Domov

Sobotni športni napovednik

21 decembra 2019 Šport


V 12.kolu druge slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani nocoj  ob 19. v športni dvorani v Radencih  v derbiju kola gostili odbojkarje SIP Šempetra, ki so drugi na lestvici.

V 10.kolu  tretje  slovenske odbojkarske lige vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada   že med tednom gostovala pri odbojkarjih Slovenske Bistrice in  zmagala s 3:0.

V  11.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  danes  ob 15. gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya. Odbojkarice puconske  Roto Keme  so že med tednom utrpele poraz na gostovanju pri Ptujčankah s 3:0.

V  12.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod   so odbojkarice Sobote sinoči v Murski Soboti   z oslabljeno ekipo  izgubile proti  ekipo Turbine s 3:2.

Pikado klub R bar Gančani bo danes  ob 18. pripravil v Gančanih tekmovanje v elektronskem pikadu.  Organizator bo v Gančanih pripravil tekmovanje v moški in ženski konkurenci, tri najboljše v vsaki kategoriji pa bodo tudi nagradili.

V Gornjih Črncih bo danes  ob 18. Pikado klub Black Dragon pripravil 4. rang turnir medobčinske pikado lige Goričko  na katerem pričakujejo organizatorji preko 50 igralcev pikada iz Goričkega.  Po dosedanjih turnirjih vodi Primož Roudi iz ekipe Goričanci, drugi je Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada in tretji Dario Baranja iz Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine ,ki ga vodi Samo Zelko, bo  danes  pripravilo  3. turnir v streljanju s serijsko in standardno zračno puško za mlajše kategorije. Skupno bo na Tišini sodelovalo kar 81 mladih strelcev in 12 ekip. Danes bo   tekmovanje potekalo med 9. in 12. uro. 

Športno turistično in kulturno društvo Mladost na Pertoči je   danes  pripravilo  21. Božični pohod. Začetek pohoda  je bil ob 9.  pred vaško gasilskim domom na Pertoči. Za pohodniške rekreativce  pa so organizatorji so pripravili 13 km dolgo progo.

V nedeljo ob 14. bo pri vaško gasilskem domu v Banovcih začetek 2. Božičnega pohoda na 8 km dolgi progi. Povratek v Banovce je načrtovan okrog 17.ure.

V nedeljo ob 16. bo Planinsko društvo Bundek iz Murskega Središča pripravilo »Pohod prijateljeva« na 10 km dolgi progi, ki bo potekal okrog Murskega Središča.

Preglejmo še nekaj tekmovanj, ki bodo na programu do naše naslednje  prihodnje športne ponudbe v petek  27. decembra.

Športna zveza Ljutomer bo v četrtek 26. decembra ob 18. pripravila v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru   18. novoletni turnir v namuznem tenisu. Prav tako v četrtek 26. decembra  ob 8.30 bo v dvorani ŠIC-a 6. novoletni turnir v badmintonu. V telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  bo  istega dne v na programu 14. novoletni turnir v odbojki. Prihodnji petek 27. decembra ob 18. pa bo na drsališču v Ljutomeru na programu 3. novoletni turnir v hokeju na ledu.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo v četrtek 26. decembra med 8. in 13. uro  pri Lovskem domu v Dobrovniku pripravilo odprto mednarodno tekmovanje s pištolo  v počastitev  dneva  samostojnosti in enotnosti. Strelci bodo v Dobrovniku  tekmovali  s pištolo in to moštveno in posamično. Za najboljše ekipe bodo v Dobrovniku pripravili pokale, trije najboljši posamezniki pa bodo dobili za svoje dosežke medalje.  Za vse udeležence bodo pripravili v Dobrovniku tudi toplo malico.

Pa poglejmo še kje bodo pomurski športniki ob koncu tedna  gostovali.

 Na Ravnah na Koroškem bo danes  kvalifikacijski namiznoteniški turnir za nastop na finalu ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke. Na Ravnah bodo nastopili pri mladincih igralci puconske Keme in mlade ekipe Sobote. Tudi pri mladinkah bosta na Koroškem nastopi dve pomurski ekipi in to puconske Kerme  in Sobote.

V  Ljubljani se je včeraj s 7. kolom nadaljeval   sklepni del  državne članske šahovske lige, kjer med 10 ekipami v tej elitni druščini nastopajo tudi šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.  V  petkovem 7. kolu je Radenska Branik igrala proti Braniku iz Maribora  3:3. Danes ob 15.  bodo nasprotniki soboških šahistov šahisti kranjskega Triglava.   Po 7  kolih vodijo šahisti Ljubljane s 13. točkami,  Maribor , Radenska Pomgrad in mariborski Branik pa so zbrali po 10 točk. točk. Zadnje 9.kolo bodo šahisti imeli na programu  v nedeljo ob 10.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.