Domov

Sobotni športni napovednik

14 marca 2020 Šport


Zdravstvena situacija v državi  zaradi koronavirusa  je  povsem ohromila tudi  program športnih prireditev v pomurski pokrajini  in  v celotni državi.

V prvi slovenski nogometni ligi Telekom tako  ne bo  današnje   prvenstvene nogometne  tekme v Kidričevem  med Aluminijem in soboško Muro. Tudi v drugi slovenski  nogometni ligi bosta  odpadli    nogometni tekmi med Klimo Tratnjek Beltinci in Koprom  ter  Nafto 1903 in Roltekom Dobom.

 Medobčinska nogometna zveza Lendava je odpovedala tudi  prve letošnje  nogometne  tekme v pomurski nogometni ligi, Medobčinska nogometna zveze Murska Sobota  pa je odpovedala tekme v soboški medobčinski nogometni ligi.

Medobčinska nogometna zveza  Murska Sobota  nas je obvestila,  da  odpoveduje  skupščino  klubov Medobčinske nogometne zveze  zaradi razmer v zvezi s koronavirosom , ki je bila sklicana za četrtek 19. marca in bo ta šale v torek 31. marca v soboški Zvezdi.

Čeprav so se odpovedi vrstile cel teden in je še med tednom kazalo, da je Odbojkarska zveza Slovenije odpovedala vse tekme v državnih  odbojkarskih ligah z izjemo modre skupine v prvi slovenski moški  ligi. Po zadnjem  četrtkovem sporočilu iz Odbojkarske zveze Slovenije  pa  je odpovedana tudi donašanja  odbojkarska tekma v Murski Soboti  med Panvito Pomgradom in aktualnimi državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane.

Odpadel bo tudi  današnji pomurski ženski odbojkarski derbi  v zeleni skupini prve B slovenske lige med  puconsko Roto Kemo in  Ljutomerčankami.

Odpadle bodo tudi   vse tekme v slovenskih namiznoteniških ligah, v kegljaških in  rokometnih ligah ter  košarkarskih  ligah  vključno s pomursko košarkarsko ligo. Tudi strelci, ki so imeli  danes  v načrtovano tekmovanje za Jožefov pokal na Cankovi   so tekmovanje odpovedali.

Organizacijski odbor pomurske pikado lige, kjer v dveh ligah nastopa skupno 15 ekip je odpovedal  današnjo večerno  finalno tekmovanje v gostišču Špirić v Černelavcih.

Najbolj množična športna prireditev v Pomurju 54. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in 9. memorial Antona Tončka Kosa v organizaciji Judo kluba Murska Sobota ki  je bila načrtovana za  danes v Murski Soboti je bila  odpovedana že med tednom.

Kolesarski klub Tropovci  je  v petek odpovedal današnji redni letni občni zbor in novi datum bo klub določil naknadno. Hkrati  so iz Kolesarskega kluba Tropovci sporočili, da so preklicali organizacijo kolesarske  dirke za 11. pokal Občine Tišine, ki bi morala biti 5. aprila, zaenkrat tudi  o  kolesarski  maraton Občine Tišine, ki je bil  načrtovan za 10. maj, če bo prišlo do obeh prireditev v drugih datumih pa bodo o tem obvestili javnpost naknadno.

Organizacijski odbor  letošnjega 40. maratona Treh src , ki bo  v Radencih  v soboto 16. maja pa je sočasno z državnim prvenstvom na 42 km dolgi progi obvestil javnost, da so začasno ustavili pred prijave in plačila za letošnji maraton Treh src. Kakšna bo usoda letošnjega maratona Treh src  ta čas še ni znano in v Radencih delajo pospešeno na tem, da jubilejna  prireditev ne bi odpadla.

Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote bo  prihodnji  v petek  27.marca  v soboški Zvezdi pripravil volilni občni zbor atletskega kluba. Na občnem zboru bodo podelili tudi tradicionalne  nagrade najboljšim atletom in atletinjam kluba za njihove dosežke v letu 2019.

V nedeljo ob 9. bo v gostišču Špirić v Černelavcih  5. letošnji konec tedenski šahovski turnir za sezono 2019/2020.

 V  torek  17. marca ob 18.30 bodo člani Šahovskega društva Pomgrad  iz Murske Sobote v klubskih prostorih  v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravili volilni občni zbor.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.