V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Sobotni športni napovednik

25 januarja 2020 Šport


V  14.kolu  v  prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo danes  ob 20. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti    odločilna tekma za soboške odbojkarje,  ekipo Panvite Pomgrada,  za uvrstitev v modro skupino. V Murski Soboti prihaja ekipa Salonita Anhovega iz Kanala, ki je druga na lestvici , soboški odbojkarji  so na četrtem mestu vendar pa jih lahko v primeru poraza v  večerni tekmi  prehitijo kranjski odbojkarji.

V 13.kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo vodilni Radenčani   v športni dvorani v Radencih danes ob 19.  gostili ekipo Fužinarja z Raven, ki je na petem mestu na lestvici.  V 11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za člane bo II. ekipa Panvite Pomgrada  danes  ob 17. gostovala pri odbojkarjih Frama, ki so  drugi na lestvici.

V  12.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so  igralke puconske  Roto Keme   že  sinoči  v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti gostile odbojkarice  Krima, ki so tretje na lestvici in tekmo izgubile s 3:0.   V  13.kolu  2. državne odbojkarske lige, vzhod bodo  odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici,  danes  ob 18.  gostovale pri odbojkaricah  Ljubnega.  V  10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so odbojkarice Muranie iz Lendave že sinoči  gostovale pri  ekipi Volleya Ljubljane.

Lokostrelski klub Lendava  in Lokostrelska zveza Slovenije bosta v  dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  danes  ob 10. .pripravila lokostrelsko tekmovanje na razdalji 18 metrov za slovenski dvoranski pokal. Tekmovanje bo odprtega tipa in so nanj povabljeni tudi strelci iz sosednjih držav. Za tekmovanje je  prijavljenih 165 lokostrelcev, tekmovanje  bo na programu v dveh delih , prvi del bo trajal od 10. do  12.30 drugi del pa od 13.ure dalje.  Dobrih rezultatov se nadejajo tudi lendavski lokostrelci.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona  danes od 9. ure dalje  gosti  na strelišču v Gornji Radgoni  4. turnir regijske  lige  v streljanju z zračno puško za mlade strelce stare do 15 let.

Nogometni klub Odranci bo v telovadnici Osnovne šole Odranci pripravil danes  in v nedeljo 5. turnir v dvoranskem nogometu na katerem bo sodelovalo 28 ekip z okrog 300 mladimi igralci v treh starostnih kategorijah. Danes  se je  ob 8.  začel  turnir za 8 letnike, popoldne ob 14.30 pa bo še turnir  še za 11 letnike. V nedeljo ob 10.  bo v Odrancih še turnir  v dvoranskem nogometu za starostno kategorijo U – 7.

Športna zveza Beltinci bo  v nedeljo dopoldne med  9. in 14.uro pripravila v napihljivem balonu  v Beltincih zimsko ligo v dvoranskem nogometu na katerem bodo nastopile ekipe šolarjev iz Lipovec, Beltinec, Melinec, Gančan, Ižakovec in Lipe. V nedeljo ob 14. popoldne pa se bo v Beltincih začela še zimska liga v dvoranskem nogometu za veterane, kjer bo sodelovalo šest ekip med njimi bodo tudi gostje iz Lakoša. Prva tekma bo  ob 14. bo med Lakošem in Dokležovjem, zadnja pa ob 17.45 med Gančani in Dokležovjem.

Rokometni klub Pomurje bo danes  ob 11.15 pripravil v telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti 8. mednarodni rokometni turnir »Žikijev memorial 2020«. Pomurje bo ob  11. 15 igralo tekmo  proti avstrijski ekipi Union Leoben iz Avstrije. Ob 12.45 bo tekma Medžimurje Čakovec –  Arcont Gornja Radgona.  Ob 14. je načrtovana slovesna otvoritev turnirja.  Danes  popoldne ob 14.30 bo tekma poražencev za tretje mesto, ob 16. pa bo finale za prvo mesto na rokometnem turnirju. Na turnirju bodo organizatorji nagradili tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja na turnirju.

V 12. kolu 3. slovenske košarkarske lige ,vzhod bo Radenska Creativ v nedeljo ob 17. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila košarkarje Zagorja.

V 11.kolu pomurske košarkarske lige  je bila prva tekma že sinoči ,ko je v prleškem derbiju v Ljutomeru  Košarkarski klub Ljutomer premagal Košarkarsko društvo Lotmerk z rezultatom 60:57.   Jutri  ob 11. bo v telovadnici dvojezične srednje šole  v Lendavi tekma Lindau Lendava – Košarkarsko društvo Nona Sobota. V  nedeljo ob 15. bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti še  tekma Športno društvo Murska Sobota – Sistemorg Beltinci, ekipa Tropicana  iz Bistrice bo prosta.

Goričko drüštvo  za lepše vütro in Javni zavod Krajinski park Goričko bosta danes  ob 10. pri  gradu Grad na Goričkem pripravila pohod z naslovom » Vsi smo zmagovalci«  ob 10 letnici pohodov po Goričkem. Začetek pohoda bo jutri ob 10., dolžina  proge za pohodnike pa  bo okrog 8 km .

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote bo družno s Partizanom Bakovci v nedeljo ob 9.pripravilo  v vaškem domu v Bakovcih 3. mednarodni konectedenski šahovski turnir na katerem pričakujeta organizatorja tudi šahiste iz Madžarske in Hrvaške.  Lani je na turnirju zmagal Jernej Skuhala, drugi je bil Denis Gjuran in tretji Boris Markoja.

Preglejmo še nekaj  športnih dogodkov, ki bodo na programu v naslednjem tednu.

Športna zveza Ljutomer bo v torek 28. januarja  ob 18. v Domu kulture v Ljutomeru pripravila  50. razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekipe za dosežke  v letu 2019.

Športna zveza Lendava bo pripravila v sredo 29. januarja ob 18.  v prostorih Kulturne in  gledališke dvorane v Lendav  tradicionalno razglasitev  najboljših športnikov in športnic ter ekip  v letu 2019.

Prihodnjo sredo 29. januarja ob 9. bo v dvoranski Dvojezične srednje šole v Lendavi  posamično srednješolsko prvenstvo v badmintonu. Na tekmovanju so favoriti za dobre uvrstitev Lendavčani, ki imajo bogato tradicijo v tej športni panogi.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.