Domov

Sobotni športni napovednik

14 decembra 2019 Šport


Začela se bo  nova sezona v dvoranskem hokeju, kjer Zveza za hokej na travi Slovenije načrtuje v okviru državnega prvenstva  štiri turnirje.   Žal v novi sezoni  dvoranskega hokeja ne bo nobenega turnirja v Murski Soboti. Prvi turnir  državnega prvenstva bo  jutri  15. decembra med 9. in 17.uro popoldne v zeleni dvorani v  Puconcih.  Nastopili bodo  mladi v kategorijah U – 10, U – 13 in U – 16. V članski  konkurenci bodo na programu tri srečanja.  V nedeljo ob 13. bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice, ob 14.40 bo tekma: Lipovci – Triglav, zadnja nedeljska tekma  v Puconcih pa bo ob 16.20, ko bosta igrala: Moravske Toplice  in Lipovci.  Članice bodo nastopile šele na drugem turnirju, ki bo  v nedeljo 5. januarja v Puconcih.

Karate klub Tromejnik  iz Kuzme bo danes  ob 10. v  telovadnici osnovne šole Kuzma pripravil 27. odprti mednarodni turnir v tradicionalnem karateju na katerem bo sodelovalo  blizu 250 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske in  iz 12 slovenskih klubov.  Med tekmovalci v Kuzmi bodo tudi karateisti goričkih klubov iz Cankove, Tromejnika in Gornjih Petrovec.

Začela se bo,  nepričakovano pozno,  tudi prva slovenska namiznoteniške liga za člane. V prvem kolu nove sezone  v  prvi namiznoteniški ligi za člane  bo danes  ob 17. v zeleni dvorani v Puconcih tekma med puconsko  Kemo in novomeško Krko.

V 3. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige  za člane bo II. ekipa Keme v Puconcih ob  že ob 10. gostila ekipo Ptuja, kmalu opoldne ob 13. bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  tekma: Sobota – Ptuj.

V 10.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo dekleta Keme  danes  že ob 10.  v zeleni dvorani v Puconcih gostila žensko ekipo Preserja.

V  11.kolu  prve slovenske odbojkarske lige za člane bo  danes ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med peto  Panvito Pomgradom in Šoštanj Topolšico, ki je zadnja na lestvici. 

V  11.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so  vodilni Radenčani že sinoči pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča  pred domačimi gledalci  gostili ekipo ProVolleya, iz Maribora,  ki je na tretjem mestu  z enim porazom in jo premagali s 3:1.  

V  9.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo vodilna ekipa na lestvici  II. ekipa Panvite Pomgrada  danes ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti igrala proti II. ekipi Fužinarja z Raven, ki je četrta na lestvici.

V  10.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je   ekipa Roto Keme že sinoči    v Puconcih  gostila odbojkarice Weiler Volley Zreče. Ljutomerčanke  bodo  danes  ob 19. gostovale pri predzadnji ekipi Mozirja. 

V  11.kolu  2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je  vodilna ekipa  lige Sobote sinoči pod taktirko trenerja  Davorina Čeleša  gostila II. ekipa Nove Kreditne banke Maribor ,ki je tretja na lestvici  in jo premagala s 3:0.

V 9. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania iz Lendave  danes  ob 19. gostovala pri II. ekipi Weiler Volley Zreč.

Izjemno zanimivo rokometno dogajanje bo  danes  ob 18. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, kjer bo  v 9. kolu 2. slovenske rokometne lige na programu pomurski  rokometni derbi med rokometaši Pomurja, ki so  drugi na lestvici in radgonskim Arcontom, ki je na  osmem mestu. Za pomurski derbi je značilno, da bo to tudi bratski dvoboj, soboško Pomurje trenira namreč  Alan Potočnjak, radgonski Arcont pa vodi trener Neno Potočnjak.

Badmintonski kub Mladost bo  danes  med 9. in 18.uro pripravil  v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi drugi  državni turnir za kakovostno lestvico za igralce starostne kategorije U – 13 in U – 19. Po podatkih organizatorjev bo na turnirju v Lendavi sodelovalo okrog 80 igralcev, lendavski igralci pa računajo na dobre uvrstitve v starostni kategoriji U – 13, kjer so se že doslej uveljavili na številnih tekmovanjih.

V pomurski košarkarski ligi za člane bo danes  ob 18. v Črenšovcih zaostala tekma  5. kola med ekipo Tropicano Bistrica – Nona Murska Sobota. Na lestvici vodi Košarkarski klub Lotmerk pred Košarkarskim društvom Ljutomer obe ekipi imata po 10 točk, košarkarji None iz Murske Sobote  so s tekmo manj in devetimi točkami na tretjem mestu.

Pomurski planinci bodo imeli nocoj  ob  18. v Termah Lendava tradicionalni planinski ples. Na prijetne druženje planincev ob  koncu  koledarskega leta vabijo vsa pomurska planinska društva.

Iz soboške nogometne  Mure   smo dobili obvestilo, da bodo  pripravili do ponedeljka 16. decembra  humanitarno akcijo z naslovom: « Družini v stiski polepšajmo praznike.  Do akcije je prišlo na predlog dobrosrčnega navijača Mure.  Da bi pomoč romala v prave roke pa soboška mura zbira prijave na elektronskem naslovu: info@nsmura.si do ponedeljka 16. decembra. Ime navijača  pri Muri niso razkrili a akcija je zagotovo vredna posnemanja in tudi naše objave.

Osnovna šola I Murska Sobota in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta danes ob 9. v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravila pomursko posamično  prvenstvo  osnovnih šol v šahu na katerem pričakujejo okrog  85 šahistov iz obeh bregov reke Mure. Šahisti bodo merili moči v moški in ženski kategoriji v treh starostnih skupinah: U – 9, U – 12 in U – 15. Najboljši iz pomurskega prvenstva si bodo pridobili pravico sodelovanja na finalu državnega  šahovskega prvenstva.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider