Domov

Sobotni športni napovednik

23 januarja 2021 Šport


V prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani, ki so peti na lestvici z 18.točkami   nocoj ob 18. v Radencih  v svoji športni dvorani  gostili ekipo  ravenskega Fužinarja ,ki ima na četrtem mestu prav tako 18 točk.

V  prvi  A slovenski odbojkarski ligi za člane bo v Novem mestu nocoj ob 19. tekma  med Krko in soboško Panvito Pomgrad  iz Murske Sobote, ki sta soseda na  lestvici. Soboški odbojkarji so sedmi na lestvici z 10.točkami, Krka pa je na osmem mestu s tremi točkami.

Odbojkarice Murexina Keme  Puconci bodo  v prvi B slovenski ligi za članice nocoj  ob 19. v Puconcih gostile II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika.  Prihodnjo sredo 27. januarja ob 19. pa bodo v Puconcih pri Murexinu Kemi  gostovale odbojkarice Ljutomera.

Nocoj  ob 19. bo v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice v Hočah tekma med Formisom, ki vodi na lestvici in Ljutomerčankami, ki so druge na lestvici .

Nogometaši Mure, ki so med tednom odpotovali na 14 dnevne priprave v Turčijo  so včeraj v prvi pripravljalni tekmi premagali novosadsko Vojvodino, tretjo ekipo  srbske  super lige kar s 5:1.    Naslednjo prijateljsko tekmo bo Mura igrala v Turčiji v torek 26.januarja proti ruskemu prvoligašu Rotorju iz Volgograda.

S pripravami za nadaljevanje sezone so  danes ob 9.  začele in popoldne ob 14.  bodo nadaljevale  na igrišču z umetno travo v Beltincih igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci pod taktirko trenerja Sandija Bauerja. Med igralkami bo tudi novinka Ana Eferl, ki je prišla k Prekmurkam iz Maribora. 

V 17.kolu prve hrvaške nogometne lige je   Osijek za katerega uspešno igra tudi Damjan Bohar iz Mačkovec  včeraj . gostoval pri zagrebški Lokomotivi in zmagal s 3:0.  

V 21.kolu  prve divizije ciprske nogometne lige bo Enosis Neon  Paralimni z Gregorjem Balažicem in Filipom Gačevskim danes  ob 17.30 gostila ekipo Omnia.

V prvi turški nogometni ligi bo v 18.kolu Tuzlaspor katerega član je tudi Matej Pučko iz Šalinec v nedeljo ob 11.30 gostil ekipo Akhisarsporja.

Danes ob 13. bo v  17.kolu druge nemške nogometne lige Wuzburger Kicker katerega član je tudi Mitja Lotrič  gostoval pri ekipi Paderbona.

V mednarodni košarkarski ligi WABA bodo košarkarice Cinkarne Celje, ki so četrte na lestvici  v 11. kolu v sredo 27. januarja gostile ekipo Partizana iz Beograda, ki je  šesta na lestvici te mednarodne  lige.

V italijanski košarkarski ligi serije A – 2 za članice bodo košarkarice Udin  – Vidma, ki s Tino Cvijanovič vodijo na lestvici ,  v 16.kolu nocoj  gostile ekipo  Creme, ki je tretja na lestvici.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.