V etru
Zdigni pokrivač
Domov

Sobotni športni napovednik

26 decembra 2020 Šport


V 16. kolu prve turške nogometne lige bo Tuzlaspor za katerega igra tudi Matej Pučko iz Šalinec  danes ob 11.30 igral proti Altinordu. Tekma bo zanimiva predvsem zaradi tega ker je Tuzlaspor četrti na lestvici s 27. točkami, Altinordu pa je na petem mestu prav tako s 27.točkami.

Med pomurskimi nogometni ligaši  se med prvimi objavili začetek priprav za spomladanski del prvenstva pri Nogometnem klubu  Nafta 1903.  Slovenska pokalna podprvakinja Nafta 1903 , ki je še tudi v pokalnem tekmovanju bo imela po sedanjem  načrtu prvi trening za nadelavanje sezone v ponedeljek 4. januarja.

Znan   je že tudi datum nadaljevanj nogometnih tekmovanj v Sloveniji. V prvi slovenski nogometni ligi Telekom se bo prvenstvo  nadaljevalo  10. februarja s tekmami 20. kola, druga slovenska liga bo nadaljevala tekmovanje 21. februarja s tekmami 13.kola ,  pokalno tekmovanje s prestavljenimi tekmami, v konkurenci so nogometaši Nafte 1903 in Klime Tratnjek Beltinci  pa se bo nadaljevalo 3. marca.

Slovenska mlada odbojkarska reprezentanca igralcev starih do 16 let se bo danes   pod vodstvom selektorja Iztoka Kšele  zbrala  v Mariboru na štiridnevnih pripravah. Med  16  izbranci slovenskega  selektorja Iztoka Kšele je tudi odbojkar Panvite Pomgrada  Urban Rajnar.  Reprezentanca se bo pripravljala za kvalifikacijske tekme  za evropsko prvenstvo, ki bodo od 11. do 14. marca v Zadru.

Napovedana ponedeljkova ženska odbojkarska tekma  10. kola prve B slovenske odbojkarske lige, ki bi morala biti med Logatcem in Soboto  v ponedeljek ob 10. je bila zaradi zdravstvenih težav pri Logatcu znova preložena na poznejši termin – ta bo najbrž v mesecu januarju.

V prvi A slovenski odbojkarska ligi za člane  bo  soboška Panvita Pomgrad  zaostalo tekmo 9. kola igrala  v Murski Soboti  šele  v sredo 6. januarja  proti Hočam.

Napovednik športnih tekmovanj pripravlja Tonček Gider.