Domov

Sobotni športni napovednik

19 decembra 2020 Šport


V prvi B slovenske odbojkarske lige za člane   bo v 9. kolu nocoj  ob 19. v Radencih tekma med Radenčani in ekipo Špana iz Brezovice. Trenutno so Radenci na četrtem mestu s 15.točkami, Špan Brezovica pa ima na sedmem mestu samo 4 točk.

V 12.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo dekleta Murexina Keme Puconcih   zvečer ob 19. v zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Braslovč. Igralke Murexina Keme so na 5. mestu z 11 točkami, Braslovče pa imajo na šestem mestu 11 točk. Odbojkarice Ljutomera ,ki so druge na lestvici s 24.točkami  sinoči niso igrale proti  II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika, ki je tretja na lestvici z 18.točkami.  Tekma s Kamničankami je preložena na  soboto 16. januarja. Odbojkarice Sobote, ki so še brez zmage a tudi z najmanj odigranimi srečanji,  bodo  danes ob 17. gostovale v Kranju pri odbojkaricah  Triglava.

V prihodnjem tednu bodo  odbojkarji Radenec  v  10. kolu prvi B ligi  za člane   v sredo 23. decembra ob 20. gostovali pri odbojkarjih  Fužinarja na Ravnah.

V ženski konkurenci prve B slovenske lige  za članice bodo v 10. kolu v sredo 23.decembra  ob 20.  odbojkarice Sobote  v prekmurskem derbiju v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice Murexina Keme Puconci.

V  zadnjem, 19. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura drugič zapored gostovala. Po četrtkovem porazu v gosteh proti Mariboru z 2:1 bodo v nedeljo ob  15.  nogometaši Mure gostovali pri aktualnih državnih prvakih Celjanih.  Na lestvici je trenutno, kolo pred koncem letošnjega ligaškega tekmovanja , Mura na 3. mestu s 30. točkami, Celjani pa jih imajo na 7. mestu le 13.

Pomurski nogometaši   bodo danes , jutri in v ponedeljek aktivni tudi v nekaterih tujih nogometnih ligah.  Jutri bodo igrali 12. kolo v prvi avstrijski ligi, v 16.kolu  prvi hrvaški nogometni ligi in v  13.kolu v drugi nemški ligi. V nedeljo bodo igrali pomurski nogometaši v poljski ekstra nogometni ligi, v ponedeljek pa v turški ligi in grški ligi ter v torek 22. decembra tudi v ciprski nogometni ligi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.