Domov

Sobotni športni napovednik

5 oktobra 2019 Šport


Športna zveza Moravske Toplice bo  v nedeljo ob 10.30 pripravila 4. Prekmurski mali maraton, kjer pa bodo tekači lahko tekli tudi na krajših progah.  Začetek tekaške prireditve bo pred Termami 3000  v Moravskih Toplicah. Lani sta na polmaratonu na 21 km dolgi progi  zmagala  Martin Ocepek in Petra Jenko. Na 11 km dolgi progi sta tekla v letu 2018 najhitreje Severin Ogrizek in Ines Matjaž. Na najkrajši progi dolgi 5,5 km pa sta lani zmagala  Aleš Zver  in Andreja Gorčan. Lani je teklo v Moravskih Toplicah kar  305 tekačev in tudi letos pričakujejo v Moravskih Toplicah rekordno udeležbo.

V 13. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura nocoj  ob 20.15 gostovala v štajerski prestolnici pri aktualnih državnih prvakih Mariborčanih.  Mura bo imela v Mariboru tudi precejšnjo podporo prekmurskih prijateljev nogometa, manjkal pa bo poškodovani kapetan soboške ekipe  Alen Kozar.

V 12.kolu 2. slovenske  nogometne lige bosta obe prekmurski ekipi gostovali.  Klima Tratnjek Beltinci bo  danes  ob 15.30 gostovala na Ravnah pri ekipi Fužinarja Vzajemci. Nafta 1903 iz Lendave bo  ob istem času  gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke.

V  7.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo Radgona danes  ob  15.30 gostila  Videm , Odranci  bodo ob 15.30 v prekmursko prleškem  nogometnem derbiju gostili Avto Rajh Ljutomer. V nedeljo ob 15.30 bo Veržej na domačem igrišču gostil Šmartno 1928.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Vipoll iz Veržeja danes  ob 11. gostil Krško, Mura pa bo gostovala pri Dravogradu. Tekma med Aluvarjem Gančani  in Aluminijem je preložena in bo na programu šele 8. oktobra ob 16.uri.

V 8.kolu v pomurski nogometni ligi bodo vse tekme na programu v nedeljo. Že dopoldne ob 10. 30 bo tekma: Rakičan – Črenšovci, v nedeljo  popoldne ob 15.30 pa bodo igrali: Olimpija Dolga vas – Tromejnik Kuzma, Goričanka Rogašovci – Aluvar Gančani, Polana – Čarda Martjanci, Bogojina – Turnišče, Križevci – Hotiza  in Grad – Radenska Slatina.

Začenja se nova sezona v državnih odbojkarskih ligah . V prvem kolu prve A državne odbojkarske lige bo kadrovsko  precej prenovljena moška ekipa Panvite Pomgrada danes  ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Črnuč.

S tekmovalno sezono bodo začele tudi odbojkarice v 2. slovenski vzhod, kjer sodeluje 11 ekip. V prvem kolu bodo odbojkarice Sobote danes  ob 17. uri gostovale v Rušah pri odbojkaricah Turbine.

V nedeljo ob 15.30 bo v  slovenski ligi v hokeju na travi Lipovcih članska tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami. Pred člansko tekmo bo še tekma mladih hokejistov starostne kategorije U – 13.

V Gornji Radgoni  se je na sedem mestnem strelišču začelo   tridnevno tekmovanje za 23. pokal Gornje Radgone.  Včeraj je med posamezniki Uroš Maučec iz Turnišča zadel 614,2 kroga, moštveno pa je Športno strelsko društvo Murska Sobota zadelo 1758,6 krogov .  Danes   ob 16. se bo tekmovanje  nadaljevalo  v nedeljo zadnji dan tekmovanja pa bo  tekmovanje strelcev na programu med 9. 14. uro. Skupno je prijavljenih 15 strelskih ekip in 63 strelcev  iz  Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Začenja se nova tekmovalna sezona tudi v 2. slovenski rokometni ligi za člane  kjer bosta tekmovali obe pomurski rokometni ekipi.  Pomurje iz Murske Sobote bo v prvem kolu  danes  ob 19. v telovadnici osnovne šole III gostilo Cerklje, rokometaši Arconta iz Gornje Radgone pa bodo danes  gostovali pri rokometni ekipi Jadrana.

V nedeljo ob 10. bo Okrepčevalnica Viničarija v Ivanovcih pripravila  3. Viničarski pohod na 8 km dolgi progi. Začetek rekreativnega pohoda bo  pri Viničariji v Ivanovcih.

V tednu, ki je pred nam  nami  bomo  reprezentančno nogometno tekmo lahko spremljali tudi v Gornji Radgoni in v Bakovcih.  Selektor slovenske reprezentance U – 19 Agron Šalja je za dve prijateljski mednarodni nogometni tekmi v  Gornji Radgoni in v Bakovcih povabil tudi dva nogometaša Mure in to  Kaia Cipota in Žigo Lacija. Prva prijateljska tekma med Slovenijo in Švico bo v  Gornji Radgoni v torek 8. oktobra, povratna tekma pa bo  dva dni pozneje v Bakovcih.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.