Domov

Sobotni športni napovednik

13 junija 2020 Šport


Zelo pester program  bo  ob koncu tedna  v državnih namiznoteniških   ligah.

 V zadnjem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo danes  ob 17. Kema v Puconcih gostila ekipo Športnega društva Uroša Slatinška. V prvi slovenski ženski  namiznoteniški ligi  bo v zadnjem kolu ob 17.  v Puconcih še tekma med dekleti Keme in Vesne.  V 2. slovenski namiznoteniški ligi bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti danes  ob 10. tekma med I. ekipo Sobote in Vesno in ob 13. še med Soboto in Logatcem. II. ekipa Keme bo danes  ob 10. v Puconcih igrala proti Logatcu in ob 13. še proti Vesni. V  3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo II. ekipa Sobote danes ob 10. gostila v Murski Soboti Vrhniko in ob 14. še ekipo Gorice. V 2. slovenski ženski namiznoteniški ligi bo  danes  ob 10. v Murski Soboti še tekma: Sobota  – Cirkovce.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes  in  jutri  na olimpijskem strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu  pripravilo dve tekmi z lovsko puško šibrenico.  Sočasno bosta tekmi za  tradicionalni pokal Murske Sobote in pa drugo kolo prve državne lige ,vzhod.  V soboto med 9. in 15.uri bo tekmovanje v Rakičanu v tekmi na 75 tarč, v nedeljo od 9. do 15.ure pa bo drugi dan tekmovanja, ko bodo strelci opravili še dve seriji po 25 strelov.

V 27. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo Mura nocoj   ob 20. v soboški Fazaneriji gostila Tabor iz Sežane. V prvem kolu je Mura igrala minuli petek odlično v  igrala prvi pokoronski tekmi  proti Aluminiju in dobro igro potrdila tudi v torek na polfinalu slovenskega pokala in je zdaj z lendavsko Nafto 1903 finalist slovenskega pokala. Tekma bo še vedno brez gledalcev a s televizijskim in večernim  radijskim prenosom tudi na Murskem valu z našo posebno reportersko ekipo.  

Naslednje kolo v prvi slovenski nogometni ligi, bo za soboško Muro že v torek 16. junija ob 19., ko bo v Murski Soboti gostovala ekipa Celja ,kjer nosi  na majici kapetanski trak Prekmurec Mitja Lotrič.

V zadnjem kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo ne kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob 15.30 dvoboj med Radensko in ekipo Tabor Jama, že ob  12.uri bo prvoligaška ženska kegljaška tekma  med Radensko in Krko iz Novega mesta.

V  3. slovenski kegljaški ligi, vzhod za člane bo v nedeljo ob 13. v Radencih še dvoboj med Lendavo in Slovenj Gradcem.

V  prvi slovenski ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 17.30 v Moravskih Toplicah domača ekipa gostila Lipovce.  V Lipovcih  bo v nedeljo ob 16.30    ženska tekma med  Moravskimi Toplicami in predanovskim Triglavom.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti  bo v  torek 16. junija ob 16. popoldne   drugo kolo državne lige za paraplegike, kjer bodo sodelovali tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

 V četrtek 18. junija  bo na ribniku v Gradišču  med 10. in 12. uro spominski  9. memorial Iva Peršaka v športnem ribolovu za paraplegike, kar bo  sočasno  tudi 3. kolo državne lige  v športnem ribolovu.

Športna zveza Murska Sobota, ki jo vodi Andrej Gomboši, bo v ponedeljek ob 13.30  v Hotelu Zvezda v Murski Soboti pripravila predstavitev zbornika z naslovom: » Oris zgodovine športne dejavnosti v Murski Soboti  v letih 1920 – 2020«  . Knjiga opisuje zgodovino, zaslužne posameznike, športnike in dogodke v minulih 100 letih izšla je v nakladi  400 izvodov  na 402. straneh . Pripravil jo je uredniški odbor v sestavi: Goran Gutalj, Ludvik Zelko in Jože Stvarnik.

Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki jo vodi predsednik Slavko Režonja  bo v ponedeljek ob 18. v Gostilni Pri Studencu v Nedelici pripravila volilno skupščino zveze.

Na programu skupščine so tudi  volitve  novega vodstva  zveze za obdobje 2020 – 2024, hkrati bo na programu tudi žreb polfinala pokala za območje  Medobčinske nogometne zveze Lendava.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote  je sinoči v Murski Soboti pripravilo mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir, kjer je zasedel prvo mesto Nejc Hanc petimi točkami in pol.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.