Domov

Sobotni športni napovednik

28 decembra 2019 Šport


Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je pripravila   v zeleni dvorani v Puconcih  v okviru slovenske akcije »Rad igram nogomet« druženje mladih nogometašev v treh starostnih kategorijah.  Včeraj so  igrali nogomet v Puconcih 11 letnik med njimi so bila tudi dekleta.  Danes   med 8. in 12. uro  igrajo  nogomet v Puconcih 8 letniki, v popoldanskem času med  15. in 17.uro pa bodo igrali nogomet v Puconcih igralci starostne kategorije U – 7. Skupno je za  najbolj množično akcijo prijavljenih 450 mladih nogometašev in 48 ekip. Vsi nogometaši bodo ob koncu dobili spominske medalje, ekipe bodo dobile nogometne žoge,  ne bodo pa manjkali tudi osvežilni napitki in sladkarije. 

Strelsko društvo Ljutomer bo na 18. strelskih mestih v ljutomerski dvorani ŠIC-a  danes  od  9.  ure dalje pripravilo 11. odprto mednarodno strelsko tekmovanje z zračno puško in zračno  pištolo za pokal mesta Ljutomer.  Za tekmovanje je prijavljenih 90 strelcev iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije, tekmovanje pa bo na programu v moški in ženski konkurenci in to posamično in moštveno v slednjem tekmovanju imajo Ljutomerčani prijavljenih kar 35 ekip.

Za ljutomersko strelsko tekmo je značilno, da bodo Ljutomerčani v soboto 4. in 5. januarja v Ljubljani pripravili 3. kolo tekmovanja v državnih strelskih ligah. Vzrok za organizacijo tekme v Ljubljane je, da v Ljutomeru ni primerne proste dvorane za izvedbo tako množične  dvodnevne strelske tekme.

Bowling klub Lendava,  ki  z dvema ekipama nastopa v drugi in tretji državni bowling ligi bo danes  ob 14. pripravil v soboškem Maximusu, kar je tudi njihovo domače  tekmovališče, ker v Lendavi nimajo ustreznega kegljišča , tradicionalni božično novoletni turnir v bowlingu. Tekmovanje bo na programu v moški in ženski konkurenci, trije najboljše posamezniki na turnirju pa bodo prejeli tudi pokale.

Športna zveza Ljutomer   je včeraj pripravila 3. novoletni turnir v hokeju na ledu na katerem so zmagali Bunčani.  Danes  od 9.30  dalje bo Športna zveza Ljutomer  pripravila v športni dvorani ŠIC-a  2.novoletni turnir v šahu.

Pikadisti v Medobčinski pikado ligi Goričko bodo aktivni tudi zadnji konec tedna v  letu.

V 7. kolu medobčinske pikado lige bodo danes  ob 19. na programu dvoboji: Slavček  Gornji Slaveči – Dado Grad, Goričanci  Radovci – Goričanec Radovci, Pikado klub Black Devlis  Dolič – Pikado klub Black Dragon Gornji Črnci in  Pikado klub Raj Grad – Pikado klub Friend’s team Sveti Jurij . Na lestvici vodi po 6. kolih  Pikado klub Friend’s team Sveti Jurij s 24.točkami, drugi na lestvici Pikado klub Slavček ima 16 točk.

Pikado klub Friend’s team Sveti Jurij od Svetega Jurija na Goričkem, ki je tudi član elitne slovenske pikado lige,  bo v soboto 4. januarja ob 16. pripravil  v Svetem Juriju na Goričkem  14. tradicionalni mednarodni turnir novoletni turnir  v elektronskem pikadu. Ob 16. bo tekma v dvojicah ob 19. pa bodo nastopili v posamični konkurenci moški in ženske. Na turnirju v elektronskem pikadu pričakujejo okrog 100 tekmovalcev iz Slovenije in tujine.

Planinsko društvo Lendava bo jutri   ob 17. z začetkom v Mlinski ulici pripravilo pohod z baklami. Proga bo speljana  iz Mlinske ulice v Lendavi  do postojanke z okrepčilom v Dolgi vasi preko  Dolgovaških goric do stolpa Vinarimu  in  nazaj preko Lendavskih goric do Mlinske ulice v Lendavi.

V športno rekreacijskem centru Slavček v Gornjih Slavček bo  v torek 31. decembra na programu Silvestrski pohod v spomin na Zdenka Škodnika in ostalih  preminulih članov društva na programu tradicionalni pohod, ki se bo začel ob 12.uri.  Dolžina pohoda bo okrog 10 km, pot pa bo vodila iz Športno rekreacijskega centra v Gornjih Slaveči do Kamena grabe in nato naprej do Belega mestu  do gostišča Sabo,  do cerkve in pokopališča.  Pohod bo brez plačila startnine in ob koncu bodo v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih pripravili tudi pogostitev in družabno srečanje.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.