V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

1 februarja 2020 Šport


Športno zdravniško društvo DOC bo v telovadnici  osnovne pole III v Murski Soboti danes  med 11. in 17.uro pripravilo 26. mednarodni turnir v dvoranskem nogometu. Štiri zdravniške ekipe iz Makarske, Murske Sobote, Zagreba in Celja bodo igrale na odprtem prvenstvu Slovenije   za zdravniške ekipe. Nastopili bodo tudi veterani iz Hrvaške in Slovenije. Pomurski zdravniki bodo ob 11.igrali proti Mlakarski, ob 13. proti Celjanom in ob  14.45 proti zdravniški ekipi Zagreba. Popoldne ob 16.25 bo v Murski Soboti tekma za prvo mesto med najboljšima ekipama v A in B skupini.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča je  danes   na 32. mestnem montažnem strelišču  v telovadnici Osnovne šole Turnišče  organizator  regijskega  prvenstva v streljanju z zračnim orožjem na katerem  od najmlajših do starejših članskih  kategorij sodeluje  skupno kar 240 strelcev iz severovzhodne regije, ki zajema tudi  strelce od Ormoža , Svetega Jurija ob Ščavnici in vse pomurske strelce.

V   prvem kolu  v prvi državni odbojkarski ligi za člane bo v modri skupini v ligi za prvaka Panvita Pomgrad   v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti danes ob 19. igrala tekmo proti novomeški Krki. V 14. kolu  druge državne odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani  nocoj ob 17. gostovali pri II. ekipi Črnuč. V  11. kolu 3. slovenske lige, vzhod bo vodilna II. ekipa Panvite Pomgrada   v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  popoldne  ob 16. gostila odbojkarje Mežice.

V   13.kolu prve B državne odbojkarske lige za članice je bil  dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru že sinoči  pomurski derbi med Ljutomerčankami, ki so  šeste na lestvici in puconsko  Roto Kemo, ki je na  osmem mestu., Ljutomerčanke so zmagale s 3:0.  V  14.kolu 2. slovenske odbojkarske lige  vzhod so  vodilne odbojkarice Sobote sinoči v Murski Soboti gostile odbojkarice Benedikta, ki so šeste na lestvice in bile poražene s 3:1   V 11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige v vzhod bodo dekleta lendavske Muranie, ki so tretje na lestvici  danes ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole  Lendava gostile ekipo Prebolda, ki je osma na lestvici.  

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo popoldne  ob 17. v Puconcih tekma med četrto Kemo in deveto ekipi na lestvici Arrigoni iz Izole. V 2. slovenski namiznoteniški ligi bosta obe pomurski ekipi gostovali in to I. ekipa Sobote in II. ekipa Keme pri Kajuhu Slovanu in ljubljanski Iliriji. V  3. slovenski namiznoteniški ligi bo  II. ekipa Sobote gostovala danes  pri ekipi Gorice in Vrhnike.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme  že  ob 11. v Puconcih gostila  ekipo Arrigone iz Izole.

Zveza za hokej na travi Slovenije  bo družno s Hokejskim klubom Lipovci pripravila v nedeljo tretji državni turnir 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Tekme bodo v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru med 8. in 17.uro popoldne. Zagotovo bo tudi tokrat največ zanimanja za članske tekme. Ob 12.30 bodo igrale članice Moravskih Toplic in Triglava, ob 15.10 bo tekma članov Triglava in Moravskih Toplic in ob 16.50 bo zadnja članska tekma med Lipovci in Triglavom.

Nogometaši Nafte 1903 polfinalisti slovenskega pokala , ki so med tednom v Lendavi na igrišču z umetno travo igrali proti tretje ligaški ekipi ljubljanske  Svobode  3:3 bodo danes  ob 13. v Lendavi gostili tretje ligaško ekipo Varteksa iz Varaždina.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci bodo danes ob 16. na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji gostili ekipo Dobrovc, jesenskega prvaka prve mariborske medobčinske nogometne lige.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci  bo v nedeljo 2. februarja med 10. in  15.uro pripravil  v telovadnici Osnovne šole Apače  turnir v dvoranskem nogometu, kjer bo sodelovalo šest ekip starostne skupine U – 15  med njimi  bodo tudi tri prekmurske ekipe: I. in II. ekipa None Pomurja Beltinci ter ekipa Ženskega nogometnega kluba Goričko Stanjevci.

Medobčinska nogometna zveza Lendava danes in jutri gosti v telovadnici Dvojezične srednje šole  v Lendavi  v okviru akcije Rad igram nogomet mlade igralce v štirih starostnih kategorijah.  Danes ob 7. uri so začeli turnir 9 letnik, ob 13.30 pa bodo nadaljevali 11 letniki. Jutri  ob 9. bo turnir za 13 letnike in ob 13, popoldne za 7 letnike. Skupno je prijavljenih  24 nogometnih ekip.

Športna zveza Puconci bo  danes  in jutri  pripravila v zeleni dvorani v Puconcih   zimski dvodnevni turnir v dvoranskem nogometu . Turnir se je  danes  začel ob 8. uri  s tekmo Skakovci – Roma Dolina, prvi dan pa bo končan  ob 12.05 s tekmo Vidonci – Prosečka vas. V nedeljo se bo turnir nadaljeval ob 8.40 , finale pa je načrtovano v nedeljo ob 18..45 , tekma za  tretje mesto pa bo v Puconcih v nedeljo ob 18.50.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Zdenko Maučec  je danes od  7.45  dalje organizator  licenčnega  seminarja za nogometne trenerje. Seminar bo razdeljen v dva dela.  Skupno je za nogometni seminar prijavljenih 110 trenerjev. V prvem delu  nogometnega seminarja bodo med predavatelji Zdenko Maučec, Bojan Malačič in dr. Milan Čoh. V drugem delu, ki se bo začel ob 10.30 pa bodo predaval o pripravi moštva v zimskem času  dr. Luka Milanović, predstavniki sodniške organizacije pa bodo predstavili tudi novosti pri pravilih nogometne igre.

V 12.kolu pomurske košarkarske lige bo danes ob 18. v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru tekma Košarkarsko društvo  Ljutomer – Športno društvo Murska Sobota.  Danes  zvečer ob 19. bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Sobota- Tropicano Bistrica. Jutri  ob 18. bo v Beltincih še zadnja tekma: Sistemorg Beltinci . Lindau Lendava.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika ,ki ga vodi predsednik Tomaž Benkovič , njihova članska ekipa  pa  s standardno zračno puško  uspešno nastopa v prvi B državni  ligi  bo danes ob 18. v gostilni Lipolt  v Dobrovniku pripravilo  redni letni občni zbor.

Ženski odbojkarski klub Ljutomer bo nocoj ob  19. v Gostilni Zorko v Borecih pripravil odbojkarski ples.

Iz športnega program za prihodnji teden pa bo v četrtek 6. februarja ob 18. v prostorih gradu v Beltincih razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekip v Občini Beltinci v letu 2019.  Prireditev družno pripravljata Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci.

Športni napovednik tekmovanj pripravlja Tonček Gider.