Domov

Sobotni športni napovednik

2 novembra 2019 Šport


V 6. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad  danes  ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Maribora, ki vodijo na lestvici zanje pa zdaj igra tudi nekdanji igralec soboške ekipe Aljoša Bogožalec.

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenčani, ki so šesti na lestvici  zvečer  ob 19. v  športni dvorani v Radencih  gostili odbojkarje Žužemberka, ki so na devetem mestu.

V 4 .kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke Ljutomera danes  ob 19. v športni dvorani Šic-a gostile  odbojkarice  II. ekipe Calcita Volleya iz Kamnika. Tekma med Roto Kemo Puconci  in Ptujčankami je bila odigrana že v sredo, dobile pa  so jo  Ptujčanke s 3:0.  

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici brez poraza  danes  ob 18. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti igrale proti Prevaljam, gostje pa so četrte na lestvici.

Športno društvo Strelec z Grlave bo  danes  ob 11. v novi dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  pripravilo 2. mednarodno tekmovanje Prlekija open v elektronskem pikadu.  Tekmovanje se bo začelo  danes ob 11.uri, ko bo najprej  na 12 igralnih avtomatih tekmovanje v moških in ženskih parih. Ob 11.20 bodo  tekmovali mlajši mladinci posamično. Okrog  14.30 bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  še tekmovanje  v posamični moški in posamični ženski konkurenci.

Ob koncu tedna bodo igralci pikada nastopili tudi v  prvi in drugi pikado ligi, kjer sodeluje  kar 15 ekip. V prvi ekipi bo vodilni Pikado klub  Špirič iz Černelavec gostil  Kouvrane iz Filovec. V drugi pomurski ligi   bo vodilni Pikado klub Kocka bar iz Renkovec gostil ekipo Berta bara  iz Ižakovec. Vse tekme se bodo začele danes  ob 18.

V  5.kolu prve slovenske ženske  namiznoteniške  lige bo ekipa puconske Keme danes ob 17. gostovala pri ekipi Kajuha Slovana,.  Igralke Keme so tretje na lestvici , Kajuh Slovan  je na sedmem mestu. Kdaj bodo igrali  prvo kolo v prvi  ligi  moški konkurenci  bo znano šele po izredni skupščini Namiznoteniške zveze Slovenije, kjer se bo odločalo tudi o tem ,koliko ekip bo nastopalo v prvi slovenski namiznoteniški  ligi.

V   16. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom, bo med tednom izmučena Mura,  ko se je po 120 minutah  uvrstila v polfinale slovenskega pokala,  ta čas je   četrta na lestvici  prve lige z 28.točkami  in v nedeljo ob 16.45 bo   gostila  v soboški Fazaneriji vodilno ekipo ljubljanske Olimpije, ki ima na prvem mestu 33 točk.

V 10. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Nona Pomurje  jutri  ob 11. v Bratoncih gostila nogometašice Tabora iz Maribora. V prvi slovenski ligi U – 17 pa bo tekma med Nono Pomurjem in  Ptujem v Bratoncih danes  ob 11.

V 12.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo  Mura danes  ob 14. gostovala pri  Kalcer  Radomlju, že ob 12.  bo kadetska tekma med Kalcer Radomljem in  Muro.

V 13.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo  danes ob 14. Vipoll Veržej gostil Celje, Mura  bo ob istem času gostovala v Celju pri ekipi Šampiona. V nedeljo ob 11. bo  Aluvar Gančani na domačem  igrišču v Gančanih  gostil nogometaše Jarenine.

V 16.kolu druge slovenske nogometne lige bo Klima Tratnjek Beltinci   danes  ob 14. v športnem parku v Beltincih gostila, še v minuli sezono prvoligaško,  ekipo Gorice.  Beltinčani so na 12. mestu s 14.točkami, Gorica na drugem mestu pa ima 32 točk.

V 11.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo  popoldne ob 14. v Gornji Radgoni tekma med  Radgono in Veržejem – slednjega zdaj vodi Milko Djurovski.  Odranci bodo pred domačimi gledalci danes   ob 14.tih gostili Korotan Prevalje, Ljutomerčani bodo z ekipo Avto Rajh Ljutomer danes   ob 14. gostili nogometno ekipo Vidma pri Ptuju.

V  12.kolu pomurske nogometne lige bosta danes  ob 14. dve tekmi. V Radencih bo Radenska Slatina gostila Črenšovce, Hotiza pa bo imela v gosteh Turnišče.  V nedeljo  dopoldne ob 10.30 bo tekma Rakičan – Goričanka Rogašovci, popoldne ob 14. pa bodo igrali: Olimpija Dolga vas – Polana, Bogojina – Tromejnik  Kuzma, Križevci – Aluvar Gančani in  Grad – Čarda Martjanci.

Športno društvo Studenec  iz Cankove bo ob sodelovanju obmejnih občin danes  z začetkom ob 9.30  pred vaško gasilskim domom Gederovci pripravilo 20. evropski pohod prijateljstva, kjer bodo organizatorji  za rekreativne pohodnike ob slovensko avstrijski meji pripravili pohod na dveh razdaljah. Krajša proga bo  dolga 8 km  in bo speljana iz Gederovec preko Sicheldorfa, Laafelda, Zeltinga do Cankove.

 Daljša proga  na 20. evropskem pohodu prijateljstva bo ponudila pohodnikom 13 km dolgo progo, ki bo imela prav tako začetek v Gederovcih in cilj na Cankovi.  Organizator bo pohodnike prepeljal  zjutraj iz Cankove do Gederovec in ob koncu pohoda pa iz Cankove do Gederovec.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.