V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Sobotni športni napovednik

8 februarja 2020 Šport


Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo  v zeleni dvorani v Puconcih pripravila finalni turnir  dvoranskega državnega  prvenstva v hokeju za vse starostne kategorije, ki so najprej nastopile na treh kvalifikacijskih turnirjih. V nedeljo bodo najprej  igrali   ob 12.30 ; 13 letniki in 10 letniki. Največ zanimanja  bo za finale članov in članic. Članice Moravskih Toplic in predanovskega Triglava bodo igrale ob  14.30, člani Triglava  in Lipovec pa  bodo igrali finale ob 16.30, slovesna razglasitev rezultatov državnega prvenstva bo okrog 17.30.  Dan pred finalom državnega prvenstva, danes  ob 11.uri bo v Panonski vasi v Tešanovcih volilna skupščina Zveze za hokej na travi Slovenije, ki ji  zdaj uspešno predseduje Sanja Zelko.

Največ športnikov, kar okrog 250,  bo danes  med 10. in 15.uro popoldne zbrano na  45. tekmovanju v judu za pokal Lendave, ki bo na treh boriščih v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi, tekmo pa pripravlja Judo klub Lendava.  Mladi judoisti v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 bodo tekmovali za slovenski pokal in točkovanje Judo zveze Slovenije. V Lendavi bo tudi tekmovanje  mladih judoistov  za starostni kategoriji  U – 12 in U – 14, med  povabljenimi  tekmovalci pa so tudi judoisti iz  Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije in Srbije.

V Turnišču  bo v telovadnici osnovne šole bo  Nogometni klub Planika Turnišče pripravil 15. tradicionalni  turnir v dvoranskem nogometu, ki so ga organizatorji poimenovali Mlade zvezde. Danes  bo ob. 8.tih je začel dvoranski turnir v nogometu za  12 ekip 11 letnikov, ob 16. pa bo še turnir 6 ekip  13 letnikov. V nedeljo ob 8. bo v Turnišču  turnir za kategorijo U 9 , prijavljenih pa 12 ekip. V nedeljo popoldne ob 16. bo v Turnišču še turnir za starostno kategorijo U – 7 za katerega je prijavljenih 8 ekip. 

Nogometaši Mure bodo v nedeljo popoldne  v Turčiji igrali prijateljsko tekmo proti  prvoligaški ekipi Lviva iz Ukrajine, Beltinčani bodo v nedeljo ob 14.gostovali v Velenju pri  prvoligaškem Rudarju, Nafta 1903 ,ki je na pripravah na Madžarskem pa bo  v Nagkanyzsi  danes  ob 14.30 igrala proti  tretje ligaški ekipi Szentlörinza.  

Nogometaši  Tromejnika iz Kuzme bodo danes ob  10. igrali prijateljsko tekmo v Monoštru proti nogometašem Čarde.   Danes ob 16. pa bo v Murski Soboti  na igrišču z umetno travo Serdica  gostila ekipo Radenske Slatine.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige bodo v modri skupini odbojkarji Panvite Pomgrada  nocoj ob  19.  gostovali v Kanalu pri ekipi Salonita Anhovega.  V  15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige bodo vodilni  Radenci že  sinoči s 3:0 premagali  odbojkarje II. ekipe  Merkurja Maribora  V 13.kolu 3. slovenske lige vzhod so  odbojkarji II. ekipa Panvite Pomgrada sinoči gostovali  II. ekipi  Korvolleya Mislinje.

V  14.kolu  prve  B slovenske lige  za članice bodo odbojkarice Roto Keme  danes  ob  19- .gostile v Puconcih odbojkarice Mozirja, ki so predzadnje na lestvici . Ljutomerčanke  bodo  danes ob 17.30 gostovale pri vodilni ekipi lige Ptuja.

 V 15. kolu 2. slovenske lige, vzhod  je  ekipa Sobote v Murski Soboti  tesno izgubila  proti II. ekipi Šempetra,  gostje so zmagale s 3:2.

 V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod sp  igralke Muranie iz Lendave   že  sinoči gostovale pri ekipi Kostmana v Slovenj Gradcu.

V 1. državni namiznoteniški ligi za člane bo v  4. kolu Keme  danes  ob 17. gostovala pri ekipi Savinje, v ženski konkurenci  bodo dekleta Keme  v 13. kolu danes  ob 17. gostovala na Jesenicah. V preostalih ligah bodo igralci namiznega tenisa počivali.

Znova bodo na delu tudi kegljači. V prvi B slovenski ligi za člane  bo  v  13. kolu Radenska iz Murske Sobote danes  gostovala pri  ekipi Rudarja.  Članice Radenske  bodo v 13. kolu prve B lige potovale v goste k ekipi Trebnjega.  V 13. kolu 3. slovenske lige, vzhod za člane bodo kegljači Lendave v nedeljo ob  13. na kegljišču v Radencih gostili ekipo Brežic.

V 10.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont  danes  ob 17. v Radencih gostil rokometaše Jadrana/ Hrpelje. Soboško Pomurje bo   danes  gostovalo pri rokometni ekipi Cerklje/Radovljica.

V  14. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod bodo igralci Radenske Creativa nocoj ob 20. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili košarkarsko ekipo Janč.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih  Murska Sobota bo   danes  ob 10. . v prostorih društva v Murski Soboti pripravilo regijsko tekmovanje vzhodne Slovenije v govorečem pikadu. Nastopili bodo tekmovalci v različnih kategorijah vida iz medobčinskih društev Maribor, Ptuj in Murska Sobota.

Za tiste, ki si želite spremljati kaj posebnega in redko videnega  velja povabilo v Prosečko vas na Goričkem. Prostovoljno gasilsko društvo  Prosečka vas bo danes ob 10. pri gasilskem domu v Prosečki vasi pripravilo tekmovanje v hitrostnem žaganju  lesa in v metanju motorke.  Sama tekma bo predstavljala pravo pašo za oči radovednežev.

V soboški Diani se je včeraj  v organizaciji Društva šahovskih mentorjev iz Celja in pod pokroviteljstvom   Šahovske zveze Slovenije  začelo  tridnevno  državno  prvenstvo v šahu. Včeraj prvi dan v pospešenem šahu je  I. ekipa Pomgrada  iz Murske Sobote v moški konkurenci med 15 ekipami zasedla prvo mesto in  osvojila naslov državnih prvakov. V ženski konkurenci je ekipa Pomgrada med  8.ekipami prav tako bila najboljša in osvojila naslov državnega prvaka.

Danes ob 9.30 se je v  soboški Diani  začelo  posamično prvenstvo v pospešenem, šahu  v  moški in ženski konkurenc.  V nedeljo  dopoldne ob 9.15 se bo začelo moštveno prvenstvo, popoldne okrog 14.ure pa bo še posamično hitropotezno  državno prvenstvo

Napovednik športnih tekmovanj  in aktivnosti za Murski val pripravlja Tonček Gider.