V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

9 januarja 2021 Šport


V prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani ,ki so  četrti na lestvici s 17.točkami,  danes ob 18. gostovali pri odbojkarski ekipi Šoštanja/Topolšice, ki je na drugem mestu z 32.točkami, na lestvici pa vodijo Črnuče s 35.točkami.  Že prihodnjo sredo 13.januarja pa bo v Radencih tekma 13. kola med Radenci in Šoštanj Topolšico.

Zaostalega srečanja  2. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice  med  odbojkarice Murexina Keme Puconci  danes ob 19.  pri odbojkaricah Mozirja ne bo ampak bo tekma iz zdravstvenih razlogov  šele  7.februarja.

Prihodnjo sredo  13.jnuarja  ob 19. bo v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti zaostala tekma 9.kola prve B slovenske lige med Soboto, ki je še brez točk  in Ljutomerčankami, ki so druge na lestvici z 22. točkami, vodijo pa igralke Formisa iz Hoč s 27.točkami.

V prvi slovenski košarkarski ligi za članice bodo igralke Cinkarne Celje s Prekmurko Blažo Čeh, ki vodijo na lestvici ,   danes  ob 17. v Celju v derbiju kola gostila košarkarice Ježice, ki so druge na lestvici.

V italijanski  ženski košarkarski ligi serije A – 2 bodo igralke  Udin ,ki vodijo na lestvici  in za   katero zelo uspešno igra Tina Cvijanović iz Murske Sobote  danes  zvečer  v domači dvorani gostile ekipo Carugate.

Nogometaši Mure , edini pomurski prvoligaši, so za  danes  načrtovali prvo prijateljsko pripravljalno  nogometno tekmo a je ta žal odpadla, ker  Mura ni uspela dobiti primernega nasprotnika zato nogometaši igrali tekmo med A in B ekipo.   Naslednja prijateljska nogometna tekma Mure  je načrtovana za sredo 13. januarja, zdaj pa z Muro trenira že tretji  letošnji novinec David Djurak ,ki je prišel iz hrvaškega Medžimurja.  

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave , ki so začeli s treningi v sredo 6. januarja bodo  imeli prvo prijateljsko tekmo s Celjani prihodnjo soboto 16. januarja ,  pred tem pa bodo v sredo 13. januarja  v Lendavi igrali prijateljsko tekmo med A in B ekipo.  V petek so imeli igralci Nafte 1903 v Lendavi trening na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli in to s povratnikom Žigo Živkom in novim trenerjem vratarjev  Amelom Mujčinovićem.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci  še ne trenirajo za nadaljevanje tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi. Po neuradnih informacijah bodo Beltinčani začeli s treningi za  nadaljevanje v 2. slovenski ligi šele prihodnji teden.

Na tujem bo redno 15. kolo v drugi nemški ligi, kjer bo Osnabruck  danes  ob 13. gostil Wuzburger Kickers katerega član je tudi Mitja Lotrič.

V 19. kolu v prvi diviziji ciprske nogometne lige bo AEK Larna  v nedeljo ob 17.30 gostila ekipo  Neona Enosisa Paralimnija  katerega člana sta tudi Filip Gačevski in Gregor Balažic.

Športna zveza Ljutomer  ima že tretjo  spletno akcijo »Minute za šport« ,ki bo trajala do  16.januarja. Vsak dan želijo Ljutomerčani zbrati vsaj 5.240 minut športne vadbe, to so minute, ki jih je potreboval zmagovalec kolesarske dirke Tour de Franc 2020 Tadej Pogačar da je po 21 etapah kot prvi končal dirko. Največ  minut v enem dnevu so doslej zbrali 3. januarja in sicer 7.306 minut, sodelovalo pa je kar 86 udeležencev. Podrobnejše informacije spletne akcije »Minute za šport » so na voljo na spletni strani Športne zveze Ljutomer.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.