Domov

Sobotni športni napovednik

26 oktobra 2019 Šport


Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci bo  danes   ob 9.30  v športni dvorani v Puconcih pripravil 10. mednarodno tekmovanje v judu za mlade judoiste v starostnih kategorijah U – 12 mlajše dečke in deklice ter za starejše dečke in deklice v kategoriji U – 14.  Organizator turnirja ima zaradi odprtosti turnirja prijavljenih kar 147 judoistov iz šestih držav. Tekmovanje judoistov bo  v Puconcih  zaradi tega ker v Beltincih nimajo tako velike športne dvorane da bi lahko  ustrezno pripravili tako množično tekmovanje.

V 5.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo Kema danes  ob 17. v Puconcih gostila Jesenice. Igralke Keme so po štirih kolih na petem mestu, Jeseničanke pa so na devetem mestu  še brez zmage.

Namiznoteniški klub Ljutomer bo  danes  in  jutri  pripravil dve namiznoteniški tekmovanji.  Danes  ob 9. se je  v novi športni dvorani ŠIC-a  začel prvi turnir za jakostno lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije za rekreativne igralce.  Tekmovanje bo v  sedmih moških in dveh ženskih kategorijah ter v treh kategorijah v moških in v eni kategoriji ženskih dvojic. Za turnir je prijavljenih okrog 80 igralcev.

V nedeljo  ob 9. bo v Ljutomeru še  17. odprti mednarodni namiznoteniški  turnir za prehodni pokal mesta Ljutomer za rekreativne igralce.  Za nedeljski turnir je prijavljenih tudi precej tekmovalcev  iz tujine med njimi iz Srbije, Hrvaške, Črne Gore, Bosne in Hercegovine in Severne Makedonije.

V nedeljo ob 10. bo v Zeleni dvorani v Puconcih dvojni namiznoteniška program.  Na programu bo prvi odprti turnir Republike Slovenije za mlajše člane in članice starostne kategorije U – 21 za katerega je prijavljenih 54 igralcev in igralk.   Istočasno bo v Puconcih tudi prvi odprti namiznoteniški turnir Republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje za katerega se je prijavilo kar 92 igralcev.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige  Telekom bo soboška  Mura v nedeljo ob 17. gostovala v Velenju pri nogometni ekipi Rudarja. ,ki je zadnja na lestvici,  a je v slovenskem pokalu izločila  nogometaše Olimpije.

V  15.kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 danes  ob 18. v Lendavi gostila ekipo Kalcer Radomlje, Klima Tratnjek Beltinci  bo v nedeljo ob 14. v domačem športnem parku gostila ekipo Brd.

V 10.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo Veržej pred domačimi gledalci danes  ob 15. gostil ekipo Ketty emmi Slovensko Bistrico. Ljutomerčani bodo danes  ob 15.30 gostovali pri ekipi Šampiona v Celju, Radgona  bo ob 18. gostovala na Prevaljah pri Korotanu. V nedeljo ob 14. bo še tekma Šmartno 1928 – Odranci.

V  9. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo ekipa None Pomurja v nedeljo ob 11. gostovala pri Cerkljah.

V prvi slovenski nogometnih ligi deklet U – 17 bodo igralke None Pomurja danes ob 11. gostovale pri Ženskem nogometnem klubu Radomlje.

V  11. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo v Bakovcih danes  ob 15. tekma med Muro in Celjem, že ob 13. uri pa bo kadetska nogometna tekma med Muro in Celjani.

V  12.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod   kategorije U – 15 bo Mura  danes  ob  11.tih v soboški Fazaneriji gostila  ptujsko Dravo. Vipoll iz Veržeja bo  danes  ob 11. gostoval   v Slovenski Bistrici pri ekipi Ketty emmi. Aluvar Gančani bo že  ob 10. gostoval v Mariboru pri nogometni ekipi Tabora.

V 11. kolu pomurske nogometne lige bosta dve  nogometni tekmi.  Turnišče bo danes  ob 15. gostilo Radensko Slatino, Črenšovci pa bodo ob isti igri gostili nogometaše Grada. V nedeljo ob 14. pa bodo naslednje nogometne tekme: Hotiza – Olimpija Dolga vas, Čarda Martjanci – Križevci, Aluvar Gančani – Bogojina, Tromejnik Kuzma – Rakičan in Goričanka Rogašovci – Polana.

V 5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad iz Murske Sobote danes  ob 19.  gostovala pri ekipi Šoštanja Topolšice.

V 3.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so  Ljutomerčanke že sinoči  . gostile ekipo Mozirja. Ekipa Roto Keme Puconci bo nocoj  ob 20. gostovala v Zrečah pri ekipi Weiler Volley-a.

V  2. slovenski odbojkarski ligi  za člane so  v  4.kolu  Radenčani že sinoči   gostovali pri II. ekipi Maribora.

V 4. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote  danes ob 17. gostovale pri II. ekipi SIP Šempetra.  Sobočanke so po treh kolih v vodstvu brez poraza.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je  II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote že sinoči . gostovala pri II. ekipi Korvoley Mislinje.

V ženski konkurenci  3. slovenske odbojkarske lige za članice bodo  odbojkarice Muranie iz Lendave danes  ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole Lendava  gostile odbojkarice Kostmana iz Slovenj Gradca.

Iz Športnega društva Strelec iz Grlava  smo prejeli obvestilo, da razpisani 2. mednarodni turnir Prlekija open v elektronskem pikadu ,ki je bil načrtovan za danes  ob 11.ure v dvorani ŠIC-a  odpade ali točneje rečeno je  preložen  na naslednjo soboto 2. novembra, ko bo ob 11.uri  v Ljutomeru tekmovanje v moški in ženski konkurenci ter v kategoriji mlajših mladincev.

V  6.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo na kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob 15.30 dvoboj med Radensko iz Murske Sobote in Hidrom iz Medvod.  Že ob  12. uri bo v Radencih dvoboj prve B ženske kegljaške lige med Radensko in ekipo Ograjce iz Ljubljane.

V drugem kolu pomurske košarkarske lige so že sinoči   Beltinci  gostila ekipo Košarkarskega  društva Ljutomer. Danes ob 17. bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Nono iz Murske Sobote in Košarkarskim klubom Lotmerk.  Zvečer  ob 18. pa bo v Črešovcih še  tekma Tropicano Bistrica – Športno društvo Murska Sobota.

V noči iz sobote 26. na nedeljo 27. oktobra bomo znova premaknili urne kazalce. Začel se bo zimski čas,  urne kazalce bomo  premaknili za eno uro nazaj. Vse naše ure o  športnih prireditvah pa se že prilagojene spremenjeni nedeljski uri.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.