V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

30 maja 2020 Šport


Igralci hokeja na travi bodo zadnji teden v mesecu maju, po koronavirusu, igrali že dve prvenstveni tekmi Na igrišču v Moravskih Toplicah bodo prvi zaigrali 16 letniki Moravskih Toplic in Lipovec. Za tekmo mladih igralcev hokeja na travi pa bo na programu še članska tekma med Moravskimi Toplicami in  predanovskim Triglavom. A kaj lahko se zgodi, da v prihodne hokejskih tekem v Moravskih Toplicah več ne bo kajti igrišče z umetno travo je tako poškodovano, da je igranje v prihodnje  pod velikim vprašajem so nas obvestili iz Hokejskega kluba Moravske Toplice.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu bo danes ob 10. na programu prvo kolo vzhodne državne lige v streljanju z lovsko puško šibrenico. Za uvodno tekmo nove sezone v trapu je prijavljenih osem ekip med njimi tudi dve iz pokrajine ob Muri.

Radgončani so vzeli uvodno tekmo zelo resno saj bo na njej nastopil tudi Dani Šmid ob njem pa še odličen Tadej Kostanjevec. Pri Strelskem društvu Štefan Kovač – trap Murska Sobota bo po petkovih podatkih  zanesljivo   nastopil   Boštjan Maček iz Bodonec, ob njem  pa  bosta še tekmovala  za  soboško strelsko ekipo  Evgen Pap in Marko Miljević. 

Nogometaši čakajo na začetek prvoligaške sezone v petek 5. junija s tekmo Aluminij – Mura in na nadaljevanje polfinala slovenskega pokala med Aluminijem in Muro v torek  9. junija na Brdu in v sredo 10.junija  med Kalcer  Radomljem in Nafto 1903. Vse pokalne nogometne tekme bodo igrane v Nacionalnem centru Brdo in to brez gledalcev.

Nogometaši  lendavske Nafte 1903, ki so minuli teden gostovali pri prvoligaški ekipi Maribora so včeraj v Lendavi v pripravljalni nogometni tekmi premagali drugoligaško ekipo Nogometnega društva  Klima Tratnjek  Beltinci s 3:1. . Tekma v Lendavi je bila brez gledalcev.

V soboški Fazaneriji  bo danes  ob 17.prijateljska pripravljalna tekma, tudi brez gledalcev med Muro in  drugoligaško ekipo Roltek Dob. Tudi Mura je že odigrala eno pripravljalno tekmo in sicer je minuli teden  v Murski Soboti premagala prvoligaško ekipo Rudarja iz Velenja.    

Odprto teniško prvenstvo Slovenije  starostne kategorije U – 12, poteka  v Murski Soboti od petka do nedelje, na njem pa  nastopa 37 mladih  igralk iz vse Slovenije. Zanimivo in pohvalno je, da na prvenstvu nastopajo  tudi igralci ITP teniške akademije in člani Teniškega kluba Murska Sobota.  Turnir se je  začel na soboških teniških igriščih včeraj, na njem pa bosta  na glavnem delu turnirja  igrali: Manja Perko od Svetega Jurija ob Ščavnici in  Zoja Zadravec Vidović iz Koga, v kvalifikacijah so prvi dan turnirja igrale: Zoja Čerpnjak in Ema Zadravec obe iz Murske Sobote in Sofija Jurjović iz Kapelskega Vrha.

Na podobnem republiškem  teniškem turnirju za 12 letnike med dečki in  med 59 igralci iz celotne Slovenije v Ljubljani igra tudi Jakob Cigüt iz Murske Sobote.

Na odprtem teniškem  prvenstvu Slovenije starostne kategorije U – 16 bo med dekleti v Šentjurju  igra kot prva nosilka Anemari Žnuderl iz Murščaka, članica Teniškega kluba Murska Sobota.

V prihodnjem tednu 6. junija pa bodo začeli s tekmovanji tudi igralci v namiznoteniških ligah, v slovenskih kegljaških ligah in v 2. slovenski članski teniški ligi. O tem pa boste zvedeli več v našem napovedniku prihodnji teden ob istem času.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.