V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Sobotni športni napovednik

9 novembra 2019 Šport


V 17.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji Mura, po zmagi proti Olimpiji,  jutri  ob 19. gostila  Aluminij iz Kidričevega.  Gre za tekmo sosedov na lestvici, Mura je na 4.mestu in Aluminij  na tretjem oba pa z 31.točkami. Gostje iz Kidričevega so tudi podobno kot Mura  polfinalisti slovenskega pokala.  

V  17.kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 popoldne  ob  16. v Lendavi gostila v prekmurskem derbiju Klimo Tratnjek Beltince. Nafta,  je tudi polfinalist slovenskega nogometnega  pokala in  četrta na lestvici druge lige.  Beltinčani pa so na 12. mestu  in  so v minulem kolu premagali  Gorico, ki je tretja na lestvici. Popoldansko tekmo bomo z javljani spremljali tudi na Murskem valu.

Čeprav je jesenski del tekmovanja v 3. slovenski nogometni ligi vzhod že sklenjen, Šmartno je jesenski prvak, drugi so Podvinci in tretji Odranci bo na programu še eno srečanje.  V zastali tekmi  4. kola   bo  Radgona  danes  ob 14. gostovala v Slovenskih Konjicah pri Dravinji.

V  13, kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige bo Mura nogometni  tekmi proti mladincem in kadetom Olimpije igrala  šele v četrtek 28. novembra.

V  10. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bodo igralke None Pomurja iz Beltinec  danes  ob 11. gostovale pri ekipi Tabora v Mariboru.

V  14.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15  bo danes  ob 11. Mura gostovala pri Mariboru, Vipoll bo v Veržeju ob 11. gostil Tabor iz Maribora, Aluvar Gančani pa bo  danes  gostoval pri Dravogradu.

V  14.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo danes  ob 13. na Hotizi tekma med Nafto 1903 in Vipollom iz Veržeja,  kadeti  obeh ekip se bodo pomerili že ob  11. Beltinčani bodo  jutri  gostovali pri ekipi Rogaške Slatine in sicer bodo z Rogaško ob  14. igrali mladinci   in že  ob 12.  kadeti.

V 13.kolu pomurske nogometne lige bo uvodna tekma že  danes ob 14. med Črenšovci  in Hotizo. Jutri  ob 14. pa bodo naslednje nogometne tekme: Turnišče – Olimpija Dolga vas, Čarda Martjanci – Radenska Slatina, Aluvar Gančani – Grad, Tromejnik Kuzma – Križevci, Goričanka Rogašovci  – Bogojina in Polana – Rakičan.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje bo  danes ob 11. v Bratoncih pripravil revijo ženskega nogometa za dekleta  kategorije U – 11- Na reviji bosta nastopili tudi ekipi Goričko Stanjevci in Pomurje Beltinci med gosti pa bodo tudi mlade dekleta Nogometne šole Medžimurje iz Čakovca. Revija ki bo trajalo od 11. do 14. popoldne je namenjena predvsem druženju in spoznavanju igralk  a   rezultati bodo  drugotnega pomena.

V  6. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo Kema v zeleni dvorani v Puconcih danes  ob 17. gostila ekipo Ljubljane, ki je druga na lestvici.

V  6 .kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad danes  ob 19. gostovala v Kanalu pri ekipi Salonita Anhovo ,ki je na drugem mestu z enim porazom.

V 5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenčani ,ki so peti na lestvici,   danes  ob 17. gostovali pri II. ekipi kamniškega Calcita Volleya.

V 4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo II. ekipa Panvite Pomgrada  danes ob 16. gostovala na Ravnah pri II. ekipi Fužinarja.

V   5.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  bodo Ljutomerčanke, ki so tretje na lestvici nocoj ob 19.  v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  gostile ekipo Triglava iz Kranja. Ekipa puconske  Roto Keme ,ki je še brez zmage bo danes  ob 18.30 gostovala pri odbojkaricah Krima , ki so druge na lestvici.

V 6.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote ,ki vodijo na lestvici brez poraza,  danes  ob  19. gostovala pri ekipi Črne, ki je na devetem mestu.

V  4. kolu 3. slovenske odbojkarske, lige  vzhod za članice bo Murania iz Lendave   ob 17.30 v gosteh igrala proti ekipi Kajuha Šoštanja.

V  4.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont nocoj  ob 19. v športni dvorani v Radencih gostil Ajdovščini. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote, ki vodijo na lestvici bodo v 4. kolu prosti.

V  4.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod  so košarkarji Radenske Creativa  v Murski Soboti že sinoči premagali ekipo Vojnika s 76:71.  

V  3. kolu pomurske košarkarske lige za člane bo  nocoj   ob 19. bo  v  Ljutomeru tekma Košarkarski klub Lotmerk – Sistemorg Beltinci. V  Lendavi  bo Lindau bo v nedeljo ob 11. v telovadnici Dvojezične srednje šole gostil Tropicano iz Bistrice. V nedeljo  ob 15. pa bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti mestni derbi med Športnim društvom Murska Sobota in  ekipo None Sobote.

V Murski Soboti bo Športno strelsko društvo Murska Sobota na prenovljenem strelišču z 12 strelskimi mesti  danes pripravilo  akcijo z naslovom: »Občan strelja«. Iz društva so nas obvestili, da bo preizkus za ljubitelje strelstva brezplačen, trajal bo od 9. do 14.ure,  tri najboljše strelce in strelke s standardno zračno puško bodo tudi nagradili.

Strelsko društvo Koloman Flisar bo na Tišini  bo  danes zaključilo  uradno  tekmo 2. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško. Tekmovanje strelcev na Tišini bo  potekalo med  9. in 13 .uro.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote bo na kegljišču Vikenda v Radencih v torek  12. novembra ob  8.  pripravilo že 26. memorial Jožeta Magdiča v steznem kegljanju.  Organizatorji pričakujejo na kegljaško  tekmo paraplegike iz celotne Slovenije.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.