V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Sobotni športni napovednik

21 septembra 2019 Šport


V 10. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura po sredinem gostovanju v Kranju, ko je v tekmi osmine finala slovenskega pokala premagala Triglav s 3:1, jutri ob 18. uri v soboški Fazaneriji gostila Celje, kjer nosi kapetanski trak Prekmurec Mitja Lotrič.

V 9. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi nastopili pred domačimi gledalci. Danes ob 16.-ih bo v Lendavi Nafta 1903 gostila ekipo Rogaške, Klima Tratnjek Beltinci pa bo prav tako danes ob 16. v Beltincih gostila Vitanest Bilje.

V 5. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod tokrat ne bo pomurskega derbija. Danes ob 16.-ih bo Veržej pred domačimi gledalci gostil ekipo Vidma. Avto Rajh Ljutomer bo danes ob 16.uri igral proti ekipi Ketty Emmi Slovenska Bistrica, Radgona bo na stadionu Trate prav tako danes ob 16. gostila Podvince, Odranci pa bodo imeli ob istem času v gosteh Dravinjo iz Slovenskih Konjic.

V 5. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci po četrtkovi zmagi z 10:0 v četrtfinalu slovenskega pokala proti Obali iz Kopra, jutri ob 11. gostoval pri ekipi Radomelj.

V 5. kolu prve slovenske ženske lige U – 17 bo Nona Pomurje danes že ob 11.-ih Bratoncih gostila ekipo Olimpije.

V 9. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo Mura danes ob 13. v Bakovcih gostila nogometaše Rudarja iz Velenja. Kadetska tekma bo na programu v Bakovcih že ob 11.uri. V 7. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo danes ob 11.-ih Vipoll v Veržeju gostil Šampion iz Celja. Mura bo ob istem času igrala pri ekipi Taborja v Mariboru, jutri ob 11. pa bo Aluvar Gančani doma gostil ekipo Krškega.

Zelo zanimivo bo tudi tekmovanje v pomurski nogometni ligi. V 6. kolu bo najbolj vroče v Veliki Polani, kjer bo jutri ob 16. tekma med drugo na lestvici Polano in vodilno ekipo Turnišča. Že ob 10.30 bo Rakičan gostil Hotizo, popoldne ob 16.-ih pa  bodo še preostala srečanja: Bogojina – Radenska Slatina, Olimpija Dolga vas – Aluvar Gančani, Križevci – Grad, Tromejnik Kuzma – Čarda Martjanci in Goričanka Rogašovci – Črenšovci.

Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer bosta danes ob 10.-ih na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravila 3. Lotmerški tek, ki se letos točkuje tudi za pomurski pokal. V Ljutomeru bodo mladi tekači med 10.10 in 10.50 tekli na progah dolgih od 200 do 1200 metrov. Glavni tek se bo v Ljutomeru za člane in članice na enotni progi začel ob 11.-ih, proga pa bo enako dolga za člane in članice in to 7,8 km. Sicer pa bo v Ljutomeru danes ob 10.35 na programu tudi planinski pohod na 7,8 km dolgi pohodniški poti.

Novo ligaško sezono bi po koledarju morali začeti tudi igralci v slovenskih namiznoteniških ligah a so tekme 1. kroga v prvi, drugi in tretji slovenski namiznoteniški ligi v moški konkurenci prestavljene. Tekmovanje bodo vendarle začeli pri članicah, kjer bodo igralke Keme v 1. slovenski namiznoteniški ligi igrale v gosteh proti Preserju.

V 2. kolu slovenske lige v hokeju na travi bodo slovenski prvaki jutri ob 17.-ih v Lipovcih gostili predanovski Triglav. Mladi igralci Moravskih Toplic starostne kategorije U – 14 bodo prav tako jutri gostovali na Dunaju pri ekipi WAC-a.

Na olimpijskem strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu danes od 9.ure poteka državno prvenstvo v dvojnem trapu, ki ga pripravlja Strelska družina Štefan Kovač iz Murske Sobote. Strelci bodo imeli na programu tekmo, na kateri bo potrebno opraviti največ zadetkov na 150-ih tarčah.

V 2. kolu 1. B državne kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote danes ob 16. gostovala na Jesenicah pri ekipi Sija Acronija. Ženska ekipa Radenske iz Murske Sobote pa bo ob ob 16.-ih gostovala pri kegljavkah Slovenj Gradca. V 2. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod bo moška ekipa Lendave danes ob 16.-ih gostovala v Celju pri kegljačih Pivovarne Laško.

Napovednih športnih prireditev za Murski val pripravlja Tonček Gider.