V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Sobotni športni napovednik

30 novembra 2019 Šport


V 20. kolu prve slovenske nogometne Telekom bo soboška Mura danes  popoldne  ob 13.50 gostovala pri nogometaših Celja za katerega  odlično igra tudi nekdanji nogometaš soboške Mure Mitja Lotrič doma z Vaneče.

Zadnje jesensko kolo v prvi ligi  bo na programu v četrtek 5. decembra ob 17. ko bo v soboški Fazaneriji gostovala ekipa Brava iz Ljubljane.

V zaostali tekmi 14. kola prve slovenske kadetske nogometne lige bodo mladi nogometaši Mure v nedeljo ob 13. v soboški Fazaneriji gostili nogometaše Ilirije.

V  7.kolu. 3 slovenske košarkarske lige za člane so  košarkarji Radenske Creativa  sinoči  v Ljubljani premagali Janče  z 69:67.

V  7.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo Pomurje  danes  ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo ekipo Alples Železniki, ki je tretja na lestvici. Radgonski Arcont bo danes  ob 19. gostoval v Gorišnici pri ekipi: Moškanjci/Gorišnica.

V 10.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, po sredinem porazu v pokalni tekmi v Kranju,  šele  v sredo 4. decembra igrala v Novem mestu proti Krki,  ki je tretja na lestvici.

V 9.kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo Radenčani, ki so drugi na lestvici nocoj  ob 19. v Radencih gostili odbojkarje Brezovice, ki  so   peti na lestvici.

V 7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo vodilna ekipa II. ekipe Panvite Pomgrada danes  ob 19.30 gostovala pri odbojkarjih Mežice.

V 8.kolu prve B slovenske odbojkarske lige bosta obe pomurski ekipi gostovali.    Danes  ob 17. bo Roto Kema gostovala pri II. ekipi Calcita Volley v Kamniku;  odbojkarice Ljutomera pa bodo  ob 18.30 gostovale pri  ekipi Krima, ki je druga na lestvici.

V 9.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igralke Sobote že  sinoči gostile  ekipo Braslovč in utrpele  prvi  poraz v ligi  s 3:2.

V 7. kolu 3. slovenske lige, vzhod bodo dekleta Muranie iz Lendave  danes  že ob 15.30 gostovala pri odbojkaricah II. ekipe Prevalj.

V 6.kolu pomurske košarkarske lige bo Sistemorg Beltinci nocoj  ob 19.15 v Beltincih gostil Tropicano iz Bistrice.  Športno društvo Murska Sobota  bo danes  ob 18. v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti gostilo Košarkarski klub Lotmerk.  Lendavski Lindau bo  v nedeljo ob 11.15 v Dvorani dvojezične srednje šole v Lendavi igral proti Košarkarskemu društvu Ljutomer.

Namiznoteniški klub Kema bo  danes  ob 10. v Zeleni športni dvorani v Puconcih pripravil 1. odprti TOP turnir Slovenije za najboljše mladince in mladinke Slovenije.  Med udeleženci državnega turnirja  v namiznem tenisu bodo  tudi pomurski igralci in to med mladinci Jure Smodiš, med mladinkami pa Ana Kovačec in Blažka Harkai obe iz puconske Keme in Anamarija  Horvat iz Sobote.  

Strelsko društvo Gančani bo  danes  med 10. in 14. ter v nedeljo med 10. in 14. uro pripravilo 10. strelsko tekmovanje s standardno zračno puško za pokal Strelskega društva Gančani. Tekmovanje bo potekalo  v Gančanih in to v posamični in moštveni konkurenci. 

Na teniških igriščih v Radencih bo danes ob 16. drugi teniški turnir zimske teniške lige. Na prvem turnirju je med 17 igralci imel največ uspeha   Dani Strah, Vitja Podlesek je bil drugi  in tretji Luka Premzel.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo  ob  9. pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  festival hokeja. Organizatorji bodo na prizorišče dogodka v Mursko Soboto pripeljali šolarje iz  Kobilja,  Fokovec, Bogojine in Bakovec, kjer jim bodo pripravili zanimivo predstavitev hokeja.  Za udeležence bodo organizatorji pripravili tudi praktične nagrade.

Smučarski klub  Prekmurje iz Murske Sobote bo danes  med 9. in 12. uro pripravil v stari telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tradicionalni smučarski sejem.  Organizatorji sejma  bodo obiskovalcem pripravili svetovanje pri nakupu in zamenjavi smučarske opreme ter vpisovali tudi nove člane v smučarski klub.

Zveza ljubiteljev terenskih vozil Slovenije bo  nocoj  ob 18. v gostišču Gaj v Odrancih pripravila  sklepno prireditev za leto 2019 s podelitvijo priznanj in pokalov  najboljšim tekmovalcem v državnem prvenstvu. Med  dobitniki priznanj in pokalov bosta  tudi tekmovalca  Društva ARO iz Trnja, Vedran Ščulac, Dino Sarjaš. Tudi moštveno  so člani društva prijateljev terenskih vozil ARO iz Trnja  uvrščeni med prve tri v Sloveniji.

Ob koncu še nekaj za prijatelje pohodniške rekreacije.

Turistično društvo Šalamenci bo  danes  ob 10. z začetkom pred vaško gasilskim domom v Šalamencih pripravilo Adventni pohod, ki se šteje za izkaznico pohodov po Goričkem.

Zvečer  ob 17.30 bo pred Okrepčevalnico Rak v Gornjih Slavečih Miklavžev pohod z baklami na 10 km dolgi progi.  Pohod pripravlja  Planinsko društvo Goričko Tromeja.

V nedeljo ob 10.  bo v  organizaciji Športnega društva Nogometnega kluba Rotunda 14. Miklavžev pohod v Selu na Goričkem. Začetek pohoda na 12 km dolgi progi bo pred vaško gasilskim domom v Selu.

Športni napovednik za Murski pripravlja Tonček Gider.