V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Sobotni športni napovednik

2 januarja 2021 Šport


V  pomurski  pokrajini  športniki ta čas  nimajo nobenih tekmovanj pa tudi vse do ponedeljka 4. januarja bodo športniki in športnice mirovali.  Povsem drugače je v tujini. Tako  bodo pomurski športniki prvi konec tedna v novem letu  tekmovali v nogometnih ligah v Turčiji, Nemčiji, Grčiji in na Cipru ter v košarkarski ženski ligi v Italiji.

V 17. kolu prve divizije ciprske nogometne lige bo Apoel ,ki vodi na lestvici  danes   gostil Enosis Neon Paralimni ,ki je na  14. mestu, zanj pa igrat tudi Filip Gačevski in Gregor Balažic  nekdanja igralca soboške Mure.

V 2. nemški nogometni ligi bodo na programu tekme  v 14.kola.  Wuzburger Kickers, ki je na 18. mestu z eno manj odigrano tekmo, zanj  igra tudi Mitja Lotrič,  v minuli sezoni najboljši igralec slovenske lige bo danes   gostil na domačem igrišču Karlsruher, ki je na 14. mestu.

V 13. kolu ženske košarkarske lige divizije A – 2 bodo Udine, ki vodijo na lestvici  zadnje pa igra tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote  danes igrale proti ekipi Albina.

Tudi v nedeljo bodo pomurski nogometaši aktivni v dveh mednarodnih ligah.

V 17.kolu prve turške nogometne  nogometne lige  bo Tuzlaspor, ki je četrti na lestvici  v nedeljo gostoval pri ekipi Gresunspora, ki je na drugem mestu prvenstvene tablice.  Za Tuzlaspor  igra tudi nekdanji mladinski slovenski reprezentant Matej Pučko iz Šalinec.

V  14. kolu grške nogometne lige bo v 14. kolu AEK iz Aten, ki je četrti na lestvici, njegov član pa je tudi Žiga Laci iz Dobrovnika bo v nedeljo gostovali pri Olimpiakosu.

Pomurski nogometni ligaši :  prvoligaška Mura ter drugoligaška  Nafta 1903 in Klima Tratnjek Beltinci pa so napovedali začetek priprav za spomladanski del prvenstva pa načrtujejo začetek  priprav za ponedeljek 4. januarja.

Znan pa je že delni koledar odbojkarskih tekem v prihodnjem tednu. Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo v prvi A slovenski ligi  v sredo 6. januarja ob 19.  v Murski Soboti gostili ekipo Hoč. Odbojkarice Murexina Kema Puconci  pa bodo  v soboto 9. januarja v prvi B slovenski ligi gostovale pri odbojkaricah Mozirja.

Napovednik športnih tekmovanj pripravlja za Murski val Tonček Gider