V etru
Pesem tedna
Domov

Sobotni športni napovednik

4 januarja 2020 Šport


Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem  bo v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju pripravil danes  ob 16.  že 14. odprti mednarodni turnir v elektronskem pikadu. Ob 16. se bo začelo tekmovanje v parih ob 19.  bo na programu v Svetem Juriju še  tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci. Organizatorji pričakujejo na prvo letošnjo tekmo  v pikadu okrog 100 tekmovalcev med njimi bodo tudi gostje iz tujine, najboljša številčna bo skupina pikadistov iz Avstrije od koder jih prihaja na tekmovanje kar 12.   Zelo močno  bodo na 14. novoletnem turnirju zastopani  prekmurski igralci pikada.

V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru se je včeraj   2.  dvodnevni memorial Janka Rajnarja v odbojki. Nastopilo   sedem ekip iz Avstrije, Brna iz Češke, Varaždina iz Hrvaške ter  iz Slovenije odbojkarji Hoč, ki so lani zmagali na prvem turnirju, ob njih bo prvič igra ekipa soboške Panvite Pomgrada in nastopila bo tudi vodilna ekipa 2. slovenske lige Radenci.

V prvi odbojkarski  tekmi na turnirju v Ljutomeru so Radenci premagali Varaždin s 3:1,  Hoče je premagalo Fužinar s 3:0,  Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote  je bila boljša v pomurskem derbiju od Radenčanov s 3:0. V zadnji sobotnem srečanju  je v tekmi za 6. mesto ravenski Fužinar premagala  Varaždin s 3:1. Danes ob 10. se bo  v Ljutomeru  turnir nadaljeval, ko bodo  v uvodni tekmi igrali odbojkarji Gradca proti  Hočam. V Ljutomeru bo danes ob 17.30 tekma za tretje mesto in ob 19.30 bo odbojkarska tekma za naslov zmagovalca dvodnevnega memoriala Janka Rajnarja – nekdanjega odličnega odbojkarja.

V Ljutomeru bodo  vmes med turnirjem  danes   ob 13. uri pripravili v zdravstvenem domu v Ljutomeru tudi problemsko konferenco o demenci ,kajti nekdanjemu  odbojkarju  Janko Rajnarju se je iztekla življenjska pot v 52. letu starosti  zaradi demence.  

Zveza za hokej na travi Slovenije bo družno s Hokejskim klubom Moravske Toplice v nedeljo ob 8.30  v zeleni dvorani v Puconcih pripravila drugi turnir 29.  državnega prvenstva  v dvoranskem hokeju.

Prvič bodo  na drugem turnirju  državnega prvenstva nastopile tudi  hokejistke  predanovskega Triglava  in Moravskih  Toplic; njuno medsebojno srečanje bo na programu v nedeljo ob  11.10. Člani Moravskih Toplic bodo  ob 13.50 igrali proti aktualnim prvakom Lipovcem, zadnja članska tekma pa bo v Puconcih v nedeljo ob 15.30, ko se bosta pomerila predanovski Triglav in Moravske Toplice. Na turnirju bodo nastopili igralci v mlajših kategorijah U – 10, U – 13 in U – 16.

Prvi konec tedna v januarju bo na programu  redno kolo v pomurski košarkarski ligi.  V 8. kolu bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  danes  ob 17. prva tekma med  vodilnim Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Košarkarskim društvom Ljutomer . V Črenšovcih bo zvečer  ob 19. tekma Tropicano Bistrica – Košarkarski klub Lotmerk. Zadnja tekma 8. kola bo v  nedeljo ob  11. tih v telovadnici Srednje dvojezične srednje šole v Lendavi ,  ko se bosta pomerila Lindau in Športno društvo Murska Sobota. Košarkarji Sistemorga Beltinci bodo v uvodnem letošnjem kolu prosti.

Športno društvo Nogometnega kluba Kapela  je danes  v športni dvorani v Radencih  organizator novoletnega  turnirja v  dvoranskem nogometu na katerem nastopa kar 32 ekip, kar je rekordna udeležba na pomurskih dvoranskih turnirjih v malem nogometu.  Ob 17. popoldne bo v Radencih na programu še revijalna  malonogometna tekma med veteransko reprezentanco Slovenije in veterani soboške Mure. Zaradi velikega števila prijavljenih ekip bo polfinale v Radencih  na programu šele po polnoči. Finale pa načrtujejo v Radencih za v nedeljo zjutraj okrog 2.ure.

Sicer  bodo tudi prvi  konec tedna v letu 2020 zanimive pohodniške rekreativne aktivnosti.

Danes  ob 9.30 bo Kolesarski klub Tim mlin Beltinci pripravil  13. novoletni pohod ,ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Ižakovcih. Za pohodnike so pripravili 10 km dolgo progo.

Kulturno  umetniško društvo Budinci, Občina Šalovci in Kulturno turistično društvo Andovci iz Porabja bodo   danes ob 10.   pred vaško gasilskim domom v Budincih pripravili » Pohod trej kralov na pouti bo dolaj in bregaj«.  Proga bo vodila ob mejnih kamnih nekdanje železne zavese na meji z Madžarsko. Okrepčevalna postaja bo  prva pri nekdanji stražnici v Budincih, nato bo pot vodila proti Andovcem  proti malem Triglavu. Po 12,4  km dolgi progi bo pohod zaključen v Budincih s po novoletnim druženjem.  

Turistično društvo Gradišče bo v nedeljo  ob 9. pripravilo pohod od Gradišča do Kapele na 17,5 km dolgi progi.  Začetek pohoda bo v Gradišču pri nogometnem igrišču, dolžina pohoda bo z vmesnimi postanki trajala približno pet ur.

Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci bo v nedeljo ob 13. pripravilo tradicionalni pohod Treh kraljev. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom v Filovcih  – pot pa bo speljana po Filovcih in okolici.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.