Domov

Sobotni športni napovednik

12 oktobra 2019 Šport


Športna zveza Beltinci, Občina Beltinci, Športno društvo Sloparca in Društvo Labda Beltinci  bodo danes  ob 10. v Športnem parku v Beltincih pripravili zaključek pomurskega pokala v rekreativnih tekih.  Mladi tekači bodo tekli na progah dolgih od 200 do 1100 metrov med 10. in 10.40. Ob 10. 50 bo glavni tek članov in članic, člani bodo tekli na 7,7 km dolgi progi in članice na 6,6 km dolgi progi. Pred zadnjim tekom  pomurskega pokala med  članicami vodi Tjaša Žalig iz soboškega Pomurja pred Anemary Puhan iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote tretja  je Polonca Žnidarič iz Ljutomera;  med člani  vodi Tomaž Sraka od Grada pred Stankom Roškarjem iz Ormoža na tretje mestu pa je Jožef Lukinovič iz soboške policije.

V  7. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo  v nedeljo ob  11. v Bratoncih derbi kola med  Nono Pomurjem in Olimpijo iz Ljubljane. Obe ekipi vodita na lestvici še brez poraza zato bo nedeljska tekma prava poslastica za prijatelje ženskega nogometa.

V  7. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta U – 17 bo Nona Pomurje  danes ob 11. v Bratoncih gostila Cerklje.

V prvi slovenski nogometni ligi Telekom tekem zaradi aktivnosti članske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo ta konec tedna tekem   ne bo, kajti 14.kolo med Muro in Triglavom bo šele v soboto 19. oktobra.

V 13.kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 danes  ob 15.30 v Lendavi gostila  Brda, Klima Tratnjek Beltinci bo  v nedeljo ob 15.30 v svojem športnem parku igrala  tekmo proti ekipi Jadrana iz Dekanov.

V 8. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo  danes  ob 15.30   v Ljutomeru Avto Rajh Ljutomer  gostil  Dravinjo iz Slovenskih Konjic. Radgončani bodo danes  gostovali pri Zrečah, Veržej pa bo danes malo pozneje ob 18. gostoval pri Korotanu na Prevaljah. V nedeljo ob  10.30 bo tekma Videm pri Ptuju – Odranci.

V  9. kolu pomurske nogometne lige, kjer nastopa 14 ekip,  bosta danes ob 15.30 tekmi: Radenska Slatina – Olimpija Dolga vas in Črenšovci – Bogojina. V nedeljo ob 15.30 pa bodo igrali: Hotiza – Grad, Turnišče – Križevci, Čarda Martjanci – Rakičan, Aluvar Gančani – Polana in Tromejnik Kuzma – Goričanka Rogašovci.

V prvi »B« državni odbojkarski ligi za članice so  v zeleni dvorani v Puconcih odbojkarice  II. ekipa Calcita volleya iz Kamnika že  sinoči premagale   Roto Kemo Puconci  s 3:0.  Ljutomerčanke pod taktirko trenerja Andreja Tota  ki  nastopajo tudi v prvi B ligi  bodo nocoj  ob 19. v novi športni dvorani ŠIC-a  gostile odbojkarice Krime.

V 2.kolu 2. državne odbojkarske lige vzhod  za članice je  odbojkarska ekipa Sobote že sinoči v Murski Soboti premagala Ljubno s 3:0.

V prvem kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod za članice je  Murania  sinoči  v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi gostila  odbojkarice  Volleyballa iz Ljubljane.

V  2. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo igralci Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  danes   ob 18. gostovali v Kranju pri ekipi Hiša na kolesih Triglava.

V  2. kolu druge državne lige bodo Radenčani nocoj  ob 20. gostovali na Ravnah na Koroškem pri odbojkarski ekipi Fužinarja.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  bo II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote danes ob 17.  gostovala  pri ekipi Frama.

V  2. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bo drevi  ob 17. v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo in Letriko iz Vrtojbe.  Tekem v moški konkurenci prve slovenske  namiznoteniške lige tudi ta konec tedna ne bo.

V slovenski ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 13.  v Lipovcih  najprej tekmovanje za mlade v starostnih kategorijah U – 10 in U – 16. Popoldne ob 15.30 pa bo v Predanovcih  članska hokejska tekma med  predanovskim Triglavom in Lipovci.

V  4. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo Radenska iz Murske Sobote danes  ob 15.30 na kegljišču Vikenda v Radencih gostila ekipo  trboveljskega Rudarja. Ženska ekipa Radenske v prvi B slovenski ligi bo danes  na kegljišču  v Radencih že ob 13. gostile ekipo Trebnjega.

V prvem kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod za članice bodo članice Lendave v nedeljo ob 10.30 gostovale pri II. ekipi Celja. V 4. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane bo moška ekipa Lendave  danes ob 17. gostovala pri ekipi Brežic.

V 2. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo  nocoj  ob 19. v športni dvorani v Radencih tekma Arcont Radgona –  Cerklje. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote  bodo danes  zvečer ob 19. gostoval pri ekipi Ajdovščine.

V prvem kolu nove sezone v 3. slovenski košarkarski ligi bodo odbojkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote  nocoj  ob 19. gostovali pri košarkarski ekipi Nazarje.

Novo sezono bodo začeli tudi košarkarji v pomurski košarkarski ligi.  Danes ob  16. bodo košarkarji Lotmerka v dvorani Šic-a v Ljutomeru gostili Tropicano iz Bistrice.

V nedeljo ob 13. bodo Ljutomerčani, ki imajo v pomurski košarkarski ligi  dve ekipi , gostili v Ljutomeru ekipo None iz Murske Sobote. Košarkarji Športnega društva Sobota  bodo  v nedeljo ob 15. gostili v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti Lindau iz Lendave. Aktualni prvaki Beltinčani bodo v prvem kolu prosti.

Prihodnji četrtek 17. oktobra ob 16.  bo na grajski ploščadi v Murski Soboti 54. Spominski tek. Mladi iz osnovnih in  srednjih šol bodo tekli v štafetnem teku. Člani in članice, ki bodo startali ob 17.15 pa bodo tekli posamično in sicer člani na 5 km dolgi progi in članice na 4 km dolgi progi.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo nocoj  ob 17. pripravilo v Športno rekreacijskem centru Slavček v Gornjih Slavečih odprto tekmovanje v elektronskem pikadu za moške in ženske ter v konkurenci dvojic. Za vse udeležence bodo organizatorji pripravili tudi malico.

Turistično društvo Rogašovci  bo danes  ob  10. z začetkom pred Osnovno šolo Sveti Jurij na Goričkem pripravilo Pohod na kostanjev piknik.  Pohodne rekreativce čaka okrog 15 km dolga proga.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.