9. in 16.uro.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta  v počastitev praznika Občine Moravske Toplice pripravila  danes  ob  10.  za začetkom  v Centru varne vožnje, na poligonu Španik   med Mursko Soboto in Sebeborci na 18 km dolgi progi 26. odprto tekmovanje za voznike motornih koles in osebnih avtomobilov s tremi tekmovalnimi preizkušnjami.  Na programu bo spretnostna vožnja na poligonu v Murski Soboti, sledila bo ocenjevalna vožnja iz Murske Sobote v Sebeborce in na cilju bo še preizkus znanja iz cestno prometnih predpisov. Paraplegiki bodo imeli sočasno tudi tekmo za odprto državno prvenstvo saj so povabljeni vozniki  iz celotne Slovenije.

Kolesarki klub Prekmurje bo jutri ob 10. pripravil Beltinski kolesarski maraton na progah dolgih  5,30, 45 in 70 km.  Začetek kolesarskega maratona v Beltincih bo pred gasilskim domom v Beltincih ob koncu maratona bodo udeleženci dobili tudi malico.

V Stari Novi vasi bo danes  ob 11. na programu  14. tek z naravo ,ki se točkuje za pomurski pokal. Mladi tekači bod tekli na progah dolgih   od 350 do 1050 metrov  v Stari Novi vasi med 11. in 12.uro. Glavni tek na za člane in članice na enotni dolžini proge 7,5 km bo na programu ob 10.tih, ko bodo tekli na 3,7 km dolgi progi tudi tekači za naslov občinskega prvaka Občine Križevci pri Ljutomeru.

Za konec tedna se začenja nova sezona v državnih kegljaških ligah, kjer imamo iz sveta ob Muri štiri ekipe. V moški konkurenci prve B državne lige bo na kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob 15.30 dvoboj med Radensko in Brestom iz Cerknice. Že ob 12.uri  bo ženski dvoboj v prvi B državni kegljaški ligi med Radensko in Litijo.   V nedeljo ob 13. bo v Radencih dvoboj prvega kola  v 3. slovenski ligi, vzhod kjer bo Lendava  v Radencih  gostila Impol iz Slovenske Bistrice. Tekmovanje v 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod kjer nastopajo članice Lendave  se bo začelo šele  13. oktobra.

Nogometaši bodo po reprezentančnih aktivnostih znova na delu  tudi v državnih ligah.  V prvi slovenski nogometni ligi Telekom je Mura v četrtek  odigrala zaostalo tekmo 3. kola v gosteh proti Domžalam in iztržila neodločen izid 0:0. V nedeljo bo Mura v soboški Fazaneriji  v tekmi 9.kola  ob  18. gostila novinca v ligi Tabor iz Sežane.

V  4.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Nona Pomurje Beltinci  jutri  ob 11. gostila v Bratoncih ekipo Krima. V 4.kolu prve slovenske lige U – 17 bodo dekleta None Pomurja  danes ob 11. gostovala pri ekipi Krima.

V 8.kolu 2. slovenske nogometne lige za člane bo Nafta 1903 jutri  ob 16. gostovala pri ekipi Krškega, ki jo je med tednom v Lendavi v pokalni tekmi premagala z 2:0.  Nogometaši Tratnjek Klime Beltinci   bodo  danes  ob 16. gostovali pri ekipi Rolteka Doba.

V 4.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo najbolj vroče v Ljutomeru ,kjer se bosta  danes  ob 16.30 pomerila Avto Rajh Ljutomer  in Veržej. Odranci bodo danes  ob 17. gostovali v Celju pri ekipi Šampiona, Radgona pa bo potovala  na težavno gostovanje v Slovenske Konjice k ekipi Dravinje.

V 5.kolu pomurske nogometne lige  bosta danes  ob 16.30 tekmi: Črenšovci – Tromejnik Kuzma in Radenska Slatina – Rakičan. Jutri  ob  16.30  bodo na programu naslednja srečanja: Križevci v Prekmurju – Olimpija Dolga vas, Grad – Bogojina, Hotiza – Polana, Turnišče – Goričanka Rogašovci in Čarda Martjanci – Aluvar Gančani.

V 4. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo  Mura danes  ob 16.  gostovala v Kranju  pri Triglavu, v predtekmi ob 14.30 pa se bodo pomerili kadeti Triglava in Mure.

V 6.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U- 15 bo Mura v soboški Fazaneriji  danes  ob 11. igrala proti Celju, Aluvar Gančani bo gostoval pri Mariboru. Jutri   ob 11. bo tekma Drava Ptuj – Vipoll Veržej.

Jutri se bo začelo tudi 29. prvenstvo Slovenije v hokeju na travi. Uvodne tekme bodo v Moravskih Toplicah  v nedeljo ob 9.30 v mlajših kategorijah.  Popoldne ob 15.30 bo  v Predanovcih tekma ženskih ekip Triglava in Moravskih Toplic, po ženski tekmi pa bo še tekma moških ekip Triglava in Moravskih Toplic.

Tudi pohodni rekreativci bodo aktivni ob koncu tedna. V nedeljo ob 10. bo Prostovoljno gasilsko društvo Otovci pripravilo 4. Jesenski pohod po Otovcih na 12 km dolgi progi. Začetek pohoda bo v nedeljo pred vaško gasilskim domom v Otovcih.

Iz športnega programa prihodnji teden  bo najbolj zanimivo rokometno srečanje med radgonskim Arcontom in prvoligaško ekipo Jeruzalema iz Ormoža, ki ga Radgončani pripravljajo ob letošnji  60 letnici Rokometnega kluba Arcont. Tekma bo na programu v sredo ob 19. v športni dvorani v Radencih.  Za Ormož uspešno igra tudi nekdanji igralec Arconta Jure Kocbek.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.