Domov

Sobotni športni napovednik

11 januarja 2020 Šport


V 10.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod  za člane  bo nocoj  ob  19. v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti derbi kola med  Radensko Creativom in  Branikom iz Maribora.

V  9.kolu pomurske košarkarske lige  bodo na programu  danes  in  jutri  naslednja srečanja. Danes  ob 18.30 bo v  športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti tekma  med Športnim društvom Murka Sobota in Tropicanom iz Bistrice.  V nedeljo ob  12. bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru tekma: Lotmerk – Nona Sobota in ob 14. pa  bo še tekma: Ljutomer – Sistemorg Beltinci, ekipa  lendavskega Lindau je prosta.

Klub borilnih veščin judo Lendava bo  danes ob 10. pripravil v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi 22. odprti mednarodni pokal v borilnih veščin v judu.  Po informacijah iz Lendave bosta dve  starostni kategoriji U – 12  in U – 14  na tekmovanju  šteli  tudi za  točkovanje za lestvico Judo zveze Slovenije. Tekmovanje bo potekalo na štirih boriščih, zanimanje za to tekmovanje mladih judoistov  je izjemno. Prijavljenih je kar 300 tekmovalcev iz Madžarske, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Romunije , Avstrije, Bosne in Hercegovine in iz celotne Slovenije.  Najboljšim judoistom  bodo organizatorji   podelili medalje, pet najboljših ekip v moštveni konkurenci pa bo prejelo tudi  pokale organizatorja.

Nogometna šola Ljutomer in Nogometni klub Ljutomer bosta v okviru akcije »Moja igra je nogomet« v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru danes  pripravila dva turnirja v dvoranskem nogometu.  Ob 9. uri se je o začel turnir za starostno kategorijo U – 15;  ob 14.popoldne  bodo igrali nogomet na turnirju v Ljutomeru še 17 letniki.

Zveza nogometnih trenerjev Slovenije  bo   danes   in  jutri  v Portorožu   pripravila izobraževalni seminar za nogometne trenerje z licencami UEFA- Pro,  Pro ter UEFA  – A  – udeležba na seminarju je obvezna za trenerje v državnih nogometnih ligah. Na izobraževalnem seminarju bo sodelovalo tudi  precej nogometnih trenerjev iz obeh pomurskih trenerskih organizacij.

S pripravami za spomladanski del prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi so že med tednom začeli nogometaši Nafte 1903 pod taktirko novega trenerja Dejana Dončiča. Lendavčani  bodo načrte za spomladanski del prvenstva in  ambicije v polfinalu slovenskega nogometnega pokala razkrili javnosti v ponedeljek na posebni novinarski konferenci.

Nogometaši Beltinec bodo pod vodstvom trenerja Radovana Karanovića začeli spomladanski del priprav za  prvenstvo  v 2. slovenski nogometni ligi v ponedeljek  13. januarja v popoldanskem času.

Nogometni klub  Odranci, ki je najbolje uvrščeni pomurski nogometni klub v 3. slovenski ligi, vzhod, na četrtem mestu  bo imel  danes  ob 18. v vaškem domu v Odrancih redni letni občni zbor, ki ga je sklical predsednik kluba Marjan Marič.

Strelsko društvo  Gornja Radgona bo  danes  med 9. in 13.uro pripravilo  na strelišču v Gornji Radgoni  4. turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško. V ligi nastopa 9 ekip med njimi so  tudi Radgončani.  Strelsko društvo Gančani  bo danes  med 9. in 13.uro pripravilo na strelišču v Gančanih 4. turnir  v 3. državni ligi, severovzhod , kjer sodeluje 11 ekip zraven bo tudi ekipa Strelskega društva Gančani.

V dveh pomurskih ligah v elektronskem pikadu skupno nastopa  15 ekip.  V prvi ligi  po sedmih kolih vodi Pikado klub Špirič iz Černelavec , ki je še brez poraza. V današnjem  8. kolu ob 19. bo Pikado klub Špirič igral proti ekipi Naš  bar iz Melinec.  V drugi pomurski pikado ligi vodi Žuta kuča iz Bučečovec, ki je tudi še brez poraza. V  8. kolu danes  ob 19. bo  Žuta kuča Bučečovci gostila ekipo La Tina bar iz Velike Polane, ki je na četrtem mestu med osmimi ekipami. 

V Gostišču  Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem bo danes  ob 18. –  4. rang turnir za igralce medobčinske pikado lige Goričko v kateri nastopa kar 74 igralcev. Po treh turnirjih vodi na lestvici Primož Roudi iz kluba Goričanci Radovci s 130.točkami.

V telovadnici Osnovne šole Grad  bo  šele danes od 9.ure dalje namesto včeraj    14. prvenstvo Občine Grad v namiznem tenisu. Tekmovanje za igralce, ki živijo na območju Občine Grad bo  v dveh  kategorijah  in to za igralce stare do 18 let in tiste, ki so starejši. Tekmovanje pri Gradu družno pripravljata osnovna šola in Občina Grad.  

Na Muti bo  danes  in jutri   29. moštveno državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadetinje, kjer bodo v finalu nastopile tudi kadetinje puconske Keme.

Na treh teniških igriščih v Radencih bo danes ob 16.  na programu tretji turnir  zimske teniške lige  na katerem bo sodelovalo 15 igralcev. Po dveh turnirjih vodi  Dani Strah s 180. točkami, drugo mesto si delita: Vitja Podlesek in  Luka Premzel,ki sta zbrala po 150 točk.

Turistična društva Dobrovnik, Renkovci in Bratonci bodo družno z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik v nedeljo ob 9. z začetkom pri kulturnem domu v Dobrovniku pripravil 18.Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci. Za udeležence pohoda bodo organizatorji poskrbeli tudi s prevozi, lani pa je na 17. Janezovem pohodu sodelovalo  kar 70 pohodnikov.

Šahovsko društvo Pomgrad in Športna zveza Moravske Toplice bosta v nedeljo ob 9. v gostilni pri štorklji,  v ulici na bregu,  v Moravskih Toplicah  v okviru mednarodnih konec tedenskih turnirjev  pripravila odprti šahovski turnir za pokal Občine Moravske Toplice. Organizatorji pričakujejo na prvi letošnji šahovski turnir okrog 80 šahistov.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.