Domov

Sobotni športni napovednik

16 januarja 2021 Šport


V mednarodni košarkarski ligi WABA za članice so  Celjanke  včeraj in danes   v Podgorici ter tamkaj tudi  z Blažo Čeh  iz Rakičana,  igrajo  dve srečanji proti   črnogorski ekipi Budučnosti Benaxa. Prvo tekmo so Celjanke sinoči izgubile z rezultatom  70:55, danes  ob 17. bo na programu še povratna tekma.

V  15.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada,  tokrat prvič znova pod taktirko trenerja Dejana Fujsa – Geze ,  nocoj  ob 19. gostovali v Mariboru pri odbojkarjih Merkurja.

Že v sredo 20.januarja  ob 18. bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili aktualne državne prvake odbojkarja ACH Volleya iz Ljubljane, kjer igra tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote. 

V  prvi B slovenski  odbojkarski ligi za članice bodo igralke   Sobote  pod taktirko trenerja Davorina Čeleša nocoj  ob 19. gostovale pri ekipi Mozirja. Ljutomerčanke, ki  jih  uspešno vodi Bojan Novak  so med tednom dobile v Murski Soboti  prekmursko prleški derbi,   danes  ob 20.tih pa bodo  v domači športni dvorani v Ljutomeru gostile odbojkarice II. ekipe Calcita Volleya iz Kamnika.

Odbojkarice  Ljutomera, ki so druge na lestvici prve B lige,   bodo že v torek 19.januarja  ob 19. v Ljutomeru gostile ekipo Formisa iz Hoč. Dan pozneje v sredo 20. januarja  ob 20.uri pa bodo odbojkarice Murexina Keme Puconci gostovale  v Kamniku pri II. ekipi Calcita Volleya.

Nogometaši Celja, ki imajo novo dirigentsko palico , ki so še vedno  aktualni državni prvaki bodo  danes  ob 14. na igrišču z umetno travo  v Celju , a brez gledalcev,  gostili  lendavsko Nafto 1903 slovensko pokalno prvakinjo.

Po svetu pa igrajo že  igrajo  uradne prvenstvene   nogometne tekme in tam igrajo tudi pomurski nogometaši.

V 17.kolu grške super nogometne lige bo atenski AEK, katerega član je tudi Žiga Laci iz Dobrovnika,  v nedeljo ob 20.30 gostil Atronis.

V prvi diviziji ciprske nogometne lige bo Nikozija v ponedeljek ob 14.30  ob  gostila ekipo Enosis Neona Paralimna, pri slednji igrata tudi nekdanja igralca soboške Mure Gregor Balažic in Filip Gačevski. 

V 17. kolu  italijanske ženske košarkarske lige serije A – 2  bo ekipa Pozanu   nocoj    gostila Udine, kjer uspešno igra  Tina Cvijanović iz Murske Sobote.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.