Domov

Sobotni športni napovednik

16 novembra 2019 Šport


V 8. kolu prve  B slovenske kegljaške lige za  članice  bo Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob  12. gostila kegljavke Ceršaka. V moški konkurenci prve B lige bo Radenska  popoldne  ob 16. gostila ekipo Korotana.

V 8. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane bo Lendava v nedeljo ob 13. v Radencih gostila ekipo De Veste iz Maribora.

V prvi slovenski nogometni ligi Telekom ta konec tedna zaradi  kvalifikacijskih reprezentančnih tekem   jutri  proti Latviji in  v torek proti Poljski ne bo.  Prvenstvo se bo nadaljevalo  z 18.kolom 24. novembra, ko bo Mura gostovala pri Taboru

V  18.kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 danes  gostovala v Dravogradu pri nogometaših Koroške. Klima Tratnjek Beltinci bo po prekmurskem derbiju v Lendavi v nedeljo ob 13.30 gostila  pred domačimi gledalci v Beltincih  ekipo Brežic.

V  14.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo Mura danes  ob 13.30 v soboški Fazaneriji igrala proti  Iliriji iz Ljubljane, mladinska tekma   med Muro in Ilirijo  bo šele prvega decembra.

V  11. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo  Nona Pomurje v nedeljo ob 14. gostovala pri ekipi Krima. V 11. kolu prve slovenske dekliške lige U – 17 bodo dekleta None Pomurja  danes ob 11. v Bratoncih  gostila žensko ekipo Krima.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 bo ekipa Aluvar Gančani  danes ob 11. v Gančanih gostila ekipo Vipolla iz Veržeja. Mura bo  ob 11. v soboški Fazaneriji igrala  proti vrstnikom Krškega.

V 15.kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod bo Klima Tratnjek Beltinci danes  ob 12. gostila v Dokležovju Jarenino. Vipoll  bo v nedeljo ob 12. v Veržeju gostil Ketty Emmi Slovensko Bistrico.  Nogometaši Nafte 1903 bodo gostovali  pri mladih nogometaših  Šampiona v  Celju.  

V mladinski konkurenci 15. kola  2. slovenske lige, vzhod bo Klima Tratnjek Beltinci danes  ob 14. v Dokležovju gostila Jarenino.  Vipoll bo v Veržeju gostile nogometaše iz Slovenske Bistrice in Nafta 1903 bo gostovala pri celjskem Šampionu.

Vodstvo tekmovanja Pomurske nogometne lige ,kar zdaj opravlja Medobčinska nogometna zveza Lendava,  je  v četrtek  sporočilo, da zaradi neustreznega stanja igralnih površin sobotne in nedeljske nogometne tekme 14. kola v pomurski nogometni odpadejo in bodo na programu  na pomlad 2020.  

V  8.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je  Panvita Pomgrad iz Murske Sobote že sinoči  gostovala pri odbojkarjih Črnuč in zmagala s 3:0.

V 7. kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo Radenci danes ob 19. v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje Korvolley Mislinje.

V 6.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je bila tekma med Roto Kemo in Ljutomerčanki že  v četrtek v Puconcih, boljše so bile Ljutomerčanke  s 3:1.  

Soboške odbojkarice so  7.kolu 2. slovenske lige,  vzhod, ki   vodijo na lestvici proste.

V 5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod pa bodo dekleta Muranie danes ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi gostile  odbojkarice Celja, ki so na sedmem mestu.

V  7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo  dekleta Keme danes ob 17. gostovala pri ekipi Inter  Diskonta na Ravnah na Koroškem.

V  5.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo  nocoj  ob 19. Pomurje v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo ekipi Jadrana Hrpelje. Rokometaši Arconta iz Gornje Radgone bodo danes  gostovali pri rokometni ekipi Alplesa v Železnikih.

V  4. kolu ženske  mednarodne ekstra košarkarske lige bo v nedeljo ob 17. v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti Pomurje gostilo  Krko  iz Novega mesta.

V  4.kolu pomurske košarkarske lige bo  danes ob 19. v športni dvorani ŠIC-a lokalni derbi med Košarkarskim društvom Ljutomer in Košarkarskim klubom Lotmerk. V Beltincih bo  ob  19.15 tekma: Sistemorg Beltinci –  Športno društvo Murska Sobota. V  nedeljo ob 10.  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Nono Sobota in ekipo Lindau iz Lendave, ekipa Tropicana iz Bistrice je v tem kolu prosta.

Kolesarski klub Tropovci  deluje že 30 let. Ob društvenem jubileju bo kolesarski klub pripravil  danes  ob 17. v Kulturnem domu na Tišini proslavo s kulturnim programom. V tem klubu je začel svojo kariero najboljši pomurski kolesar vseh časov  in tudi olimpijec Simon  Špilak, član kluba je bil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, ki zdaj kolesari za Adria Mobill v Novem mestu. V klubu pa imajo mladega kolesarskega upa Luko Jablanovca.

V Zeleni dvorani v Puconcih pa danes poteka turnir v malem nogometu za zavode in podjetja iz območja Občine Puconci. Turnir traja med 8.30 in 13. uro sodelujejo pa ekipe Rota, Občine Puconci, Murexina,  Vigrosa, Ceropa  in Püngrada. Zadnje tekme bodo med 12. in 13. uro .

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.