Domov

Sobotni športni napovednik

29 februarja 2020 Šport


Nogometaši, ki nastopajo   v 2. slovenski nogometni ligi bodo teden dni pred  začetkom spomladanskega dela tekmovanja igrali zadnje pripravljalne nogometne tekme. Klima Tratnjek Beltinci bo danes  ob 15. popoldne v športnem parku v Beltincih gostila avstrijsko nižje ligaško ekipo Liezen. Nafta 1903 bo danes  ob 13. gostovala na Madžarskem pri ekipi Nagykanizse. Sicer  bo Nafta v prvem spomladanskem kolu  prihodnji v petek  6.marca ob 15. gostovala na Ptuju pri nogometaših Drave, Beltinčani  bodo dan pozneje v soboto  gostovali  pri ekipi Koroške Dravograda.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci bodo  danes  ob 14.  na igrišču z umetno travo v Lendavi gostile avstrijske nogometne prvakinje ekipo St. Pőltna, ki so bile tudi udeleženke  glavnega dela lige prvakinj v ženski konkurenci.

Najboljša pomurska tretjeligaška ekipa Odranci  bo v nedeljo ob  15. gostovala v Gančanih pri ekipi Aluvarja Gančani, ki je četrta na lestvici pomurske nogometne lige.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  čaka soboško Muro  jutri prvega  marca ob 14. težko gostovanje v Kranju pri Triglavu.  Triglav je v prvem spomladanskem kolu premagal velenjski Rudar s 3:0, nato  je bil   v Stožicah boljši še od pokalnega prvaka Slovenije Olimpije.  Med strelce se vpisuje tudi nekdanji nogometaš Mure  doma iz Bosne in Hercegovine Armin Čemiragić, ki je zdaj član Triglava.

Začenja se spomladanski del tekmovanja v prvi mladinski in kadetski nogometniligi.

 V  16. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo  na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji danes  ob 15. tekma med Muro, ki je na tretjem mestu in med Domžalami, ki so  na drugem mestu po jesenskem delu. V kadetski konkurenci bo Mura, ki je na 10. mestu v Murski Soboti danes že  ob 13.gostila  ekipo Domžal, ki so na tretjem mestu po jesenskem delu tekmovanja.

V  7. kolu modre skupine v prvi  slovenski odbojkarski ligi za prvaka  za člane bo po sredini zmagi v Novem mestu proti Krki, soboška Panvita Pomgrad nocoj  ob 20.30 gostovala pri ekipi Merkurja Maribora.

V 17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenčani, ki vodijo na lestvici zvečer ob 19.gostili II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika.  II. ekipa Panvite Pomgrada  bo  tekmo 16.kola v  3. slovenski ligi ,vzhod igrala v Murski Soboti šele   naslednjo  soboto 7.marca proti  ekipi Sip Player Frama.

V ženski konkurenci  3. kola prve B slovenske lige v borbi za obstanek  v ligi bodo dekleta Roto Keme  danes  ob 19. v zeleni dvorani v Puconcih gostile  ekipo Weiler Volley Zreče.

 Ljutomerčanke  bodo danes  že ob 14.30 gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya. V   17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote  zvečer  ob 19. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice Črne, ki so zadnje na lestvici.  V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za dekleta  je Murania, ki je tretja na lestvici  sinoči v derbiju kola   gostila ekipo Kajuha Šoštanja, ki je druga na lestvici in izgubila s 3:1 po dobljenem prvem nizu.

V  15. kolu prve B kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote danes  ob 16. gostovala pri kegljačih Medvod. V ženski konkurenci  prvi B slovenske kegljaške lige bodo dekleta Radenske  že ob 13.gostovala pri ekipi Ograjce v Ljubljani. V  15.kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod  za člane  bo ekipa Lendave ne kegljišču Vikenda v Radencih  v nedeljo ob 13. gostila II. ekipo  Hrastnika.

Na 12 steznem strelišču v Murski Soboti  poteka danes tretji dan  6. memorial Jožeta Lebarja Juša v spomin na nekdanjega predsednika soboške strelske zveze. Strelci tekmujejo s serijsko  in standardno zračno puško in zračno pištolo   v mlajših in članskih kategorijah. Za tekmovanje je prijavljenih   99 strelcev iz celotne Slovenije. Po dveh dneh tekmovanja je na tekmi s serijsko zračno puško  med 22. strelci , ki so že tekmovali v vodstvu Martin Marič pred Goranom Gyoho oba iz Domajinec tretji pa je Marjan Horvat iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Moštveno,  po nastopu šestih ekip v tekmi s serijsko zračno puško,  vodijo strelci Graničarja iz Domajinec pred strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in tretji se po  dveh dnevih tekmovanja tekmovalci Strelskega društva Gederovci.  Strelsko tekmovanje v Murski Soboti bo trajalo danes  do poznih popoldanskih ur.

V pomurski košarkarski ligi se bodo ta konec tedna   začele tekme končnice za naslov prvaka.  Vodilna ekipa Sobote po rednem delu Košarkarsko društvo Nona bo danes  ob 17. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igralo prvo tekmo polfinala proti ekipi Košarkarskega kluba Lotmerk, Športno društvo Murska Sobota bo igralo polfinalno tekmo proti Sistemorgu iz Beltinec  zvečer  ob 19.30 v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti. V preostalem srečanju sobotnega programu  bo Košarkarsko društvo  Ljutomer danes  ob 19. v športni dvorani ŠIC-a gostilo Tropicano iz Bistrice.  Finalni turnir pomurske košarkarske lige  je  načrtovan za soboto 28. marca.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.