V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Sobotni športni napovednik

23 novembra 2019 Šport


V  18.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura  jutri  ob 13.30 gostovala pri ekipi Tabora v Sežani. V 19. kolu druge slovenske nogometne lige bosta oba pomurski ekipi igrali v Pomurju. Klima Tratnjek Beltinci bo danes ob 13.30 gostila ekipo Radomelj, Nafta 1903  pa  bo v Lendavi  zvečer ob 17. gostila Koper.

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo   jutri  ob 11. v Bratoncih tekma med Nono Pomurjem in  Radomljami.  Dekleta None Pomurja bodo v prvi slovenski  ligi  U – 17   v 12. kolu že danes gostovala pri ljubljanski Olimpiji.

V  15.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo Mura  jutri  gostovala pri nogometaši Gorice. Ob 12. bo kadetska in ob 14. še mladinska nogometna  tekma med Gorico in Muro.

V  16. kolu  prve slovenske lige, vzhod U – 15 bo  danes ob 11. v Veržeju tekma Vipoll – Dravograd. Mura bo danes  gostovala pri Jarenini, Aluvar Gančani pa bodo v nedeljo gostoval v Velenju pri Rudarju.

V 16. kolu 2. slovenske mladinske in kadetske nogometne  vzhod bo na Hotizi danes  ob 11. kadetska nogometna  tekma med Nafto in Beltinčani in ob 13. še mladinska tekma med Nafto in Beltinci.

V  9. kolu  prve državne odbojkarske lige za člane bo  danes  ob 19. . v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med odbojkarji Panvite Pomgrada in ekipo Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.  V 8. kolu druge državne odbojkarske lige  za člane  bodo Radenčani zvečer  ob 19.30 gostovali pri Braslovčah. V  6.kolu tretje slovenske odbojkarske lige, vzhod je  II. ekipa Panvite Pomgrada že sinoči  v Murski Soboti  premagala odbojkarje  Frama s 3:1. 

V  8.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  danes  ob 19. v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile Ptujčanke. Igralke  puconske Roto Keme so že sinoči gostovale  pri odbojkaricah Mozirja in izgubile s 3:1.  V 7.kolu druge slovenske odbojkarske  lige vzhod bodo igralke Sobote, ki vodijo na lestvici  brez poraza  danes  ob 16.30 gostovale v Mislinji pri ekipi Korvolleya.  V 6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige  vzhod za članice bodo igralke Muranie danes  ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi gostile odbojkarice Domžal.  

V 8.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo igralke Keme v Puconcih danes  že dopoldne ob 10. gostile igralke Logatca. Začelo se bo tudi tekmovanje v moških državnih ligah. Ekipi Sobote in II. ekipe puconske Keme pa bosta  v prvem kolu 2. slovenske lige gostovali pri  Kočevju in Rakeku. V ostalih moških državnih ligah se bo začelo tekmovanje nove sezone v decembru in to v 3. slovenski ligi 7.decembra in v prvi ligi 14. decembra.

Ljutomer  bo jutri  ob 10. gostil namiznoteniške igralce prvega slovenskega  TOP turnirja za kadete in kadetinje. Pri kadetih  in kadetinjah bo tekmovanje  v treh kakovostnih skupinah. Tekmovanje mladih igralcev v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  pripravljata Namiznoteniški klub Ljutomer in Športna zveza Ljutomer.

Judo klub Lendava bo  danes  ob 10. pripravil v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna v Črenšovcih 8. Miklavžev turnir v judu z mlajše kategorije. Tekmovanje bo na programu za judoiste v starostnih kategorijah U – 8, U – 10 in U – 12.  Vsi tekmovalci bodo v Črenšovcih dobili za  darilo  tudi medenjaka Miklavža.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo na prenovljenem 12 steznem strelišču v Murski Soboti danes  pripravilo dva dogodka. Ob 9.  je bila   slavnostna otvoritev prenovljenega  12 steznega strelišča. Že ob 8. pa se  je   začelo tekmovanje s serijsko zračno puško in pištolo. Na tretjem tekmovanju za pokal Športno strelskega društva Murska Sobota  se bo ob 12.30 začelo še tekmovanje s standardno zračno puško. Organizatorji bodo nagradili tri najboljše ekipe  s pokali in posameznike z medaljami.

V prvi B slovenski kegljaški ligi  bosta oba pomurski ekipi v 9.kolu gostovali. V moški konkurenci bo Radenska danes  gostovala  v Ljubljani  pri ekipi Taborske jame, , članice pa pri novomeški Krki. V  5. kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod bo   jutri  ob  16.30 Lendava gostila v Radencih kegljavke  Fužinarja. V  3. slovenski ligi ,vzhod bodo kegljači Lendave  danes  gostovali pri ekipi Slovenj Gradca.

V 6.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont  zvečer  ob 19. v športni dvorani v Radencih gostil rokometaše Kronosa iz Logatca.  Rokometaši Pomurja ,ki vodijo na lestvici bodo danes  gostovali pri ekipi Sevnice, ki je druga na lestvici.

Košarkarji Radenske Creativa  iz Murske Sobote so tekmo   6.kola v 3. slovenski ligi vzhod proti Zagorju odigrali že med tednom in zmagali s 97:58.

V 5. kolu pomurske košarkarske lige bo  jutri  ob 15. v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti ekipa Košarkarskega kluba  None Sobote gostila Košarkarsko društvo Ljutomer.  Lendavi bo  Lindau  v nedeljo ob 11. v dvorani srednje dvojezične šole ob  11. igral proti  ekipi  Sistemorgu Beltinci.

Športna zveza Beltinci bo v prostorih bara Naš bar v Melincih danes  ob 17. pripravila tradicionalni 13. občinski turnir v elektronskem  pikadu za igralce iz območja Občine Beltinci. Tekmovanje bo na programu v žrebanih  parih ter  v moški in ženski posamični konkurenci.

V  soboškem Hotelu Diana bo  danes  ob 11. –  28.  moštveno državno prvenstvo invalidov v  hitropoteznem šahu. Tekmovanje bo potekalo v moški in ženski konkurenci. Prijavljenih  je deset  moških in  tri ženske ekipe med  slednjimi  je tudi ekipa Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota. Organizator tekmovanja je Zveza za šport invalidov Slovenije, izvajalec tekmovanja pa bo Športno društvo cerebralne paralize Sonček iz Murske Sobote.

Športno kulturno turistično društvo Mladost iz Pertoče bo  jutri  ob 13. v vaško gasilskem domu na Pertoči pripravilo tradicionalni šahovski turnir v posamični konkurenci.  Za najboljše posameznike na turnirju  je društvo pripravilo  tudi pokale.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.