Domov

Sobotni športni napovednik

19 oktobra 2019 Šport


V  14.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  soboška Mura, ki je četrta na lestvici  s 24.točkami  danes že ob 14.30 v soboški Fazaneriji gostila kranjski Triglav, ki je na 9. mestu z 10.točkami.  Tekmo bomo z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 14.kolu 2. slovenske nogometne lige bo danes  ob 15. Klima Tratnjek Beltinci gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke. Nafta 1903,ki je med tednom v pokalu premagala prvoligaško ekipo Rudarja iz Velenja, bo zvečer   ob 18. v Novi Gorici gostovala pri ekipi Gorice.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bodo  ta konec tedna na programu tekme 9. kola. Veržej, ki ga zdaj vodi po Slobodanu Djuriću  novi trener Milko Djurovski  bo pred domačimi gledalci  danes  ob 15.gostil Šampion iz Celja.  Radgona, ki jo vodi kar predsednik kluba  Benjamin Kranjc bo  prav tako  ob 15. v Gornji Radgoni igrala proti Šmartnemu 1928. Odranci bodo  ob 15. gostili Zreče, Podvinci  bodo v nedeljo ob 15.igrali proti Avto Rajhu Ljutomer slednji  je med tednom izgubil pokalno tekmo proti pomurskemu ligašu  Tromejniku iz Kuzme.

V  8.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo v nedeljo ob 11. v Bratoncih Nona Pomurje gostila Obalo iz Kopra.

V 10.kolu pomurske nogometne lige bo prva tekma danes  ob 15. med Radensko Slatino in Hotizo. V nedeljo ob 10.30 bo Rakičan gostil Aluvar Gančane. V nedeljo ob 15.tih pa bodo igrali še: Olimpija Dolga vas – Goričanka Rogašovci, Polana – Tromejnik Kuzma,  Bogojina – Čarda Martjanci, Križevci – Črenšovci in Grad –  Turnišče.

V 3.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad, po eni zmagi in enem porazu, nocoj ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila Krko iz Novega mesta, ki je tretja na lestvici .

V 3.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenci  nocoj  ob 19. v športni dvorani v Radencih gostili II. ekipo Črnuč.

V  drugem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo  II. ekipa Panvite Pomgrada  danes popoldne  ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila  odbojkarje Mežice.

V 2.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  danes  ob 19. gostovale pri ekipi Weiler Volley v Zrečah. Igralke puconske Roto Keme bodo  zvečer ob 19. igrale  v Kranju proti  odbojkaricam Triglava.

V 3. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote po dveh zmagah  v uvodnih kolih jutri ob 18. gostovale pri odbojkaricah Benedikta.

V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Muranie iz Lendave  po zmagi v prvem kolu  danes ob 18. gostovale pri ekipi Uniforesta Prebold.

V Ljutomeru bodo v nedeljo ob 13. zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji, ki bodo gledalcem ponudile  skupno sedem dirk. Najbolj zanimiva bo  četrta dirka za državno prvenstvo dveletnih kasačev , ki bo sočasno tudi spominska dirka Vlada Plohla. Na programu pa bo točno ob 15.popoldne.  V tej dirki so prijavljeni med devetimi kasači tudi znani kasaški vozniki: Jože Sagaj mlajši, Mitja in Marko Slavič in Rene Hanžekovič vsi iz ljutomerskega kasaškega kluba.  Za gledalce bo zanimiva tudi tretja dirka ob 14.30  v spomin na Ludvika Slaviča, kjer bo sodelovalo 10 kasačev.

V Lendavi, v telovadnici Dvojezične srednje šole bo  danes  ob 14. na programu že 19. mednarodni košarkarski turnir na katerem bodo sodelovale ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Lendavski Lindau bo igral ob 14. uvodno tekmo proti Zalaegerszegu, ob 16. pa bo Lindau igral še proti Murskemu  Središču. Po končanem turnirju bo ob 17. še veteranska košarkarska tekma kjer se bosta pomerila  Lindau in Čakovec.

V 2. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so košarkarji  Radenske Creativa že sinoči v Murski Soboti  premagali   Slovenske  Konjice  s 76:68.  

V 3.kolu prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta puconske Keme  danes  ob 17. gostovala v Izoli pri ekipi Arrigonov. V prvem kolu druge slovenske namiznoteniške lige bo ženska ekipa Sobote  danes  ob 10. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ekipo Savinje iz Luč.

V 5.kolu  prve B slovenske kegljaške  lige  za člane bo Radenska iz Murske Sobote  danes  ob 19. gostovala pri ekipi Pivke. V  ženski konkurenci prve B slovenske lige  bo Radenska igrala tekmo proti Pivki v gosteh  danes že ob  13.

V 2. kolu  druge slovenske ženske  kegljaške lige ,vzhod bo Lendava v nedeljo ob   16.30 gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  igralke Ruš.

V  5.  kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod bo v nedeljo ob  13.  Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih gostila  II. kegljaško  Ceršaka.

V slovenski ligi v hokeju na travi bo v Lipovcih v nedeljo popoldne dvojni program. Ob  14. bo ženska tekma med Moravskimi Toplicami in predanovskim Triglavom, ob 15.30 pa bo še moška tekma med Moravskimi Toplicami in Triglavom.

V 2. slovenski rokometni ligi za člane bo  soboško Pomurje nocoj  ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo rokometaše Kronosa iz Logatca.  Radgonski Arcont bo danes  ob istem času gostoval pri rokometni ekipi Sevnice.

V  Zdravišču Radenci  v Radencih bo danes  na programu drugo in tretje kolo v  2. slovenski šahovski ligi, vzhod. Ob 9.  se je začel dvoboj med  Gornjo Radgono  in  Kamnico, III. ekipa Radenske Pomgrada   bo igrala proti ekipi Milana Majcna iz Sevnice. Popoldne ob 14.30 bo Gornja Radgona igrala proti II. ekipi Ptuja, šahisti III. ekipe Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  pa bodo prosti.

V Hotelu Diana v Murski Soboti pa se je danes ob 9. začelo šahovsko tekmovanje vojnih veteranov.

V torek 22. oktobra  ob 17.uri pa se bo v Murski Soboti začelo  pomursko prvenstvo v pospešenem šahu, ki bo trajalo vse do 29. oktobra.

Športni napovednik za MV pripravlja Tonček Gider.