Domov

Sobotni športni napovednik

7 marca 2020 Šport


V  13. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  danes  ob 11. v Bratoncih članska  prvoligaška nogometna  tekma med  Nono Pomurjem Beltinci in Ajdovščino; za člansko tekmo bo ob 13. na programu še tekma kadetinj starostne kategorije U – 17   med Nono Pomurjem in Ajdovščino.

V 25.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  Mura po sredinem spodrsljaju proti Rudarju iz Velenja v nedeljo ob 20.15 gostovala v Stožicah pri Olimpiji.

V 20.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Že  včeraj je  na Ptuju Nafta 1903 iz Lendave  premagala   Dravo z 1:0   Danes  ob 15. pa bo Koroška Dravograd gostila ekipo Klima Tratnjek Beltince.

Ta konec tedna bodo na delu tudi nogometaši v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi. Mladinci Mure bodo v 17. kolu prve slovenske lige danes ob 13. gostovali pri nogometaših Maribora, kadeti Maribora in Mure  se bodo pomerili že ob 11.uri.

Nogometni klub  Bakovci, kjer vodi mlajše selekcije Jure Zavec bo danes  med 8. in 18.uro pripravil v telovadnici osnovne šole Bakovci  nogometni turnir za starostne kategorije U – 9, U –  11 in U – 13-  Prvi bodo začeli s turnirjem ob  8. uri  9 letniki, nato ob 12. 11 letniki in zadnji bodo začeli z nogometnim turnirjem v Bakovcih  13 letniki  in to popoldne ob 16.

V 8. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane bo nocoj  ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Panvita Pomgrad gostila  Salonit Anhovo iz Kanala , ki so četrti na lestvici, soboški odbojkarji pa so peti.

V 18.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani danes   ob 19. gostovali v Mislinji pri odbojkarjih  Korvolleya Mislinje, ki so na sedmem mestu.  V 16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo igralci II. ekipa Panvite Pomgrada, ki vodijo na lestvici,   danes ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murki Soboti gostili odbojkarje Frama, ki so drugi na lestvici.

V 4. kolu prve B slovenske  ženske odbojkarske lige v borbi za obstanek so  odbojkarice Ljutomera že  sinoči  v Ljutomeru gostile  Triglav iz Kranja in zmagale s 3:2, a  tokrat je  ljutomerska dekleta vodil novi trener Bojan Novak.  Odbojkarice  puconske Roto Keme  bodo  popoldne  ob 14.30 gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya.

V  18. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Sobote ,ki so trenutno druge na lestvici proste.  V  14. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Muranie iz Lendave gostovale pri odbojkaricah Celja.

V 16. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bo danes  ob 17. v Puconcih tekma med dekleti Keme in Inter Diskonta z Raven na Koroškem. V 8.  kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane bo I. ekipa Sobote gostovala danes  ob  10. pri Tempu v Velenju in ob 16. še pri Ptujčanih. Tudi II. ekipa Keme bo  tudi na dveh gostovanjih in to dopoldne pri Ptujčanih in popoldne pri ekipi Tempa v Velenju.

V  16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo  danes  ob 15.30 na kegljišču Vikenda v Radencih  Radenska  iz Murske Sobote gostila kegljaško ekipo Kočevja.  V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bo Radenska danes že ob 12. v Radencih gostila  ekipo Bele  krajine.

V  12.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont  nocoj  ob 19. v Radencih gostil rokometaše Sevnice.  Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo danes  gostovali pri rokometaših Kronosa.

V 3. slovenski košarkarski ligi za člane  so   igralci  Radenske Creativa  še sinoči v Murski Soboti  premagali  košarkarsko ekipo Janč z rezultatom  68:60.

V  končnici pomurske košarkarske lige pa bodo na programu naslednja srečanja:  danes  ob 19.15 bo v Beltincih tekma Sistemorg Beltinci – Športno društvo Murska Sobota, v Ljutomeru bo  zvečer  ob 20.30 tekma med Košarkarskim klubom Lotmerk in Košarkarskim klubom Nona iz Murske Sobote.   Jutri bo v telovadnici dvojezične srednje šole v Lendavi še tekma: Lindau Lendava . Tropicano Bistrica.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes  ob 16. peti turnir zimske teniške lige. Po štirih turnirjih vodi Dani Strah, drugi je Gorazd Kozic in tretji Matjaž Hanželič.

Ženski odbojkarski klub Ljutomer bo  danes zvečer  ob 17. pripravil v prostorih gostilne na Gmajni na Razkrižju  redni letni občni zbor. Na dnevnem redu ljutomerskih odbojkaric je  tudi izvolitev novih  članov vodstva  kluba za obdobje 2020 – 2024, zdaj  klub uspešno vodi  predsednik  Saša Makoter.

Mikroturistični grozd Sladka pot Prostovoljnega gasilskega društva Ratkovci bo v nedeljo ob 10. pripravil 17. pohod po sladki poti v Ratkovcih. Pohodnike v Ratkovcih čaka okrog 13 km pohodniške rekreacije.

V ponedeljek 9. marca bo Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki ga vodi  predsednik Zdenko Maučec pripravilo v prostorih penziona »Letališče Muzge«   v Rakičanu redno letno skupščino. Na letni skupščini bodo zaslužnim trenerjem za njihove dosežke v dosedanjem delu podelili tudi  tradicionalna priznanja.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.